"
dünya dediðiniz abiler aha benim þu yüreðim kadar abiler, hayat dediðiniz ne kadar gülebiliyorsak o kadar."
Hem eðlenelim, hem bilgilenenelim diye 5 kiþi dedim. Bir kiþi evet deseydi, "ben, keyfim ve kahyasý da evet diyor.. etti 4.. yok mu bir kiþi daha" diyecektim.
Ama sen hemen "istemezük" dedin.
Bak ben yine de "yüreði geniþ birisi" olarak seni bilgilendirmeye devam ediyorum..
"mipaz grafik dinlemez" diyorsun.. "spek" diyorsun..
KY'nýn en büyük lafý budur.. "Spek".. Sahiip olduðuðu her hissenin bir spek'i olduðunu sanýr.. Sorsan spek nedir.. Bilmez.. Bilse de açýklayamaz..
Spek lafý, spekülasyondan gelir arkadaþlar.
spekülasyon : Öngörü ve/veya tahmine dayalý hareket tarzý gibi bir anlama gelir. Batý dillerinden geçmiþtir dilimize. Yani kötü bir þey deðildir. Eðer spekülasyon yapan spek oluyorsa, hepiniz spek'siniz.. Bir öngörü veya tahminle girdiniz bu hisseye..
Kötü olan maniplasyondur.. Maniplasyon, tahrif etmek, yanlýþ bilgi ile kandýrmak anlamýna gelir..
Býrakýn bu "spek" laflarýný..
"spek" sizsizniz.. hepinizsiniz..
Bakýn.. ekþi sözlükte ne yazýyor.
"
spekülasyon, en basit þekliyle, ileride fiyat deðiþikliðine uðrayacak mallarýn, aradaki fiyat farkýndan yararlanarak kâr etmek amacýyla önceden satýn alýnmasýdýr.
özellikle bireyler, tahvil faizlerinin düþük ve gelecekteki fiyatlarýn belirsiz olduðu dönemlerde, ileride tahvil fiyatlarýnýn düþeceðini, dolayýsýyla faizlerin yükselebilme olasýlýðýný düþünerek paralarýný ellerinde tutmayý tercih ederler. spekülatif amaçla tutulan para miktarýnýn fýrsat maliyeti düþük olduðundan, faiz oranlarý ile arasýnda tersine bir iliþki vardýr. diðer bir deyiþle, faiz oranlarý düþtüðünde, spekülatif para talebi yükselir. spekülasyonun baþlýca nedenleri þunlardýr:
savaþ, kýtlýk, enflasyon gibi nedenlerle gelecekteki fiyat artýþlarýndaki belirsizlikler.
tahvil fiyatlarýndaki belirsizlikler.
piyasadaki para miktarýnýn artmasý.
görüldüðü gibi spekülasyon, gelecekle ilgili tahminlere ve büyük ölçüde tesadüflere baðlý bulunmaktadýr. fýrsatlarý deðerlendirmek amacýyla faaliyet gösteren kiþilere ise spekülatör denir."
Sonuç: o arkadaþ rica ederse, ben keyfim ve kahyasý da kabul ederse paylaþýrým grafiði ve yorumumu.. 
Yer Ýmleri