Originally Posted by
temel analiz 1
Selam dostlar,
Özelden bazý arkadaþlar, uzun zamandýr yazmýyorsun, görüþün ne diye soruyorlar.
Öyle bir ortam oluþtu ki, at izi it izine karýþtý.... Anlamsýz düþüþler, mantýksýz yükseliþler yaþanýyor, tüm dünyada... Batak firmalar adýnda gýda veya benzer þey var diye tavan tavan gidiyor, elinde hisse baþý 20 TL nakti olan þirketler 10 tl ye düþüyor...
Petrol eksi fiyata iniyor, sonraki vade 22 ye çýkýyor...
Bu düþüþü açýkçasý ben fýrsat olarak deðerlendirdim, Mipaz da ve bir çok saðlam hissede...
Daha önce söylediðim gibi, burada yazdýðým gibi bu son yükseliþten geri düþmeye baþlayýnca, sadece kar kýsmýný taþýyordum, kar da erimeye baþlayýnca yükseliþleri satýþ, absürt düþüþleri alýþ yönünde deðerlendirmek gerekliydi...
Yabancýnýn (yada býyýklý yabancýnýn) 10 milyon lot hisseyi 3.75-2.80 arasýndan yedirdiði malý alan büyük yerli yatýrýmcýlar hissemizde mücadele ediyorlar... Ýnþallah onlar içinde hayýrlýsý olur...
Bana gelince temkinli iyimserliðim devam ediyor, beklentim devam ediyor... Ama piyasa koþullarýnýn çok saðlýksýz iþlediði bu günlerde, her þeyin çivisi çýktý...Yurtdýþý akþam %5 düþse bizde %5 düþüþle baþlýyoruz...
Uzun zamandýr bir þey yazmamamýn sebebi bu aþýrý oynaklýk ve belirsizlik... Piyasa normalleþene kadar, hissede bildiklerimizin dýþýnda yeni bir geliþme ortaya çýkana kadar foruma yazmamaya devam edeceðim...
Ama akþam kapanýþýnda hisse taþýyarak eve gitmiþsem, sabaha kadar kabus görüyorum.. Dünya vadelilerini takip et, þuna bak, buna bak...
Hoþçakalýn
Yer Ýmleri