*abd'de s&p 500 endeksi 9,02 puan geriledi (0,13%)
*abd'de s&p 500 endeksi 9,02 puan geriledi (0,13%)
*abd'de dow jones endeksi 55,96 puan yükseldi (0,11%)
*güney kore'de kospi endeksi %0,2 düþüþle 5210,35 puandan açýldý
dzgyo
Þirketimizin 29/01/2026 tarihinde yapýlan Yönetim Kurulu toplantýsýnda;
Sermaye Piyasasý Kurulu III.48-1 sayýlý "Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýklarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði"nin 35.maddesi uyarýnca, Þirketimiz portföyünde bulunan ve o yýl içinde alýnacak varlýklarýn deðerlemesinin yaptýrýlmasý amacýyla; Sermaye Piyasasý Kurulu mevzuatýnca tanýmý yapýlmýþ ve yetki verilmiþ deðerleme hizmeti alýnacak þirketler olarak,
2026 yýlý içerisinde Þirketimiz portföyünde bulunan ve deðerleme yaptýrýlmasý gereken aþaðýdaki varlýklar için;
- Ýstanbul Bahçeþehir AVM için TSKB Gayrimenkul Deðerleme A.Þ.,
- Ýstanbul Karaköy Binasý için Vizyon Taþýnmaz Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ.,
- Ankara Göksu AVM için Vizyon Taþýnmaz Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ.,
- Muðla Bodrum Otel için Harmoni Gayrimenkul Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ.,
- Muðla Bodrum Projesi için TSKB Gayrimenkul Deðerleme A.Þ.,
- Ýstanbul Tarabya Projesi için TSKB Gayrimenkul Deðerleme A.Þ.,
- Muðla Sarýgerme Otel Projesi için Harmoni Gayrimenkul Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ.,
Þirketimiz portföyüne 2026 yýlý içerisinde alýnabilecek ve deðerleme gerektirecek varlýklar için Harmoni Gayrimenkul Deðerleme ve Danýþmanlýk A.Þ. ile TSKB Gayrimenkul Deðerleme A.Þ. firmalarýnýn belirlenmesine katýlan Yönetim Kurulu üyeleri tarafýndan karar verildi.
*singapur'da ftse straits times endeksi %0,1 artýþla 4933,88 puandan açýldý
dzgyo
Þirketimiz hakim ortaðý Denizbank A.Þ.'nin 31.12.2025 dönemine iliþkin baðýmsýz denetimden geçmiþ finansal raporlarý 29.01.2026 tarihinde Kamuyu Aydýnlatma Platformu (KAP) üzerinden açýklanmýþtýr.
Þirketimiz Sermaye Piyasasý Kurulu'nun düzenlemeleri çerçevesinde, 31.12.2025 tarihli finansal raporlarýna TMS 29 hükümlerini uygulamak suretiyle enflasyon muhasebesi uygulamakla yükümlü kýlýnmýþtýr, ancak ana ortaðýmýz Denizbank A.Þ., Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kararý uyarýnca, finansal tablolarýný enflasyon düzeltmesine tabi tutmakla yükümlü deðildir. Dolayýsýyla Banka finansal raporlarýnda yer alan Þirketimize iliþkin bilgilerin, Sermaye Piyasasý Kurumu (SPK) finansal raporlama düzenlemelerine göre açýklanacak ve TMS 29 hükümleri uygulanmýþ 31.12.2025 dönemine iliþkin finansal tablolarýmýzdaki büyüklüklerden farklýlaþmasý beklenmektedir.
Þirketimizin SPK finansal raporlama düzenlemeleri çerçevesinde hazýrlanacak baðýmsýz denetimden geçmiþ 31.12.2025 dönemine ait finansal raporlarý yasal süre dahilinde kamuya ilan edilecektir.
oyayo
Sermaye Piyasasý Kurulu Karar Organý'nýn i-SPK.48.3.b (10/12/2020 tarihli ve 76/1519 s.k.) sayýlý Ýlke Kararý doðrultusunda, 01/01/2025 - 31/12/2025 döneminde Þirketimiz portföyü net %36.74 oranýnda getiri saðlarken, "Eþik Deðer" olarak kullanýlan "BIST-TLRef Endeksi" deðerinin getirisi ayný dönemde %54.77 olmuþtur. Portföyün "BIST-TLRef Endeksi" eþik deðerine göre nispi getirisi %-18.04'tür. Þirketimizin portföy yönetim performansý üst üste iki yýl "yetersiz" olarak kabul edildiðinden ilgili ilke kararý doðrultusunda gerekli tedbirlerin alýnmasý amacýyla Þubat ayý içerisinde Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvurulacaktýr.
ýsmen
Aday Gösterme ve Ücret Komitesi adýna tavsiye kararý almak üzere toplanan Kurumsal Yönetim Komitesi tarafýndan baðýmsýz yönetim kurulu üye seçimlerine iliþkin olarak alýnmýþ olan tavsiye niteliðindeki karar incelenmiþtir.
Yapýlan görüþmeler neticesinde; Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üye Adaylarý olan Sn. Çise ERGÜDEN ÝSTANBULLU ve Sn. Alper ÞEMET'in 1 (bir) yýl süreyle sýnýrlý olmak üzere seçilmeleri amacýyla Sermaye Piyasasý Kurulu'nun ("SPK") II-17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði'ne uygun olarak SPK'dan görüþ alýnmasý için baþvuruda bulunulmasýna,
SPK'nýn olumsuz görüþ bildirmemesi halinde Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üye Adaylarýnýn 1 (bir) yýl süreyle seçilmeleri hususunun Genel Kurul'a sunulmasýna, oy birliði ile karar verilmiþtir.
Kamuoyuna ve Yatýrýmcýlarýmýza Duyurulur.
Yer Ýmleri