ben böyle hissenin taaaaaaaaaaaaa..........................
ama atasözü boþa deðil at sahibine göre kiþner.
Makina takým gözde giriþim tarafýndan 2012 yýlýnda satýn alýndý.2012-2016 yýllarý arasýnda yýllýk 12 ile 37 milyon arasý zararlar açýklanýyordu.
2016 sonunda bedelli sermaye arttýrýmýna gidiyor.Bedelliden 100 milyon topladý.Kýsa vadeli yüksek borç yükünden kurtuldu.Yeni fabrikaya taþýnmasýný ve daha katmadeðerli ürünleri üretecek son model ekipmanlarý aldýðýný da ekleyelim.
2017 yýlýnda pazar payýný arttýrarak yýllar sonra ilk kez kar açýkladý.
Katma deðerli ürünlere yöneldiði için 2018 'de hem ciroyu arttýrmýþ hem de karlýlýðýný iki katýna çýkarmýþ.
Son düzenleme : Türkþad; 07-03-2019 saat: 11:10.
Þirket'in mevcut yönetimce çok iyi yönetildiðini de ekleyelim.2014 yýlýndan bugüne genel yönetim giderleri hep ayný kalmýþ.Bu da güzel.Sektörünün en büyük üreticisi ve piyasada ki pazar payý %35.
2018 bilançosun da borçlarý yok denecek seviyeye indirmiþler.Bu 2019 bilançosunda finansal giderlerin çok cüzi olacaðýnýn göstergesi.
Ben þirketi iyi yönetilmesi ve yeni fabrika ile katma deðerli,gelir getirici ürünlere yönelmiþ hali ile beðendim.Bu þirket ister satýlsýn ister satýlmasýn önümüzde ki yýllar büyür ve karlýlýðýný da arttýrýr.
Son düzenleme : Türkþad; 07-03-2019 saat: 11:12.
Dikkatinizi çektimi bilmiyorum faaliyet raporunda þirketin geleceði ile ilgili çok önemli bir ayrýntý var.Ýç piyasa pazar payýnýn %75 ni ithal ürünler oluþturuyor.Kurlarýn iki katýna çýkmýþ olmasý hasebiyle ithal ürünler çok pahalý konuma gelmiþ durumdadýr.Bu katma deðerli,daha gelir getirici ürünlere yönelen makina takýmýn pazar payýný arttýracaktýr.Dolayýsýyla ciro ve karlýlýkda artacaktýr.
Kýsacasý bu þirketten satýþ hikayesinin yanýnda bir de büyüme hikayesi çýkar.
Tabi ki yazdýklarým günübirlik kýsa vade dýþýn da,orta ve uzun vadeyi kapsýyor.
aðzýna saðlýk türkþad kardeþ çok güzel þeyler anlatmýþsýn.umarým bu anlattýklarýný sahibi yada oynayan her ne bok speði oda okur ve iþitir.
bir hareket çekme zamaný gelmedimi artýk.
Yer Ýmleri