Þimdi olaya geniþ çerçeveden bakmakta fayda var..örneðin benzer bir durum çok borçlu 2-3B'lik bir çok ABD firmasý içinde geçerli..
Likidite kesilip sýkýlaþma arttýkça bunlarýn borçlanma maliyetleride artýyor..üstelik piyasa daraldýkça bunlarýn karlýlýklarý düþerek geri borç ödemelerinde sýkýntýlar yaþandýkça da notlarý yavaþ yavaþ çöp seviyesine inecek..zaten þimdiki junk olanlarý saymýyorum..daha sýkýlaþtýrmanýn baþlarýndayýz güya..
Olayý globale taþýrsanýz böyle giderse sýkýlaþtýrma-küçülme devam ederse gidilecek yörünge belli..bizide önlerde etkilediði malum..
Neyse, sentral bankerlerin bizi 2008 krizi ile bulaþtýrdýðý en büyük pislik bu bol ve ucuz para devri..global düzeyde bir sürü zombi þirket ve zombi ekonomi mevcut..
Sonuç olarak sentral bankerler bir þoktan öncemi müdahale edecekler yoksa bir þoktan sonra mý, bana göre burasý çok önemli..bana bir þoktan sonra gibi geliyor..selamlar..
Büyük betoncular battýðý gün sonun baþlangýcý olacak bekliyoruz hala. BETONLA geldiler betonla gidecekler.
Betonculardan sembol bir ismin batmasýný çok isterim.
Milletin anasýný belleyeceðiz diyen Mehmet Cengiz...
Ahlaken sakýt Aðaoðlu...
Bunlarýn batmasý gönlümde yatan.
Lale devri bence böyle sona ermeli.
Öte yandan ülkede ki beton fetiþisti tipler en azýndan bu dönemde PROJEDEN hiç bir beton`a para baðlamasa bu çöküþ çoktan olacaktý ama beton sevdalý insanlarýn beyni o kadar betonlaþmýþki beton da beton diyor baþka bir þey demiyorlar. Hal böyle oluncada BETON soyguncularý kuyruðu ÞÝMDÝLÝK dik tutabiliyor.
Alman almansaki yeni nesil alman eski nesille kiyasla alman deðil mozambikli sanki
Derhal dümene geçip güney avrupa finansallarini bizzat dümeni kayaliklara cevirttirip batirmali yoksa garibim kendi batcak meczup eðer Polonya'dan 2. Dünya savaþýnda bahsi geçen þu efsanevi kayýp altýn dolu treni altýn dolu haliyle bulmadilarsa Tabi yok öyle biþey
Çok geç bile kaldýlar sorsalar öncedende söylerdik biz kötü insanlarmiyik looo. . . Ulen alman gene etmicagdim da bu son eyilih ahil virme babinda bundan sonra taksimetre yazar yada ubermetre .
Yer Ýmleri