Yeni girmeyi düþünen arkadaþla hangi seviye olursa olsun çok dikkat ederek girsinler. Açýkçasý 510 hisse senedi içinde aydýn göðün in þirketine girerken çok düþünmeli
Yukarýda bahsettiðim hesaplama bir anlamda çalmanýn, dolandýrmanin da hesaplamasýdýr..ucuzluk tabiki yeterli deðil, böyle büyük þirketin böylesi dolaplar çevirmesi kaziklandigimizin resmidir. Kendi adýma ilk fýrsatta çýkýcam bunlar yanlýzca paramýzý deðil ömrümüzude çaldý ( bir anektod , yýllar önce iþletmede profesör hocamýz,, büyük iþletmeler için kar, büyüme, devamlýlýk, sosyal sorumluluk hedeflerinden hangi 2 si daha önemlidir diye sorduðunda, herkes kar ve büyüme demiþ, hocada devamlýlýk ve sosyal sorumluluðun daha önemli olduðunu, bu 2 sinin olmasý, sirket itibarýný saðlayacak buda kar ve büyümenin yolunu açýcak demiþti,,) ne kadar doðruymuþ,,,, þimdi daha iyi anlaþýlýyor,, hýrsýz hep hýrsýz kalýr,dolandýrarak paran olur ama itibarýn olmaz,,,Allah büyük ellerinde para var , baþka dümen icin fiyat yukarý gittiðinde bizde çikarýźz ( tavsiye degildir)
CELHA nýn kendisini MIPAZ ýn elindeki tek varlýk olan arazisi nin ayný gruba ARTAÞ a satýlmasýnýn sonucu Doðan için
ne anlama gelir.Sorulmasý gekeken soru bu bence.Burada sanýrým beklenen arazinin kendisi ile birlikte þirketin de yani Mýpaz ýnda satýlmasýydý.Öyle olmadý.O zaman ,doðan bu mipazý ne yapacak sorusu geliyor insanýn aklýna.Genel kurul tutanaklarýný okursanýz,katýlan küçük yatýrmcýlar da bu sorularý sormuþlar,hayýrdýr dükkaný mý kapatýyorsunuz demiþler .Seçenekler 1-Tasfiye edilbilir.Hiç sanmýyorum.2-Doðan holding ile birleþtirilebilir.Amaç arzi satýþýndan elde edilen paranýn holdige aktarýlmasý diyelim.Zaten %82.5 u holdinge gidecek.Bence buda deðil.3-Holding içinde halka açýk olmayan sürüsüne bereket þirket var.Bunlardan biri ile birleþtirilerek halka açýlmasý saðlanabilir.4-Çetinsaya grubu yani Artaþ Mipazý aradan geçen bir süre sonra alabilir.Bence en mantýklý olan 3. seçenek.Varsa tahminleri olanlar sizinkileri de duymak isteriz.
Hisse baþýna 5 tl temettü daðýtmasý iyi olurdu, bizim için, maliyetimiz sýfýrlanýrdý; ancak yapmaz...
Benim için en mantýklýsý, MIGYO yapmasý... Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðýna çevirir, gelirlerinden vergi ödediði, Trump Tower ve benzeri gayrimenkulu Mipaz içine alýr veya bu gayrimenkullerin tüzel kiþiliðini Mipaz ile birleþtirir ise VERGÝ yi sýfýrlar...
En mantýklýsý bu...
Yada Giriþim sermaye þirketine çevirip Karel i felan monte edebilir
Mipaz 100 lira olurmu.neden olmasýn takas kurumuþ vaziyette.13.28/131222
Mlp saglik(mpark) ile mipaz ý hernekadar sektörü farklý olsada kar, özsermaye, halka açýklik...gibi verilerle karþýlaþtýrin, ne kadar benzer verilere sahip olduðunu görürsünüz,,, fiyata gelince mpark 80 tl,, mipaz 14 tl ...... ikiside 1 katrilyon kar açýkladý burda mipaz in ikinci ..1 katrilyon ve fazlasi 2 yil içinde garanti arazi satýþý gereði ve üstelik 2 yil beklemesine de mecbur deðil,, istese yarýn, az bir iskontoyla(%5, 7 gibi)alacagýný temlik edebilir ve nakite kavuþabilir yani 2 katrilyon nakitle istediði iþe giriþebilir.... böyle bir meblað ile piyasada ciddi iskontolarla iþ kurabilir....ekonomi bilimi rasyonel beklentiler böyle der.. yönetim ne der... tahtayý yönlendirenler ne yapar ... 2 hisseden biri 80 tl, biri 14 tl buyrun size çoklu bilinen ve bilinmeyenler#Ytd
Eski sevdam Mipaz a geri döndüm...
Fiyatýndaki düzeltme iyi oldu...
Elindeki 1,5 milyon tl karþýlýðý dolar ile hangi sektörlere, hangi ufuklara yelken açacak merakla bekliyorum...
Yer Ýmleri