Originally Posted by
Hitit
Merhaba arkadaþlar. Biraz gözde giriþimin geleceðinden bahsedelim. Öncelikle þuanda gözde nin piyasa deðeri 1 milyar 900 milyon tl. Bildiðiniz gibi %39 pay sahibi olduðu þok market halka arz ediliyor. Þok market 2,5 milyar dolar üzerinden yapýlmasý planlanýyor. Bir baþka deyiþle 9 milyar 800 milyon tl yapýyor. Gözde nin pay deðeride 3 milyar 800 milyon tl yapýyor. Çok kabaca sadece kendi tahminim üzerinden diðer iþtiraklerini deðerlendirelim rakamsal deðer olarak paylarý oranýnda. Kümaþ manyezit 1 milyar tl , türkiye finas 600 milyon tl, makina takým 350 milyon tl, polinas ( propak) 200 milyon tl, penta 400 milyon tl, flo ayakkabý 350 milyon tl , derby tokai 150 milyon tl . Þok dahil iþtirak pay deðeri 6 milyar 850 milyon tl yapýyor. Yani gözde giriþimin hisse fiyatý 17 tl yapmasý gerekiyor. Bu olmasý gereken piyasa deðeri þuanki duruma göre. Bunlar gözde nin bildiðimiz yatýrýmlarý. Yine bildiðiniz gibi gözde giriþim dünyanýn en büyük fonlarýndan templetonla ortaklýk yaptý. ( templeton 780 milyar dolar büyüklüðünde bir fon ) bu ortaklýk yapýldýðýnda yempleton türkiye sorumlusu ne demiþti biz gözdeyle beraber þirket alýmlarýný , satýnlarýný ve bölgesel fýrsatlarý deðerlendirerek gözde yi bölgesel þirket yapýcaz vede bu sayede borsada en çok tercih edilen þirketler içerisine sokucaz demiþti. Bu baðlamda tahminim; özellikle þok un halka arzýndan gelecek parayla ve gözde nin açýkladýðý gibi olasý þirket satýþýndan gelecek nakitle templetonla birlikte çok büyük sansasyon yaratacak þirket alýmlarý yapacaðýný düþünüyorum. Gözde de bu sayede beklenti ve hikayeler hiç bitmeyecek. Ben yakýn zamanda böyle bir hamle bekliyorum. Doðru ve marka þirket seçimleri gözde nin deðerini hiç ummadýðýmýz yerlere çýkaracaktýr. Bu hamleleri ardý ardýna yapabilirse yani alýþ ve satýþlarý çok büyük deðer katar.templetonla ortaklýk boþuna yapýlmadý ve gözde nin þok un halka arzýndan sonra çok sayýda þirkete ortak olacaðýný yada satýn alacaðýný düþünüyorum. Piyasada konuþulan bir kaç þirket var þimdide n! Bunlarý zamaný geldikçe yazarýz. Ayrýca þok un halka arzýndan sonra þok un hisse fiyatýda gözde ye önemli katalizör olacaðýný düþünüyorum. Elinde mutlaka þok hisse payý kalacaktýr. Gözde bundan sonra borsamýzýn en güzide þirketlerinden birisi olacaktýr. Günlük hareketler kýsa vadeli fiyat dalgalanmalarýnýn hiçbir önemi yok. Elimizde bir deðer var bu deðer açýða çýkýyor. Þok un halka arzý milat olur inþallah. Gözde nin her yaptýðý hamle her yaptýðý yeni satýn alma þirketin piyasa deðerine yansýyacaktýr.
Sayýn Hitit bu ýssýz topiðimize kattýðýnýz sinerji için teþekkürler,sizce bu geçenlerde çýkan manyezit ile maktakm birleþme dedikodusu için ne diyorsunuz ?[emoji846]
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir..!
Zihin fukara olunca,akýl ukala olur..Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...
Yer Ýmleri