Geliþmiþ bilgisayarlar sayesinde artýk satrançta bilgisayarlar, insan beyninden daha fazla ihtimali hesaplayabiliyor.Ancak insanýn halen bir üstünlüðü var.Üstün olduðu nokta önsezi.Önsezi sayesinde hesaplanamayacak kadar çok ihtimalin ötesinde öngörüde bulunabiliyor.Tabi ki önseziler doðru çýkacak diye bir kural yok.Ancak akýllýca olduðunu kabul etmeme raðmen bir kaç hamle sonrasý için bilinen konularý deðerlendirmek yerine,ey computer seni yenecem dürtüsüyle,oyunun sonunda oluþacak tabloya göre önsezilerimle hareket etmeyi tercih ediyorum.
Ýki ayrý senaryoya göre oyun döndüðünü düþündürecek bir senaryom var.
Birincisi,
iktidarýn elindeki imkanlarla seçimi net olarak kazanmasý,
Geçen seçimlerde terörü ancak biz bitirir,z söylemi yerine dolarý ancak biz durdururuz tehdidini kullanmak,
Seçim zaferiyle bistin 150k görmesi,
Çin'e yanaþýp USA'ya verilen tavizlerin bir kýsmýný Çin'e verip dýþ açýðýn Çin'den alýnarak kapatýlmasý ve dolarýn,finans dengesinin kontrol altýna alýnmasý.
Bu senaryoyu düþündüren,borsanýn halen tutunuyor olmasý ve fantastik iktidar doktrinleri
Ýkincisi,
Ýktidarýn oy sorunu ve seçim sonrasý riskler nedeniyle dolarýn fiyatlanýyor oluþu.
Bu senaryoyu düþündüren,ekonomide henüz olaðanüstü bir tepetaklak durum olmamasýna raðmen diðer ülkelerden farklý ayrýþmamýz.
Hepsi senaryo tabi.Ayrýca bunlara ilaveten dolar için parite hedeflerini de önemsiyorum.Bu ihtimaller þekillendikçe fiyatlarýn da ona göre þekil alacaðýný sanýyorum,gidiþata göre de dolar veya altýn aðýrlýðýný arttýrmayý düþünüyorum.Büyük meblað olmasa da TL,USD,Altýn %30 oranlarda tutuyorum.

Yer Ýmleri