J o ý n verecek
Tavaný bozuyor ve tekrar tavan oluyor. Bunu açýklayabilecek biri var mý? Acaba tavandan mal mý veriyor yoksa mal mý alýyor?
YAZDIKLARIM ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. SADECE KÝÞÝSEL DÜÞÜNCELERÝMDÝR.
tavanda kaç lot var acaba
3.447.000 lot tavana alýþ girerek kapattýlar...
Bundan sonra (belli bir süre) mipaz ýn fiyatýný veriler falan deðil, dün ve bugün giren grup veya gruplar veya büyük yatýrýmcý veya yatýrýmcýlar belirler...
Mahkeme kararlarýnda bir geliþme olana dek böyle...
Bir süre analiz yerini bu yatýrýmcýlara býrakacak...
Çok götürebilirler de, basabilirler de... Bu nedenle ben kar ettiðim kýsmý tutuyorum...
Umarým sürekli yukarý çekerler...
1154 parseldeki 1.720.000 m2 arazinin m2 si 170 TL olarak yer aldý, 2019 yýl sonu bilançosunda. 2018 de 105 TL/m2 idi. M2 baþýna 65 TL artýþ yapýlmýþ ve 112.000.000 TL kar a ulaþýlmýþ, bundan 26 milyon küsür vergi kesilmiþ ve ertelenmiþ, sonuçta 85.5 milyon TL net kar ortaya çýkmýþ...
Bence, hem 19 nisan 2019 tarihli mahkeme açýklamasýna dayanak olan deðerlemeler, bilirkiþi raporlarý, hemde ÝLKSAN a ait komþu parselde yapýlan kamulaþtýrma tutarlarý dikkate alýnarak m2 için 800-900 TL belirlenmesi GERÇEÐE UYGUN DEÐER olurdu...
Bu resmi belgeler dikkate alýndýðýnda, 1.200.000.000 TL ile 1.400.000.000 arasý bir deðer, gerçekten GERÇEÐE UYGUN DEÐER olurdu...
Ýlerde mahkeme kazanýlýr ve konut/ticaret imarý gelir ise asýl deðer o zaman ortaya çýkar...
Umarým en kýsa zamanda sonuçlanýr.
Mart ortasýndaki mahkemeden inþallah olumlu haber gelir.....
Ýdare mahkemesindeki dosyanýn ise duruþmasý yok... Ne zaman bitirirse hakim, o zaman kararý direkt açýklayacak... 2 yýl geçti, umarým en kýsa zamanda sonuçlanýr..
Bundan sonra bu mahkeme süreçleri katalizör olacaktýr, zira 2021 þubat ortasýna kadar arsa deðer artýþý gündemimizden çýktý, (ama 1155 parselin orman ile mahkemesi sonuçlanýr ise, ara bilançolarda deðer artýþý gündeme gelebilir)
Yukarýda belirttiðim gibi, bugünlerde MÝPAZ hissesinin nereye gideceði veya nereye döneceði, hisseye dalan büyük yatýrýmcýlar tarafýndan belirlenecektir... Bilgi, analiz þu bu bugünlerde týrý výrý dýr..
-9.5 dan, +85 e çýkýþ bu harekete neden oldu ise, demek ki benim beklentim olan 1.2 milyar kar gelse günlerce kilitli koþarmýþ...
Mipaz, caným benim... Nikahlý hissem, iyi ki tekkeyi beklemiþim, çoðu (saðlam) hissenin %10 civarý devrildiði bir gün %20 artmasý bizler için "on numara beþ yýldýz" oldu...
Hayýrlý olsun,
Yukarýda yazdýðým gibi, son alýþ maliyetine göre ana kýsmý bugün sattým, þimdilik kar kýsmýný tutuyorum... Yukarý giderse az kazanacaðým, aþaðý gelirse az üzüleceðim....
Dün %20 artmýþ olmasý ve bugünde yüksek açma ihtimali nedeniyle, asla ve asla al veya sat demiyorum, artýk top babalarda, onlar ne isterse o olur...
Yer Ýmleri