2.94 ustunde kaldýkça 3.00-3.10 ve 3.25 olasý ytd
2.94 ustunde kaldýkça 3.00-3.10 ve 3.25 olasý ytd
Teknik olarak incelenecek pozisyon için uygun noktasýný bilemezsiniz 1 yýl sonra buradan alým yapanlar belkide 10 kat kazanç elde edecek bekleyip görmek gerekiyor.....
Biz 40 krþ ipek koza almadýk bakýn 3 yýlda nerelerde üstelik kimi analiz uzmanlarýna göre yerde sürünüyor.....
Mipaz artýk eski mipaz deðil bu bilinmeli
HAYAT SÝZÝN PLANLADIÐINIZ DEÐÝL BAÞINIZA GELENLERDÝR.H.SÜLE
05.10.2019 da, hisse fiyatý 1.80 iken, aþaðýdaki metni yazmýþým, mipaz topiðinde, yani burada:
"Borsada beklentiler satýn alýnýr... Yani su yavaþ yavaþ ýsýnýr... Beklentiler gerçekleþtiðinde su kaynamýþtýr artýk...
Benim en büyük beklentim, Mipazýn Ýdare mahkemesine yaptýðý, imar itiraz müracaatýdýr... Ýmar mevzuatýný çok iyi bildiðim için, beklentim Ýdari yargýnýn "yeniden deðerlendirilmek ve arsa sahibinin hakkýnýn gözetilmesi gerekçesi" ile imar kararýný bozmasý ve Belediyeye "doðru dürüst imar ver" diye geri göndermesidir...
Zira ilgili belediye, araziden imar geçirip arsa haline getirince, arsanýn bir bölümünü alýr... Mipaz dan 628.000 m2 bedelsiz, imar karþýlýðý arsa alacaktý, Belediye... Beleþ... Yaklaþýk 1.000 apartman yeri...
Bunun karþýlýðýnda da, arsa sahibine daha fazlasýný kazandýracak ÝMAR vermeli idi ki, Mipaz da itiraz etmesin...
Bu dava bozulunca ne olacakkk... Zurnanýn zýrt dediði yer burasýdýr... "Yeni konut+ticaret Ýmarý" beklentisi ortaya çýkacak..
Zaten, konut+ticaret imar beklentisi ortaya çýksýn.... Vayyy babam vayyy.
Mipazýn arsasý, 30-40 tane Akmerkez... Veya 20-25 Yeni Gimat.... 100 tane Panora... büyüklüðündedir... Onbinlerce konut yapýlabilinir...
Mipazýn arsasý dað baþýnda deðilki.. Sultanbeylinin tam bitiþiðinde ve Kuzey Marmara Otoyolu ve Þile otoyolunun baraj tarafýnda deðil, Sultanbeyli tarafýndadýr...
Mipazýn arsasýna kont+ticaret imarý verilse, emsal 2 verilse, hisse fiyatý 100 tl eder...
Peki ihtimal dahilinde midir? Neden olmasýn... Zira 628.000 m2 de belediyece deðerlendirilecek...
Tabiki %100 olacak diye birþey yok...
Ben bu ihtimali seviyorum. Hayalim bu... Olursa ne alaa..
Zaman zaman bazý güçlü yatýrýmcýlar, iþte bu ve benzer beklentiler ile hisseye girerler, çýkarlar ve saire...
Öncelikle þu artýk aþikardýr:
19 Nisan 2019 tarihli mahkeme kararý ve dosyasýndaki bilirkiþi raporlarý ve Mipaz avukat savunmalarý ortaya koymuþtur ki...
"Artýk arsanýn deðerini doðru düzgün deðerle"...Eyyy Mipaz...
2019 sonunda ki deðerlemeyi yapacak, Ernest&Young un deðerleme uzmaný keriz deðil yaaaa... Al sana örnek emsal...
Zaten ben geçen sene bu deðerlemeyi yapaný aramýþtým, Aralýk ayýnda tekrar arayacam ve açýkca diyeceðim ki:
"Bak kardeþim, ben Mipazýn þu tarihten beri ortaðýyým... Deðerleme için dava karar örneðini, dava dosyasýndaki, mahkemenin atadýðý Gayrimenkul Deðerleme Uzamanýnýn, Bilirkiþinin Raporunu emsalde dikkate al, Mipazýn kýytýrýk yeþil alan için mahkeme savunmalarýný al, fiyatlarý gör veee buna göre deðerlemeni doðru dürüst yap... Haaa yaptýn yaptýn, yapmadýn SPK ya Belgenin iptali için baþvuracaðým ve Ýyi niyetin Suistimali davasý açacaðým, zarar ziyan davasý açacaðým ve sadece bana deðil tüm Mipaz hissedarlarýnýn kayýplarýný ödeyeceksin, sen ödeyecek güçte deðilsen, Ernest&Young ödeyecek"...
Buna birkaç ayýmýz kaldý...
Ama hem, 590 lýk tazminat davasý, Ýmar itiraz davalarý bir sabah ansýzýn açýklanabilir...Ýllah bir ay, 6 ay, 1 yýl, 2 yýl sonra sonuçlanacak diye bir þart yok, belki önümüzdeki hafta bile olabilir, neden olmasýn..Önemli olan bu davalar lehimize sonuçlanacak ise, açýklandýðýnda elimizde az çok Mipaz olmasý...
Ayriyeten þu ihtimaller de var mý...
GYO ya dönüþme...
Arsanýn baþkasýna satýlmasý...
Arsanýn, Trump Tower da olduðu gibi, Doðan Holding tarafýndan satýn alýnmasý...
Doðanýn yatýrým bankasýný, bu arsanýn minnacýk bir tarafýna kondurulmasý...
Bunlarýn %0 ile %100 arasýnda ihtimali vardýr...
Ýþte ben bu ihtimaller için buradayým...
Maliyetim çok çok çok aþaðýlarda...
Daha önce m2 si 5 dolara alýnan 3.500 m2 araziden, imar geçince mütaahitten 20 daire ve 300-400 m2 lik 4 kocaman dükkan alýndý...Çok iyi biliyorum.Dükkanýn biri Migrosa kirada.. ))
Mipazýn arsasýnýn yanýnda, kýl kadar...
Ne demiþtim, bu ihtimaller bir süreç içerisinde ya gerçekleþir ya gerçekleþmez yada bir kýsmý gerçekleþir...
Suyun sýcaklýðý önemlidir... Su ýsýndýkça tahtaya ilgi artar... Ýçerden bilgi sýzmaya baþlar... Suyun sýcaklýðý 80 leri geçtiðinde hissede iþlemler artar.. 90 ý geçtiðinde tavanlar baþlar...Kaynamaya baþladýðýnda hadi eyvallah deriz...
Bunlarýn hepsi hayal...Asla almak için atlamayýn... Son zamanlarýn zirvesinde...
Sizler alýn diye yazmýyorum, ortaklarýmla sohbet ediyorum... Zaten Yabancýlar yeterince alýyor, babalar risk alýp giriyor, biri çýkýyor biri giriyor, kapan kapana...Ben de az çok, nacizane tutmaya devam ediyorum...
Tek bir gerçek var, 2.093.000 m2 arsaya ortak olduðum... Sultanbeyli Devlet hastanesi ve 4-5 okula komþu, Kuzey Marmara Otoyoluna hemen hemen sýnýr, giþelere 50-100 metre, köprülere 10 dakika..
Çorbayý içene kadar, tekkeyi bekleyeceðim...Bazen aðzým yanacak, bazen boðazýma düðümlenecek yediklerim, ammaaa arsam gün geçtikçe deðerlenecek...
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir..."
Baðýmsýz denetimi Pwc yaptý, deðerlemeyi baþka bir gayrimenkul deðerleme þirketi...
Arazinin m2 sini 170 TL den deðerledi ve 85.6 tr kar açýladý, gerçek m2 deðeri bence en az 800-900 TL...
Çünki www.ilksan.gov.tr de açýklanan faaliyet raporunun 92. sayfasýnda resmen yazýyor, 2016 fiyatlarýyla m2 sini 625 TL den karayollarý kamulaþtýrýyor, tam mipazýn 1154 parselin sýnýr komþusu 1055 parsel...
En az 4-5 kat deðerlidir, mipazýn arazisi, bilançoda açýklanan 170 tl/m2 den..En az...
asla yatýrým tavsiyesi deðildir... babalar cirit atmaktadýr, biri giriyor, biri çýkýyor, sonra bir baþkasý...
.........................................
ÝLKSAN 2018 FAALÝYET RAPORU 8. DÖNEM 3. OLAÐAN TEMSÝLCÝLER KURULU TOPLANTISI 27-28 NÝSAN 2019 ALANYA / ANTALYA
92. SAYFA
"Ýstanbul Anadolu 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 05.08.2016 tarih ve 2016/17 D.Ýþ 2016/18 Karar sayýlý kararý ile 1055 parseldeki taþýnmazýn 122.136,38 m2'lik kýsmýnýn acele kamulaþtýrýlmasýna ve kamulaþtýrma bedelini 67.174.503,00 TL olarak tespitine karar verilmiþ olup, sözü edilen acele kamulaþtýrma kararýna istinaden kamulaþtýrma bedelinin tespiti ve taþýnmazýn Karayollarý Genel Müdürlüðü adýna tescili için kamulaþtýrma davasý açýlmýþ olup, davadan kamulaþtýrýlan kýsmýn 102.158,35 m2 olarak tespitine ve kamulaþtýrma bedelinin 63.848,968,75TL olduðuna karar verilmiþ ve kamulaþtýrma bedeli tahsil edilmiþ olup istinaf incelemesi devam etmektedir."
ÝLKSAN a ait 1055 parsel, Mipaza ait 1154 parsel ile sýnýr komþusudur, sýrt sýrtadýr ve 2016 fiyatlarýyla m2 si 625 TL den kamulaþtýrýlmýþtýr
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara...30407762527466
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara...30813312530518
mipaz 1154 parsel ile ilksan 1055 parselin yanyana olduðu, yukardaki linkden görülebilir... Ben resmi buraya kopyalayamadým, tecrübeli bir arkadaþ parsellerin resmini koyabilirse daha net görebiliriz
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne alýmlarla baþlamasý bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açýlýþ fark deðerine iliþkin medyan
tahmini +789, ortalama tahmin ise +726 oldu.
Foreks'in 35 aracý kurum analisti ile yaptýðý ankette, en yüksek
beklenti +1.897 puan olurken, en düþük beklenti -250 puan olarak
gerçekleþti.
Ankete katýlan 35 analistin 32'si pozitif, 3'ü negatif açýlýþ
tahmininde bulundu.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(25/02/2020 - 09:24:32)
Yer Ýmleri