Ýzmir Demir Çelik baðlý ortaklýðý Ýzdemir Enerji Çatý üzeri Güneþ Enerji Santrali yatýrýmý yapýlmasýna karar verdi
Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yayýnlanan þirket açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Ülkemizde ve uluslararasý alanda yenilenebilir enerji üretimi, sürdürülebilir, çevreci, etkin ve ekonomik olmasý nedeniyle tercih edilir bir konuma gelmiþtir. Bu geliþmeler ýþýðýnda Þirketimizin %85,44 oranla baðlý ortaklýðý Ýzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Þ. Yönetim Kurulu tarafýndan Ýzmir ili Aliaða ilçesinde 2,06 MWe kurulu güce sahip ekonomik katma deðer yaratmayý amaçlayan, teknik ve çevre standartlarýna uygun olarak elektrik üretmek amacýyla yaklaþýk 2.000.000 USD deðerinde Çatý üzeri Güneþ Enerji Santrali yatýrýmý yapýlmasýna ve yatýrýmýn en kýsa sürede tamamlanmasýna karar verilmiþtir.
Ayrýca Manisa ilinde yenilenebilir enerji üretimi alanýnda 147 MWe üretim hacmine sahip arazi üzerine, 24,1 MWe kurulu gücünde yaklaþýk 30.000.000 USD deðerinde fotovoltaik paneller yardýmýyla güneþ enerjisinden elektrik üretimi yapmak üzere yatýrým yapýlmasý planlanmaktadýr.
Konu ile ilgili geliþmeler ayrýca kamuoyuyla paylaþýlacaktýr.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1098415
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Yer Ýmleri