Hadi bakalým Dolarý aþaðý bassýnlar , ciðer bekleyen sona kalmýþ kediler hangi fiyattan saldýrcaklar merak ediyorum.
Hadi bakalým Dolarý aþaðý bassýnlar , ciðer bekleyen sona kalmýþ kediler hangi fiyattan saldýrcaklar merak ediyorum.
Dostum o þirket
Bilet satýþý dolarla yani kurdan kârlý
Eksileri
Çok destinasyona uçuyon gider çok
Yen ile borca ucak aldýn yen degerlendi kurdan bi burda zararda
Bi de uçaklar eski teknoloji . 787 yada Airbus 500 gibi yeni nesil uçaklara çok geç yazýldýn halbuki yazdiydik vakitli :-) thy topikte. burdada mazuttan zarar mazut hep pahalaniyo çok yaktimin eski teknolojiylen gider artiyo haliylen
Bankada ise böyle garip kar zarar hesabý yok
Verdiðin krediler dondukce hep kar
Büyük kurumlarda parasýný heba edebilir mealinde BBVA garanti bankasýný hisse baþý 3euro gibi bir rakamdan almýþ görünüyor(temettülerden arýndýrýlmýþ) þimdi 1,6 euro.
Bu arada otaþ 30 bankadan 4,75milyar dolar kredi almýþ ve geri ödeyememiþti.
En fazla kredi alacaðý olan bankalarýn söylediler biraz önce tv de:
Akbank: 1,5 milyar dolar
Garanti: 1 milyar dolar
Ýþbank 500milyon dolar
Telekomun hisse deðeri ise bu rakamlarýn ancak yarýsýný karþýlýyor.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Dolar endeksi yatay aþaðý,
USD/ZAR-MXN þelale mubarek dususleri.
DolarTL ayip olmasin diye gevþiyor gibi.
Þöyle palyatif bir açýklama yapabiliriz öze, belgelere inmeden...
Döviz borçlanarak aldýðýnýz kýymet, malsa (ara malý, malzeme, yarý mamul), kurlardaki artýþ stok devir hýzý kadar etki yapar dönem mali bilançosuna. Örneðin 3 aylýk dönem mali tablolarýný (stok devir hýzýnýn durumuna göre) az etkileyebilir.
Yabancý para cinsinden borçlanýp yatýrým (inþaat makine teçhizat alýmý) yaptýysanýz, dolar kurundaki artýþdan ancak yatýrým bitip üretim baþladýktan sonra amortismanlar kadar etki yapar kar-zarara...
Ýþletme sermayesi olarak borçlandýysanýz dolar kurundaki artýþýn etkisini hemen görürsünüz...
THY gibi uçak alýmýnda kullanýlmýþsa, kredinin alýmýnda kullanýlan uçaklarýn teslim alýnmasýndan sonra kur artýþýnýn amortismana etkisinin ilk üç ay için 1/4 ü kadar etki yapar dönem kar zararýna...
Yer Ýmleri