Teknik öyle diyor kardeþ
Venus_V4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknik öyle diyor kardeþ
Venus_V4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Arkadaþlar merhaba
Dolaþýmdaki hisse yüzde 2 civarýmý
Arkadaþlar bir düþüncem var ve sizlerle paylaþmak istedim acaba sizler ne dersiniz bu düþüncem hakkýnda. Yýllar önce Kutpo da bu gerçekleþti mesela. Þimdi buk kardeþler borsa dýþýnda kendi paylarýný aldýlar dimi 30 milyon lot falan. Þimdi bu kardeþlerden birisi borsadada ciddi bir hisse toplayýp yönetimde ciddi bir söz hakký elde edebilir hatta ilk söz hakkýna sahip olabilir ve bu hisse toplamadan sonra kendi paylarýný ciddi anlamda primlendirebilir borsada !.. Sizler ne dersiniz bu düþünceme ??
Bu hisse uzunca bir süredir yüksek hacimlere raðmen hala bir yön bulabilmiþ deðil... bunun tek bir açýklamasý var,hisse günlükçü ve açýkçýlara kalmýþ durumda...
eski kullanýcý adým sabýr_kaldýysa
Zorunlu pay alým teklifi
MADDE 11 – (1) Gönüllü olarak yapýlan kýsmi pay alým teklifi, blok veya münferit alýmlar ya da diðer herhangi bir yöntemle, tek baþýna veya birlikte hareket ettikleri kiþilerle beraber, doðrudan veya dolaylý olarak bir ortaklýðýn yönetim kontrolünü saðlayan paylarýný veya oy haklarýný iktisap edenler, diðer ortaklara ait paylarý satýn almak üzere pay alým teklifinde bulunmak zorundadýr.
(2) Ortaklýðýn pay sahipliðinde herhangi bir deðiþiklik olmasa dahi, ortaklarýn kendi aralarýnda yapacaklarý özel yazýlý anlaþmalarla yönetim kontrolünü ele geçirmeleri sonucunda da pay alým teklifi zorunluluðu doðar.
(3) Kurul, faaliyet konusu kamu hizmeti vermek üzere kamu kurum ve kuruluþlarý tarafýndan süreli veya süresiz olarak imtiyaz verilen bir iþi görmek olup da bu imtiyazý kaldýrýlan veya 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayýlý Bankacýlýk Kanunu uyarýnca faaliyet izni kaldýrýlan ya da temettü hariç ortaklýk haklarý ile yönetim ve denetimi Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonuna devredilen halka açýk ortaklýklarýn pay sahiplerinin korunmasý amacýyla, imtiyazýn geri alýnmasýna veya 5411 sayýlý Kanunun ilgili hükümlerinin uygulanmasýna neden olduklarý tespit edilen yönetim kontrolüne sahip gerçek ve tüzel kiþilere pay alým teklifi zorunluluðu getirebilir.
(4) Zorunlu pay alým teklifi hiçbir koþula baðlanamaz.
Yönetim kontrolü
MADDE 12 – (1) Doðrudan veya dolaylý olarak tek baþýna veya birlikte hareket ettikleri kiþilerle beraber ortaklýðýn oy haklarýnýn yüzde ellisinden fazlasýna sahip olunmasý veya söz konusu orana baðlý olmaksýzýn yönetim kurulu üye sayýsýnýn salt çoðunluðunu seçme veya genel kurulda söz konusu sayýdaki üyelikler için aday gösterme hakkýný veren imtiyazlý paylara sahip olunmasý, yönetim kontrolünün elde edilmesi olarak kabul edilir. Ancak, imtiyazlý paylarýn mevcudiyeti nedeniyle yönetim kontrolünün elde edilemediði hâller bu madde kapsamýnda deðerlendirilmez.
(2) Birinci fýkradaki haller dýþýnda, ortaklýðýn sermaye yapýsý veya genel kurul toplantýsýnda oluþan fiili durum nedeniyle yönetim kurulu üye sayýsýnýn salt çoðunluðunun fiilen seçilebilir olmasý yönetim kontrolünün ele geçirildiði anlamýna gelmez.
(3) Halka açýk ortaklýðýn gerçek ve/veya tüzel kiþi ortaklarýnýn yönetim kontrolüne sahip olup olmadýklarýnýn tespitinde, aþaðýda belirtilen kiþilerin söz konusu gerçek ve/veya tüzel kiþi ortaklar ile birlikte hareket ettikleri kabul edilir;
a) Gerçek ve/veya tüzel kiþi ortaklarýn yönetim kontrolüne sahip olduðu ortaklýklar,
b) Tüzel kiþi ortaklarýn yönetim kontrolünü elinde bulunduran gerçek ve/veya tüzel kiþiler ile bu kiþilerin yönetim kontrolüne sahip olduðu ortaklýklar.
Zorunlu pay alým teklifi süreci
MADDE 13 – (1) Yönetim kontrolünü saðlayan paylarýn iktisap edilmesini izleyen altý iþ günü içerisinde bu Tebliðin 2 numaralý ekinde yer alan bilgi ve belgelerle birlikte pay alým teklifi yapmak üzere Kurula baþvurulmasý zorunludur.
(2) Pay alým teklifi yükümlülüðünün doðduðu tarihten itibaren iki ay içerisinde fiili pay alým teklifi sürecine baþlanmasý zorunludur. Söz konusu sürece baþlanmamasý halinde; kur ve faize iliþkin 17 nci maddede belirtilen hükümler saklý kalmak kaydýyla, Kurulca ilgili kiþiye/kiþilere gerekirse fiili pay alým teklifi iþleminin tamamlanmasý amacýyla ek süre verilebilir. Ek sürenin sonuna kadar fiili pay alým teklifi iþleminin tamamlanmamasý halinde, pay alým teklifinde bulunma zorunluluðunu yerine getirmeyen gerçek ve tüzel kiþiler hakkýnda, Kanunun 103 üncü maddesinin 3 üncü fýkrasý çerçevesinde pay alým teklifine konu paylarýn toplam bedeline kadar idari para cezasý verilir.
(3) Fiili pay alým teklifi, bilgi formunun Kurulca onaylanmasýndan itibaren en çok altý iþ günü içinde baþlar. Fiili pay alým teklifi süresi 10 iþ gününden az 20 iþ gününden fazla olamaz.
(4) Bu maddede belirtilen sürelere uyulmamasý halinde, pay alým teklifinde bulunma zorunluluðu doðan gerçek ve tüzel kiþiler ile bunlarla birlikte hareket edenlerin sahip olduðu oy haklarý, söz konusu ihlalin gerçekleþtiði tarih itibarýyla Kurulca baþka bir iþlem yapýlmasýna gerek bulunmaksýzýn kendiliðinden donar. Söz konusu paylar, genel kurul toplantý nisabýnda dikkate alýnmaz. Donmuþ olan oy haklarý; donmaya sebep olan bu maddede belirtilen durumlara baðlý olmaksýzýn, Kurulun aksi yönde vereceði kararlar saklý kalmak üzere, zorunlu pay alým teklifi iþleminin tamamlanmasýný takip eden ilk gün Kurulca baþka bir iþlem yapýlmasýna gerek bulunmaksýzýn kendiliðinden çözülür.
Pay alým teklifinde bulunma yükümlülüðünün doðmadýðý haller
MADDE 14 – (1) Aþaðýdaki hallerin varlýðý halinde pay alým teklifinde bulunma yükümlülüðünün doðmadýðý kabul edilir:
a) Yönetim kontrolünün, bu Teblið hükümlerine uygun olarak tüm pay sahiplerine ellerinde bulundurduklarý paylarýn tamamý için yapýlan gönüllü bir pay alým teklifini takiben elde edilmesi.
b) Pay iktisabý olmaksýzýn özel yazýlý anlaþmalarla yönetim kontrolünün ele geçirilmesinde, bu anlaþmalarýn genel kurul tarafýndan onaylanmasý ve genel kurul toplantýsýna katýlarak olumsuz oy kullanýp muhalefet þerhini toplantý tutanaðýna iþleten pay sahiplerine Kurulun ilgili düzenlemeleri uyarýnca ayrýlma hakký verilmesi.
c) Yönetim kontrolüne sahip olan ortaðýn, ortaklýktaki oy oranýnýn 12 nci maddede belirtilen oranýn altýna düþmesinden sonra yönetim kontrolü henüz üçüncü kiþilere geçmeden yapacaðý yeni pay alýmlarý ile ortaklýk oy haklarýnýn %50’den fazlasýna tekrar sahip olmasý.
ç) Yönetim kontrolünü saðlayan oy haklarýnýn, ayný gerçek veya tüzel kiþi tarafýndan yönetim kontrolüne sahip olunan grup içerisinde yapýlan devir iþlemleri sebebiyle elde edilmesi.
d) (Ek:RG-27/2/2015-29280) Ortaklýðýn yönetim kontrolüne sahip ortaklarýndan paylarýnýn bir kýsmýnýn satýn alýnmasý sonucunda, satýn alanýn; ortaklýðýn oy haklarýnýn yüzde ellisi veya daha azýna sahip olmasý koþuluyla, bir yazýlý sözleþme çerçevesinde pay devri öncesinde yönetim kontrolüne sahip ortak ile ortaklýðýn yönetim kontrolünü eþit veya daha az bir oranla paylaþmasý.
Bazý þirketlerin genel kurul tarihleri :
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri