Rusya, Meksika, G. Afrika vb. onlarýnda notu mu düþtü..![]()
Rusya, Meksika, G. Afrika vb. onlarýnda notu mu düþtü..![]()
Geçen gün DXY grafiði paylaþtým ve DXY de kýs vadeli yükseliþ trendi var.......bu gün 92.50 lere geldi...95 kýsa vadeli direnç kýrar mý bakacaðýz..........
usdtry de bundan etkilendi dxy de ki yükseliþ orta vadeli trende dönüþürse faiz artýþý fren görevi yapmayacaktýr....
SP nin not indirmesi+Reza Kararý AKP nin oylarýný mý arttýrýr yoksa düþürür mü?
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Maðdur edebiyatý yaparlar
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana sorarsanýz;
1. tabela faizi üzerine pazarlýkla bir miktar daha çýkarsýnýz, pazarlýk gücünüz paranýzýn miktarýna baðlý. Mevduat her zaman garanti getiri sunmuþtur ama alternatif riskli varlýklarýn dönemsel cazibesine kapýlmamalýsýnýz.
2. Dth da usd ye yüzde 4 filan veren bankalar var. Ancak dalgalý kurdayýz. Hernekadar dolarda yükseliþ trendi devam etse de kýsa ve orta vadede ters hareketler de olur olacak. Ben sabit kur gibi bir saçmalýða bu saatten sonra ihtimal vermiyorum. Böyle birþey teknik olarak da jeopolitik olarak da mümkün deðildir . Ancak kambiyo vergisi gibi düzenlemeler ileride olabilir mi bilemiyorum.
3. Paranýzý sistemde tutmak istemiyorsanýz en güzeli altýn. Tabii saklama maliyetine ve getirisiz oluþuna katlanmak kaydýyla..
Bir de tabii bitcoin vs gibi kripto paralar var . Ancak bu Sistemler henüz nedir ne deðildir tam belli deðil.. bana göre macera..
Ben zaten siz biz alýrýz demedim ki. Ayný þeyi söylemiþiz. Fiziki halini o paraya(sabitlenmiþ fiyata) göremeyiz manasýnda söyledim. Tcmb kýsmý elindeki rezerv bitene kadar talebi karþýlamak durumunda olmasý açýsýndan teorik olarak doðru. Sonuçta oradan alan bankalar sana bana sanal halini bile 3.5tan vermez bir þekilde karaborsaya indirip 10 liradan satarlar. Ama algýda bir yanlýþýnýz var, dövizi sabitlemek demek dolarý yasaklamakla eþdeðer deðil. Hoþ zaten olmayacak birþey üzerine afaki konuþuyoruz.
Doðru tespit gerçi yaþ genç deðil, hatýrladýðým için eskiye atfen herkes o manzarayý anlayacakmýþ gibi yazdýðýmdan meseleyi açmadan yazmýþým.
Ytd
Baþbakan Yardýmcýsý Mehmet Þimþek, Maliye Bakaný olduðu dönemde CHP'nin "emekli ikramiyesi" vaadi için "Bütün bunlarý yapsýnlar, kaynak göstersinler sadece þapka çýkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derimki: Ben de CHP'ye oy vereceðim... Biliyorsunuz toplumda bir söz var; Bekara karý boþamak kolay... 11 milyona yakýn emeklimiz var. Çarpýn bir bakayým... Yani bir kalemde bütçe açýðýný yüzde 70 arttýracak, gerçekçi deðil." yorumunda bulunmuþtu.
ÝSTANBUL olarak en az yeþil alana sahip kent olduk dünyada! Yaþanmaz bir kent haline geldiðinin ispatýdýr.
Böyle bir þehirde ALTIN ve DÖVÝZ bazýnda konut ve emlak fiyatlarý asla artmaz. Sürekli geriler. Cazibe yaratmýyor yeterli yeþil alan olmadýðý için! Akýllý global para gelmez ÝSTANBUL beton yýðýnýna.![]()
![]()
Biz kaþýndýk!
Yer Ýmleri