
Originally Posted by
Mercury.59
EPDK€™den elektrik zammna seim ayar
birgun.net BRGUN.NET
11 Haziran, 2019 13:35
Yerel seimler dolays ile ertelenen elektrik fiyatlarnda temmuz aynda yzde 30 un zerinde zam bekleniyor.
Boazii Elektriin, tedarikisi olduu iyerlerine gnderdii yaz ile temmuz aynda elektrie byk bir zam gelecei ortaya kt. Sz konusu yazda kur artlar gibi etkenler sonucu elektrik retim maliyetinin yzde 34 orannda artt belirtildi.
Szlemeli sat yaptklar iyerlerine mevcut fiyattan sat yapmalarnn mmkn olmadn belirten Boazii Elektrik yetkilileri haziran sonu itibari ile szlemeleri feshedeceklerini ve 1 Temmuz itibari ile oluacak maliyete gre yeni fiyat belirleyeceklerini ilan etti.
Ardndan Enerji Piyasas Dzenleme Kurumu (EPDK), temmuzda yzde 30 un zerinde zam yaplaca bilgisini yalanlad. Kurum yapt aklamada, Perakende elektrik sat tarifeleri ilgili mevzuat kapsamnda belirlenmekte olup 1 Temmuz 2019 tarihi itibaryla geerli olacak tarifelere ilikin herhangi bir karar alnmad gibi herhangi bir karara esas hesaplama da henz yaplmamtr ifadelerini kulland.
CK Enerji Boazii Elektrik ise yapt aklamada, ulusal tarifeden elektrik alan ve serbest tketici kapsamnda olmayan mterilerin EPDK tarafndan aklanan ulusal birim fiyatlardan elektrik tedarik etmeye devam edeceklerini ve herhangi bir zam yaplmayacan belirtti.
EPDK ELEKTRK ZAMMINA SEM AYARI EKMTR!
nce tedarikilerine elektrik fiyatlarnda temmuz aynda yzde 30€™un zerinde zam olacan duyuran Boazii Elektriki ardndan bunu yalanlayan EPDKyi eletiren CHP zmir Milletvekili Murat Bakan, Kurdaki dalgalanmalar dnyor dolayor en son yine vatandan cebini vuruyor. EPDK nin zam yaplmayaca aklamalarn geen seneden biliyoruz. 24 Haziran seimleri ncesinde elektrie yzde 30 un zerinde zam yaplaca ortaya kmt, EPDK yine yalanlamt. Ancak kazn ayann yle olmad seim sonras ortaya kt. EPDK, seim sonras yapt zamm faturalara yanstmad ve vatandatan gizledi. Sonrasnda, vergi ve dier denekler ad altnda o zamm vatandatan ald. Yine seim, yine ayn ayar. EPDK elektrik zammna seim ayar ekmitir dedi.
DIA BAIMLILIA KARI SRDRLEBLR ENERJ
Murat Bakan
CHP li Bakan, Dnya nkleer enerjiden kaarken biz Akkuyu da yapm devam eden ve temelinde atlak meydan geldii iddia edilen santrale 15 yl boyunca 35 milyar dolarlk elektrik alm garantisi veriyoruz! Parasn da vatanda veriyor! Enerjideki da bamllmzla ve ksa vadeli gn kurtarmalk zmlerle ba edemeyiz. Devlet olarak elektrik retimi iin; dviz kuru artndan bamsz, yeni ve srdrlebilir alternatifler bulmalyz diye konutu.
2018 DE ELEKTRE KONUTTA YZDE 31 SANAYDE YZDE 41 ZAM GELD!
Geen yl ierisinde konutlarda kullanlan elektrie 4 kez yaplan zamlarda toplamda yzde 31 orannda art oldu. Sanayi elektriine ise yzde 41 zam yapld.
1 Ocak 2018: EPDK, konutlarda kullanlan elektrie yzde 8.8, sanayi ve ticarethanelerde elektrie ise yzde 8.4 zam yapt.
1 Nisan 2018: Elektrik fiyatlar ortalama 2.89 zamland.
1 Austos 2018: Farkl abone gruplarna gre elektrik fiyatlar yzde 9 ile yzde 14 arasnda artt.
1 Eyll 2018: Elektrie yzde 9 ila yzde 14 orannda zam geldi.
Yer mleri