Korkarım sonunda tek müdahale şekli bu kalacak...
Bizim milletin anlayacağı tek dil bu...
![]()
bu arada ekonomide her teşvik haberi durumun ne kadar kötüye gittiğini gösteriyor
bir halt olacağı yok.
sayın enki,
yazınızı anlayamadım. kim beğenmiyordu? kim şimdi nerede bu devlet diyor?
Sn. Bayesian üzerinize alınmayın lütfen..o yüzden sözüm meclisten dışarı diye yazmıştım..yazınıza atıfta bulunacak bir durum yok, gayet normaldir..siz yazınca başka birileri çağrışım yaptı sadece..
Benim yazdığım konu biraz farklı ama yinede aynı kapıya çıkıyor..biz millet olarak çok açıkgözüzdür, taki terso olana kadar..eğer yaptığımız işlem olumlu sonuçlanırsa en akıllısı bizizdir, bizden başka akıllı yoktur..yok işler yolunda gitmez ters-kepçe gelinirse, devlet bizi kurtarsın diye bağırırız..Geçmişte banker faciaları, döviz kredileri, offshore hesaplar vb. buna benzer örneklerdir..
Benzer olarak zaman zaman al sat yapan birisi bir kaç ay önce 3,75'leri beğenmeyip dolara geçmemişti(3.710-20'lerı hayal ediyordu)..şimdilerde nerede bu devlet demeye başlamışta, onu dile getireyim dedim..![]()
Sabah Bloomberght'de DolarTL swap faizinin Londra piyasasında %16'nın üzerine attığını söylüyorlardı.
Normalde bu tcmb'nin isteyeceği bir gelişme ve dolar kurunu bir nebze baskılaması gereken bir dinamik. Ama olmuyor.
Döviz kurunu baskılama gücü olabilecek böyle bir orana rağmen kur durmuyorsa bu çok daha büyük bir ataletin varlığını gösteriyor olabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Müdahaleler yetersiz kalınca psikolojik yenilgi de gerçekleşiyor.
Dozunda ve yerinde müdahalenin gerekliliği de burada başlıyor.
Laf ola tedbirler ters tepmekte.
Keşke hiç "adamım diye ortaya çıkma"sa dedirtmekte...
Yer İmleri