Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
ABD nin F-35 satýþýný durdurmasýnýn etkisi bu gece yarýsýndan sonra hissedilir mi? yoksa sýð bir piyasa olduðu için yarýn dolar yükseliþi veya düþüþü olur mu?
Siyastin dozu kaçmýþ bugün
bir halt olacaðý yok.
Dolarýn ne olacaðýný kimse bilemez.
Ama madem sordunuz benim þahsi fikrim dolarýn 3.75'e düþmesi hayaldir. Dörde düþmesi bile bence pek olasý deðil artýk.
Daha önceki benzer ivmedeki aralýksýz yükseliþleri incelerseniz en çok %10-11 civarý sürüyor çýkýþ, ardýndan ya duraklama ya geri dönüþ oluyor. Ayný senaryonun bu kez de geçerli olacaðýný varsayarsak dört liradan baþlayan bu çýkýþ en çok 4.40 civarýna kadar gidebilir.
Ben kendi adýma bu senaryoya uygun davranýyorum, 4.35-4.40 gibi dolarlarýmýn büyük bölümünü liraya geçirmiþ olurum, sonra duruma bakacaðým.
Seçim dönemindeyiz, anormal geliþmeler olursa (halkbank cezasýnýn belli olmasý, baþka bir not düþürme, beklenmedik iç veya dýþ politikada bir geliþme vb.) bu senaryo iþlemez...
Bu ahval ve þerait altýnda bu dedikleriniz bence bu sefer olmayacak. Seçim planlarýný YAPMAYA güçlerinin yetmeyeceði þeylere baðlamamýþlardýr . Adamýn bugün istanbul il kongresinde baðýrýp çaðýrdýðý laflar içinde DOLAR düþecek yoktu. Þunlarý dedi : ``Ahtým olsun ki Enflasyon, FAÝZLER ve cari açýðý düþüreceðim.`` Eee ! Faizler düþecekse DOLAR nasýl düþecek ? Aslýnda Dolar düþmezse CARi acýk nasýl düþecek ya neyse þimdilik onu pas geçelim. Ama bence hem seçimlere kadar hem de seçimlerden sonra DOLARDA yükseliþ kaçýnýlmaz. Haa ! olurda sizin öngördüðünüz gibi Dolarda PAYANDALARININ yardýmýyla bir düþme saðlarlarsa ben sistemde kalan geçinme paramýn hepsiyle Viop da Aðustos vadeli long Dolar pozisyonu alýrým.
Bu da Ankara'nýn KENT-SEL dönüþümünden çarpýcý bir video...
https://www.facebook.com/sadecegerce...2828890352734/
Ankara'da selin olduðu bölgeye çok yakýným. Olay öyle 500 yýlda bir olan bir olay deðil. Cumhurbaþkanýndan kapmýþ iþi. Yokuþ aþaðý su birikmesi ve sonuç sel. Yokuþ biraz uzun. Beþ km civarý. Logar kapaklarý yetersiz ve týkalý sanýrsam. Bunlarýn yaptýðý kentsel dönüþüm bu kadar olur.
Yer Ýmleri