Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,16 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,21 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1/3 123 SonSon
Arama sonucu : 24 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Örnek Ýnsanlar, Örnek Davranýþlar...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Örnek Ýnsanlar, Örnek Davranýþlar...

Kurtuluþ Savaþý kahramanlarýndan, Baþbakanlýk, Cumhurbaþkanlýðý yapmýþ Ýsmet Ýnönü kendisini iþe getiren taksiciye parasýný ödüyor. Çevresinde bir tane koruma yok.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Halkýmýz büyük hýrsýzlarý, dolandýrýcýlarý, haydutlarý (þakiler), kabadayýlarý çok sever sayar.

Jet Fadýl, Banker Kastelli (cevher Özden), Banker Bako, Selçuk Parsadan gibi dolandýrýcýlarý çok takdir eder.

Parasýný bunlara verecek kadar güvenir.

Sülün Osman, Cumuhuriyet döneminin ilk ünlü dolandýrýcýsý.

Gariban adamlara, Galata Kulesini, Galata Köprüsünü, tramvayý satabilecek kabiliyette biriydi.

Aslýnda ondan sonra gelecek dolandýrýcýlara göre sevimli ve çap olarak da küçüktü...

Bakýn onun hakkýnda geçmiþ zaman ait bir gazete küpürü...

Þaþýracak bir þey yok.

Malum. Toplum olarak alýþýðýz, hýrsýz yöneticilerin topluma ahlak dersi vermelerine...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    https://www.facebook.com/ustunzekali...4973492282597/

Muþ'ta ortaokul öðrencisi Mert, topraða gömülü patlayýcýlarýn yerini tespit edebilen drone tasarladý...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Düðün Gecesi

Geçtiðimiz pazar Ýstanbul’un en lüks otellerinden Shangri La’da bir sünnet düðünü vardý. Düðün sahibi Baran Korkmaz, Karslý genç bir iþadamýydý.
    *
    Korkmaz, düðünün baþlamasýyla birlikte eline mikrofonu alýp sahneye çýktý. “Hepiniz hoþ geldiniz. Bu düðünü bugüne kadar en az 5 kez eþimle ‘Böyle bir dönemde düðün olmaz’ diyerek erteledik.
    Sonra baktýk ki bizim ülkemize barýþ gelene kadar bizim oðlan askerlik çaðýna gelecek... Düðünü yapmaya karar verdik.” Bu dokunaklý sözler misafirlerin yüzünde buruk bir tebessüm yarattý. Baran Korkmaz devam etti konuþmaya: “Birazdan sizlere birer boþ kese daðýtýlacak. Ýçlerine hediyenizle birlikte lütfen adýnýzý ve adreslerinizi de yazýn...”
    *
    Bu sözler aralarýnda valiler, milletvekilleri, iþadamlarý, sanatçýlarýn da bulunduðu davetlileri adeta þoke etti. Salonda buz gibi bir hava esti. Bu nasýl bir görgüsüzlük, nasýl bir saygýsýzlýktý?
    Adam utanmadan kimin ne takacaðýný sorguluyor, bu da yetmiyor “Mutlaka adresinizi de yazýn” diyordu. Korkmaz’ýn bu sözleri üzerine salonda homurdanmalar baþladý. Davetliler arasýnda orta yaþlý bir adam eþine dönüp “Kalk gidiyoruz burada 5 dakika daha durmam” diyordu.
    *
    Sahnede elinde mikrofonla salondan gelen tepkileri seyreden Baran Korkmaz konuþmasýný bitirmek için yeniden hamle yaptý: “Þimdi hepiniz merak ediyorsunuz tabii, kardeþim takýyý anladýk da adresimizi niye yazýyoruz? Anlatayým... Ben Karslý bir ailenin okuyamamýþ çocuðuyum. Ýstanbul’a geldiðim yýllarda yoksulluðun dibini gördüm.
    Banklarda yattým. Yýllar sonra iþ hayatýnda baþarýlý oldum. Banklarda yattýðým o günlerden bugünlere taþýdýðým tek bir hayalim vardý: Bu ülkenin doðusu ve batýsý arasýndaki mesafeyi kapatmak. Þu an bu salonda Kars valimiz de var.
    Düðünden önce Vali Bey’le konuþurken öðrendim ki memleketimde kýz öðrenciler için acil bir yurda ihtiyaç varmýþ. Eþimle karar verdik, bugün sizlerin oðlumuza hediye edeceðiniz takýlarý o yurdun yapýmý için Kars valiliðine baðýþlayacaðýz.
    O yurtta kalacak kýzlarýmýza okula baþladýklarý ilk gün sizlerin isimlerinizi ve adreslerinizi vereceðiz. Her biri size kendi cümleleriyle teþekkürlerini ifade eden bir mektup yazacak.”
    *
    (Büyük bir hayýrsever olan Baran Korkmaz, bugüne kadar okullar ve yurtlar yaptýrdý. Kars Bacalý’da yaptýrdýðý anaokulunun açýlýþýna ‘Çocuklar Gülsün Diye’ derneðinin baþkaný Gülben Ergen de katýlmýþtý.)
    *
    Baran Korkmaz konuþmasýný bitirdiðinde tüm davetliler ayakta alkýþlýyordu. Ýstanbul’un en lüks otellerinden birinin balo salonu az sonra tarihinin en anlamlý anlarýna sahne oluyordu.
    Davetliler bir yandan gözyaþlarýný silerken diðer taraftan sünnet düðünü için getirdikleri takýlara ne ekleyebileceklerini düþünüyorlardý. Ýstanbullu bir turizmci elindeki keseye Baran Korkmaz’ýn oðluna takmayý planladýðý tam altýnla birlikte kolundaki lüks saati sokmaya çalýþýyordu.
    Anadolu’dan gelen bir tekstilci hanýmefendi üzerindeki bütün mücevherleri almadýðý için yeni bir kese daha rica ediyordu.

(Baran Korkmaz Kars’ýn köylerinde birçok okulun inþasýna yardým etti.)
    *
    22 Mayýs akþamý Ýstanbul’daki o sünnet düðününde toplanan 1 milyon 870 bin lira birkaç gün önce Kars Valiliði’ne baðýþlandý. Kars’ýn Digor ilçesinden çýkan bir gencin hayali binlerce Karslý genç kýzýn hayalinin gerçekleþmesine vesile olurken, Baran Korkmaz nezdinde bu topraðýn tüm güzel insanlarýna selam olsun.

http://www.posta.com.tr/dugun-gecesi...-yazisi-345875

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Siz daha oturun.

"Söze bu güzel kýz bana Facebook'tan arkadaþlýk teklifi gönderdi diye baþlamak isterdim ama öyle bir þey olmadý.

Çünkü bu güzel kýzýn, bu gencecik kýzýn iþi baþýndan aþkýn.
    Daha 23 yaþýnda... Adý Ece ÇÝFTÇÝ

Yaþýtlarýnýn bir çoðu kafasýný elindeki telefondan kaldýrmadýðý bir zamanda bir projeyi hayata geçirmiþ ki, haberiniz yoksa bu projeden - benim gibi - þaþýrýp kalýrsýnýz.

Ben de bugün gazetede okudum,
    Bu kýz, 23 yaþýndaki bu gencecik kýzýmýz, Türkiye'yi G-20 ( Yani Geliþmiþ 20 Ülke ) toplantýlarýnýn Girls20 bölümünde temsil
    edecek.

Ne yapmýþ peki bu kýz?

SOSYALBEN diye bir platform kurmuþ.

Annesi Öðretmen, babasý Avukat, varlýklý bir aile deðil. ENKA'da okumuþ, hayalleri müthiþmiþ.

Okullarýna bir gün Amerika'dan bir profesör gelmiþ, Nepal'de ki Sivil Toplum olaylarýný anlatmýþ, o gün karar vermiþ, daha lisede " Ben de birilerinin hayatýna dokunmalýyým " demiþ.

Ve o hayallerine ulaþmak için çalýþmaya baþlamýþ, daha 14 yaþýndayken, yaþýtlarý denize, havuza, tatile giderken o kalkmýþ
    Þanlýurfa’nýn Suriye sýnýrýna yakýn bir gençlik merkezinde 250 öðrenciyle çalýþmaya gitmiþ.

Resim, müzik, dans, fotoðrafçýlýk gibi atölyelerde aktiviteler düzenlemiþler.

Sonra, vazgeçmemiþ, tam 3 sene her yaz tatilinde kalkmýþ ayný yere gitmiþ ve bu arada LÝSEYÝ bitirmiþ, dikkatinizi çekerim, þimdiye kadar yaptýðý her þeyi Lisedeyken yapmýþ ve sonunda ne okuyacaðýna karar vermiþ...

SOSYOLOJÝ ...

Sonra Bahçeþehir Üniversitesi ve Sosyalben projesini hayata geçirmeye baþlamýþ.

Tabi en önemli sorun MADDÝ, bunun içinde çalýþmalara baþlamýþ.

TV8 de ki " Bir Fikrin mi var " yarýþmasýnda birinci olunca adý duyulmaya baþlamýþ, yardýmlar artmaya baþlamýþ.

Sürekli neler yapabilirimi düþünmeye baþlamýþ, çok yaðmur yaðan bir kýþ ÞEMSÝYE üretmiþler. Ve demiþler ki ..

“Bu þemsiyeler farklý! Bunlar hem sizin ýslanmanýzý engelliyor hem de çoook uzaklardaki çocuklarýn ýslanmasýný engelliyor!”

Müthiþ bir sosyal medya çalýþmasý, þemsiyeyi alan herkesin altýnda fotoðrafýný çekerek, “O da SosyalBen’im!” diye bir slogan üretmiþler.

O kadar çok þemsiye satmýþlar ki, Afrika’ya Zambiya’ya gidip bu paralar ile oradaki çocuklara destek olmuþlar.

Þimdi, BAKIN burasý gerçekten çok önemli...

Yaptýklarý duyuldukça bir çok üniversiteden, kurumlardan ödüller almaya baþlamýþ. Harvard ve Oxford Üniversitelerine baþvurmuþ önce, kabul de edilmiþ ...

AMA sonra bakmýþ ki, onu mutlu eden þey SAHA, Üniversite deðil, gitmemiþ, Sosyalben'e aðýlrýk vermiþ.

Tibet, Kamboçya, Moðolistan, Karadað falan derken ...

Bakýn bugün Sosyalben 7-13 yaþ aralýðýnda, dezavantajlý bölgelerde yaþayan çocuklara Dans, Spor, Drama, Müzik ve benzeri eðitimler götüren Türkiye'de 350 Gönüllü ile, 54 ilde faaliyet gösteren bir çok ülkede çocuklara etkinlikler düzenleyen bir platform haline gelmiþ.

23 yaþýnda bir kýz ve 14 yaþýndayken kurduðu hayalin geldiði nokta.

Eminim bu kadar güzel ve baþarýlý bir gencin hayat hikayesini sizler de arkadaþlarýnýza duyuracaksýnýz.

Okuyan BÝR TANECÝK genç çocuðumuz bile bunun üstüne bugün bir HAYAL kursa fena mý olur....

Benim yazýmý aynen paylaþmanýz gerekmiyor, isterseniz ALIN, KOPYALAYIN, kendi adýnýza yazýn, hiç önemli deðil...

Sadece Türkiye bu muhteþem kýzýmýzýn becerilerini okumalý, okutmalý diyorum.

Uzun yazýmý okuduðunuz içinde sizlere ayrýca teþekkür ediyorum.

Sevgilerimle,

Not : Bu yazýyý yazdýktan sonra hemen Sosyalben'e Gönüllü olmak için baþvuracaðým ....

Web siteleri http://www.sosyalben.com/ "

(Kemal Coþkun- Facebook)

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    EN DEÐERLÝ SPONSORLUK

GALATASARAY-Barcelona ve Karaçay Gençlik Spor Kulübü...

Dünya sporunun iki devini biliyoruz tanýyoruz da, onlarýn yanýnda adý yazýlan “Karaçay Gençlik Spor Kulübü de ne ola?” diyorsunuz deðil mi?

Ben de ayný þeyi düþündüm.

Galatasaray’ýn ve Barcelona’nýn resmi sponsoru NEF, televizyon reklamlarýyla Karaçay Gençlik ve Spor Kulübü’ne sponsor olduðunu duyurdu.

Önce “Memleketinin kulübüne kýyak yapýyordur” diye düþündüm.

Yanýlmýþým.

NEF’in genç patronu Erden Timur, bambaþka bir þey yapmýþ.

Osmaniye’nin Karaçay kazasýnda, 8 gencin mahalleli çocuklarý uyuþturucudan ve her türlü kötü alýþkanlýktan korumak için spordan baþka bir yol olamaz diyerek kurduðu bu minik kulübe sponsor olmuþ.

Bu kulübün oyuncularýna malzeme, ulaþým ve tesis desteði verecekler.

Karaçay’ýn oyuncularýný Ýstanbul’a getirecekler, Galatasaraylý futbolcularla tanýþtýracaklar, Barcelona’ya götürecekler. Messi ile bir araya getirecekler.

Orada da durmayacaklar.

Karaçay Gençlik benzeri oluþumlarý Anadolu’nun her yerinde destekleyecekler.

Hem gençleri koruyacaklar, hem de bir altyapý organizasyonu kurmuþ olacaklar.

Kutlamak lazým.

Bu sponsorluk, Barcelona ve Galatasaray sponsorluklarýndan daha deðerli.

http://www.haberturk.com/yazarlar/fa...-olamadiniz-mi

Alkýþlýyorum....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Manisa’nýn Alaþehir ilçesinde geçtiðimiz yýllarda komþusu tarafýndan cinsel istismara uðrayarak öldürülen 3.5 yaþýndaki Irmak Kupal cinayeti Türkiye’yi yasa boðmuþ, o dönemde belediye meclis üyeliði görevinde bulunan Ali Uçak olaya duyarsýz kalmamýþ, minik Irmak’ýn ailesine ev hediye ederek hayýrseverliði ile tüm Türkiye’nin gönüllerine taht kurmuþtu. Alaþehir Belediye Baþkanlýðý’na seçilen Ali Uçak bu sefer de tüm Alaþehir’in çocuklarýna sahip çýktý.

Türkiye’ye örnek bir davranýþ sergileyen Baþkan Ali Uçak, son günlerde artarak devam eden ve herkesi derinden üzen çocuk istismarlarý konusunda farkýndalýk yaratmak amacýyla bu kez de Alaþehir Belediyesi tarafýndan hazýrlanan anlamlý bir sosyal projede rol aldý. Sosyal projenin ardýndan ailelerin isteklerine de yanýtsýz kalmayan Uçak ailelerin ve geleceðin teminatý olan çocuklarýn parklarda daha huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirmeleri adýna önemli bir projeye imza atarak, ilçede bulunan tüm oyun parklarýna kamera kurulacaðýnýn sözünü verdi. Ýlçede yaþayan çocuklar için seferber olduklarýný belirten Baþkan Ali Uçak, gerçekleþtirilen projeleri Milliyet’e deðerlendirdi.

http://www.milliyet.com.tr/baskan-uc...undem-2707759/

Örnek davranýþlara özlem duyuyoruz toplum olarak...

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •