PLANER dostum teþekürler....takip etmekte fayda var...yalnýz dolar kuru da yükselen trentte artýyor...buda ilk çeyrekten daha iyi bir ciroya neden olabilir..takibe devam...
PLANER dostum teþekürler....takip etmekte fayda var...yalnýz dolar kuru da yükselen trentte artýyor...buda ilk çeyrekten daha iyi bir ciroya neden olabilir..takibe devam...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Dostum hoþgeldin. Ben 12 tl den beri buradayým.
250 milyon yýllýk karda hisse fiyatý 2500 M/35,1 M=71,23 TL olmalý.
Patron, bu sene yüzde 15 kapasite artisina gidileceðini açýklamisti.
Karlar geldikçe finansal gider azalacak ve karlýlýk daha da artacak. Yünsadan daha potansiyelliyiz. Piyasa degerimiz ondan daha düþük (daha ucuzuz yani ) ama ciromuz ondan daha yüksek ve brüt karýmýz ona yakýn.
Not: Yünsa piyasa deðeri Karsu' nun 1,5 katý.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
Aynen sayin keko. Dünkü pmi verilerinden sonra bugun ihracatta düþüþ olmasi beni þaþýrttý. Aklima 2 neden geliyor.
1-Ramazan bayrami tatili
2- Daha çok ic pazara veya stoga çalýþýlmýþ olma ihtimali.
Bu sorularýn cevabýný haziran ayýnda alýrýz.
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi bir de þöyle bir þey var. Bunu ben yatýrýmcý iliþkilerine de sormuþtum ayrýca. Mevcutta þirketin dolaþýmdaki pay adedi 14.766.113 adet. Görece düþük pay adedi bulunuyor. Ýþlem hacimleri de düþük.
Þirketin temel analiz anlamýnda gelecek projeksiyonlarý olumlu görünüyor (þu ana kadar alýnan veriler, yayýnlanan veriler o yönde).
Tüm bunlara birlikte bakýldýðýnda temel analiz mantýðýyla yatýrým yapan hissedarlarýn ellerinde tuttuklarý pay adetleri artmasý sebebiyle dolaþýmdaki pay (fiili) adedi de görece daha da azalacak diye okunuyor. Bu da hissede sert hareketlere neden olabilecek bir durum. Olumlu taraf ise rüzgar arkasýndan esmeye devam ederse Sayýn Kazankazan'ýn yaptýðý deðerlemeye yakýn noktalara ulaþmak mümkün gibi. Benim de yaptýðým hesaplamada yýl sonu için 222 M civarý bir net kar ve hisseye artacak ilgi nedeniyle dolaþýmdaki payýn (fiili) azalacaðý varsayýmý ile 55-60TL arasý bir hisse tahminim bulunmaktadýr. (karlýlýkta bozulma olmaz ise tabiki, onu da her çeyrek takip altýnda tutacaðýz)
Yukarýdaki bahsettiklerim benim þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak düþünülmemelidir.
kazan kazan dostum seni de gördüðüme sevindim...geçmiþte en son blcyt da birlikteydik...ben neredeyse kar almadan çýkmýþtým..ama sen ve birkaç dostumuz ise yanlýþ hatýrlamýyorsam 3-5 kat almýþtýnýz..kýsmet olmayýnca ne kadar bilirsen bil yine boþ...hatýrlarsan blcyt da aylarca böyle yorumlar yapmýþtým...1,55 maliyetim vardý...temeli çok çok iyiydi..iki ay sabýr ettikten sonra bildiklerimden þüphe etmeye baþlamýþ ve sabrým bitmiþti...ben sattýktan bir iki ay sonra da 7-8 tl lere çýkmýþ idi..
bu arada artýk hisselerin fk sýný 5 veya 7 olarak almakta fayda var...çünkü böylesi daha gerçekçi oluyor..bir de bist 30 hisselerinde fk sý hala 2-3 olan hisseler var...agresif büyüyen þirketler için fk yý 5 veya 7 almak yeterlidir bence..zaten son hesapladýðým olmasý gereken fiyatlarý 28-35 tl bulurken fk yý ben 5 olarak ele almýþtým...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Ben yaklaþýk 1 ay önce Yünsa'dan çýkýp Krtek payýmý artýrdým ama Yünsa ile kýyaslama yaparken bazý noktalara dikkat çekmek lazým.
Yünsa'nýn net borcu düþük piyasa deðeri hesabýnda bunu dikkate almak lazým. FD/FAVÖK oranýna bakmak lazým yani. Ýkincisi Yunsa pandemiden sonra hýzla yukarý ivmelenen bir þirket. Önümüzdeki dönemde ciro olarak Krtek'i geçme ihtimali yüksek. Pandemi öncesi cirolarý Krtek'ten yüksek zaten.
Tüm bunlara raðmen þu andaki fiyatlamada Krtek daha cazip bende zaten o yüzden pozisyonumu deðiþtirdim.
Pmi verisinin tam olarak degilse de ne anlama geldiðini öðrendim.
Ýngilizce (purchasing managers indeks) Türkçe karþýlýðý (satin alma mudurleri endeksi)
Bir nev-i yöneticilerin geleceðe yönelik beklentilerini ölçen bir endeks. 50 uzeri gelecek verilerin daha iyi olacaðýný gösteriyor.
Yani son aciklanan tekstil sektörü pmi verileri gelecek aylarda iþlerin daha iyi olacaginin beklendigini gosteriyor diyebiliriz. https://m.doviz.com/makale/pmi-nedir...saltmad%C4%B1r
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri