Originally Posted by
temel analiz 1
Malum, arazimizin yeri Sultanbeyli Devlet Hastanesi ne tam komþu, 4 liseyede 100-200 metre, 3. Köprü Otoban Sultanbeyli Giþelerine hemen hemen 100 metre, belki daha yakýn...Ben en son geçen yýl son çeyrekte bizzat araziyi ve çevresini ziyaret etmiþtim, ilgili Muhtarla beraber....O zaman Sultanbeyli giþeleri faaliyete geçmiþti, ancak arazimizin önündeki Otoyol inþaat halindeydi, dün bir emlakçýya sordum, arazimizin önündeki otoyol tamamlanmýþ ...Osmangazi Köprüsüne baðlanacak Otoyol inþaatý tamgaz devam ediyormuþ...
Google map den Sultanbeyli Anadolu lisesi veya Sultanbeyli Türktelekom Lisesi veya Sultanbeyli Devlet Hastanesi ni sorgularsanýz, tam saðdaki devasa boþluðun, 2.000.000 küsür m2 lik kýsmýnýn tapusu MÝPAZ a aittir, tapu Mipazýndýr, bir kýsmý için eski arsa sahipleriyle sözleþme yapmýþtýr... Bu sözleþme haklarýný peyderpey devralmaktadýr....
2016 da bilmediðimiz, ancak 2017 Þubat da yayýnlanan Faliyet Raporundan öðrendiðimize göre, arazimizle ilgili Tuzla Belediyesince Ýmar palan çalýþmasý yapýlmýþ ve Büyükþehire gönderilmiþtir....
Arazimizin 2017 deðerlemesinde bu Ýmar planý çalýþmasý önem arzedecektir... Acaba nasýl bir imar çalýþmasý yapýlýyor?...Ne kadarý konut, ne kadarý ticaret, ne kadarý günübirlik, ne kadarý sosyal alan gibi...
Arazimizin bir kýsmýna "Sarýyer Atatürk arboretumu" benzeri bir yer yapýlacak olabilir, bunu devlet veya Tuzla Belediyesi yada Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi yapacaksa, bunun için KAMULAÞTIRMA yapmalarý gerekebilir, ki bu durumda MÝPAZ ýn kapýsý çalýnacaktýr...
Yada, her Ýmar çalýþmasýnda arazi, arsaya dönüþtürülürken ilgili belediye arazinin %35-40 civarýnda kýsmý alýr, %60-65 de arsa sahibine býrakýr, imarlý olarak.... Emsali ve üzerine yapýlacaklarý belirler...
MÝPAZ dan %40 kesseler yaklaþýk 900.000 m2 belediyeye kalýr, ki bu denli bir büyük arsayý ilgili belediye, Arboretum, park, hastane, okul, sosyal tesisler, spor tesisleri ve benzeri þekilde deðerlendirerek Sultanbeyli/Tuzla halkýnýn hizmetine sunabilir...
Ýmar sonrasý MÝPAZ a kalan 1.300.000 m2 civarý ARSA bizlere yeterde artarda... Ama bakalým Ýmar da Ne çýkacak...
Arazimizin deðeri yani 2017 deðerlemesi yapýlýrken inþallah bu Ýmar çalýþmasý neticelenmiþ olur...
Not
------
Hissedarlarýmla yaptýðým bir sohbet olup,
Bu yazdýklarýmý okuyup sakýn Ne alýn Ne satýn.... kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.... tüm bu konularda Kap da kayýtlý Yatýrýmcý Ýliþkileri Yetkilisini arayýnýz... Çalýþtýðýnýz Aracý kurum araþtýrma departmanýndaki çalýþanlara, SPK mevzuatý ile yetkilendirilen yatýrým uzmanlarýna danýþýnýz, yada ilgili Faaliyet Raporlarýnda yer alan bilgileri araþtýrýnýz...
Yer Ýmleri