Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
33,00 10% 1,33 Mr 29,80 / 33,00
1.210,00 10% 272,14 Mn 1.040,00 / 1.210,00
104,50 10% 141,50 Mn 93,00 / 104,50
9,13 10% 17,48 Mn 7,76 / 9,13
12,65 10% 504,89 Mn 11,44 / 12,65
15,80 -9.97% 1,28 Mr 15,80 / 16,50
132,90 -9.96% 49,37 Mn 132,90 / 132,90
5,43 -9.95% 701,85 Mn 5,43 / 6,40
12,99 -9.48% 816,02 Mn 12,92 / 13,99
109,70 -8.51% 354,73 Mn 108,00 / 118,90
63,60 2.25% 25,59 Mr 60,65 / 64,45
288,00 5.11% 17,74 Mr 271,50 / 290,25
32,86 2.3% 14,70 Mr 30,42 / 33,34
2,65 4.74% 11,40 Mr 2,44 / 2,67
410,00 8.54% 11,19 Mr 370,50 / 412,00
19,28 3.77% 1,00 Mr 17,98 / 19,53
345,00 9.96% 10,54 Mr 313,25 / 345,00
392,75 4.32% 4,79 Mr 372,00 / 395,50
96,30 6.17% 693,08 Mn 88,00 / 96,70
104,10 2.06% 466,50 Mn 100,40 / 105,40
34,14 5.96% 131,65 Mn 31,92 / 34,56
10,56 3.53% 461,84 Mn 9,99 / 10,63
77,70 5.71% 651,96 Mn 70,05 / 78,05

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 169/184 ÝlkÝlk ... 69119159167168169170171179 ... SonSon
Arama sonucu : 1467 madde; 1,345 - 1,352 arasý.

Konu: KRTEK - Karsu Tekstil

Cümleten Selamlar ...

KARSU , Avrupa yeþil mutabakatý doðrultusunda

Kenevir , Kayýn aðacý , Bambu , Yosun özlü lifler , VS gibi Pamuða alternatif ürünlere yoðunlaþmýþ durumda..

Avrupa yeþil mutabakatý
    Fosil yakýtlar kadar '' Pamuk ürütimi/kullanýmýnýn'' çevreye büyük zararlar vediði
    ve Pamuða alternatif olarak , sürdürülebilir ürünlerin destekleneceði dile getirilmekte ..
    Ayrýca
    Karbon salýnýmý doðrultusunda , kullanýlan enerjinin yenilenebilir olmasýna ,
    Sýfýr atýk vizyonuna da önem verilmekte ..

Karsu'nun yýllara dayalý adým adým yapmýþ olduðu, Pamuða alternatif Hammadde stratejik iþbirlikleri :

* Avusturyalý Lenzing firmasýyla stratejik iþbirliði
    * Alman Kelheim ile firmasýyla stratejik iþbirliði

Ayrýca Karsu'nun 18/07/2020'de kenevir için bi yol harýtasý belirleme çalýþmalarýda mevcut .
    KARSU’nun iþbirliði talebi;
    https://www.yozgatgazetesi.com/ekono...si-139382.html

Benim nacizane anladýðým ,
    Karsu'nun vizyonu = Pamuða alternatif '' doða dostu '' ürünler ile yola devam etmek iken ,
    Hal böyle olunca pamuk fiyatý inmiþ/çýkmýþ diye sorulunca cevap verememiþler ,
    Düþünülmesi gereken ; KRTEK stoklarýnýn kaçta kaçý organik pamuk'tan oluþmakta ??

Çünkü ?

Stratejik iþbirlikleri ve sertifikalarý doðrultusunda KRTEK'in stoklarý organik pamuk ile mi doludur ?

yoksa aþaðýdaki ürünler ile mi ??

........................................ Modal

Kayýn aðacýndan üretilen modal, tamamýyla doðal, yaþ ve kuru mukavemeti yüksek bir lif çeþitidir.
    Yýpranmaya karþý oldukça dayanýklýdýr. Nem transfer özelliði gayet iyidir.

Micromodal® Air de Modal® ve Micromodal® gibi kayýn aðacýndan çevre dostu bir teknolojiyle üretilmektedir.

https://karsu.com.tr/urunler/moda-iplikler/modal/

........................................ VÝSKON

Viskonun hammaddesi kayýn aðacýdýr; ayný pamuk gibi selülozdan oluþur.
    Viskon üretimi sürecinde akýþkan hale gelen selülozun yapýsýnda, hemen hemen hiç kimyasal deðiþiklik olmaz.
    Filament olarak sertleþtikten sonra yine selüloz olarak kalmaktadýr.
    Bu özellikleriyle viskonun yapýsý pamukla yüksek benzerlik gösterir.

https://karsu.com.tr/urunler/moda-ip...iskon/ecovero/

........................................ Bambu

Bambu elyafýnýn üretimi, viskon elyafýnýnkine benzemektedir.

Viskona benzer özellikler taþýsa da ipek ve kaþmir tuþesi vermesi ile farklýlaþýr.

%100 Bambudan mamul ürünler de merserize iþlemi gerektirmez. Yazýn terleme ve koku yapmaz.

Kolay boyanabilirliði yanýnda bünyesindeki “Bambu kun” isimli antibakteri maddesi sayesinde doðal antibakteriyel özelliklidir. Bu özelliðini bir çok defa yýkandýktan sonra bile korumaktadýr.

https://karsu.com.tr/urunler/moda-iplikler/bambu/

BAMBU Ödülümüz 2019
    Resmi devlet kurumu olan Çin Bambu Üreticiler Birliði tarafýndan dünyada orijinal bambu tekstil elyafý kullanan önemli firmalara takdir plaketi verilmiþ olup,
    Türkiye’den de Karsu Tekstil bu plakete layýk görülmüþtür ...

https://karsu.com.tr/tag/odul/

........................................ Viloft

VILOFT® doðal ve ekolojik mi?

VILOFT®, FSC sertifikalý aðaç hamurundan yapýlmýþtýr.
    FSC® contasý, sadece sürdürülebilir þekilde yönetilen tarlalardan elde edilen aðaçlarýn kullanýlmasýný garanti eder.
    VILOFT® bir vegan yaþam tarzý için uygundur

https://karsu.com.tr/urunler/moda-iplikler/viloft/

........................................ Seacell

Deniz yosununun eþsiz özellikleri, cildimizi günlük yaþamlarýmýzda maruz kaldýðýmýz zararlý çevresel etkilere karþý korumaya yardýmcý olur.
    Deniz yosunu vitaminler, eser elementler, amino asitler ve mineraller gibi temel maddeler bakýmýndan zengindir.

Deniz yosununda bulunan maddeler, hücre ve cilt hastalýklarýný rahatlatmaya, iltihaplanmayý azaltmaya ve kaþýntýyý hafifletmeye yardýmcý olur.
    Yüksek antioksidan seviyesi cildi cilt hücrelerimize zarar veren zararlý serbest radikallere karþý korur.

https://karsu.com.tr/urunler/fonksiy...ler/seacell-2/

Avrupa Birliði Yeþil Mutabakatý ve Ýhracatýmýza Etkileri

AB’ye ihracat yapan Türkiye tekstil sektörünün iplik ayrýþtýrma teknolojileri geliþtirmesi,
    pamuk alternatifi iplik malzemelerinin kullaným payýný artýrmasý, biyolojik olarak çözünür ve
    bitki bazlý ambalajlama kullanýlmasý ve geri dönüþüme olanak saðlayacak tedarik zincirleri oluþmasý
    Türk ihracatçýlarý ticarette avantajlý konuma getirecektir.

https://www.rekabetregulasyon.com/av...miza-etkileri/

NOT = Araþtýrmalarýnýzý Avrupa yeþil Mutabakatý doðrultusunda yapmanýzý tavsiye ederim .
    Demir çelikten , Çimento fabrikasýna kadar her sektör bu kapsam içinde ..

Günümüzde organik olmayan pamuk ipliklerin , Naylon ipliklerin , Vs ipliklerin,
    Tekstil öncülüðünde EKO sisteme ne kadar zarar verdiðinide bi araþtýrmanýzý öneririm ..

Ekosistemde Sürdürülebilirlik ön planda .. Yoksa dünya elden gidiyor .. denilmekte ..
    Bitcoin dahi eko sistemin en büyük düþmanlarýndan .. Bitcoin madenciliði çok yüksek enerji harcýyor ..
    ez cümle , eko sisteme zararý olan herþeyi gözden geçirme adýna ,
    küresel finans elitlerin '' The Great Reset '' vizyonu tam gaz ilerliyor..

* Þu þekilde dile getirilmiþ ;

Ýnsan oksijen soluyup, karbondioksit veriyor ,
    yemek yiyip sýçtýktan sonra metan gazý veriyor ve verdiyor ,
    Ýnsanoðlu , et , süt , yumurta , deri vs gibi taleblerini karþýlamak adýna 70 milyar civarý çiftlik hayvanýný beslediði söylenmekte.
    bu hayvanlarýn yemeleri , içmeleri , dýþkýlarý her þeyi büyük sorun ..

onun içidir ki ÝNSAN'ýn dünya nüfus artýþ hýzýnýn sürdürülebilir olmadýðýna karar vermiþler ..

Enflasyonun tüm dünyada bu denli yüksek seyretmesinin '' The Great Reset '' vizyonun etkisi büyük ..
    Temennileri ;
    hayat pahalýlýðý karþýsýnda insanlar zorunlu olarak ,Fazla çocuk yapmayarak nüfus artýþ hýzýný nötr hale getirecek,
    giyimine / içimine / yemesine / gezmesine / ýsýnmasýna / su kullanmasýna / elektrik tüketmesine VS gibi
    bi çok alýþkanlýklarýný zorunlu olarak deðiþtirerek , Çevreci / Vegan / Eko'cu Vs yapýlýcak..

* Ýþin güzellikle yapýlacak tarafý bunlar , evet bütün bu sikindirik 'The Great Reset' vizyonun güzel / Aydýnlýk tarafýný yaþýyoruz gib duruyor.

Onlarýn bizler için masaya koyduðu ; minimum ürüme / minimum hayat þartlarý ile yaþanýrsa ,
    Avrupa yeþil mutabakatý ile çevreci sanayi dönüþüm gerçekleþirse , ne ala ..
    Yoksa
    * Kötü / Karanlýk tarafý ise Dünya nüfus planmasýný 3. ve dahi 4. dünya nükler savaþlarý ile veya
    yeni çýkacak deðiþik öldürücü virüsler ile dünya nüfus artýþ hýzýný ayarlarlar gibi duruyor ..

Demokrasi gibi yaþasýn özgürlük
    Eko sistem gibi Yaþasýn çevrecilik

özgürlük , çevrecilik ayaðýna dünyayý þekillendirmek .

Yapay et üretiminden sonra
    Yapay süt'ü de üretmeye baþladýlar ,
    Yapay gýdalar tam gaz ilerliyor ..
    Yapay zeka aldý baþýný gidiyor ,,

hepsininde söylemi insanlýk için çalýþýyoruz ..

Harikalar deðil mi ? ..

Cümleten saðlýcakla ...

.

2. Sayýn arka_tas dostum güzel paylaþýmlar yapmýþsýn..merak ettiðin þeyi daha önce ben þirkete e mail ile sormuþtum...bana hammaddemizin %30 u pamuktandir...diðerleri viskon,bambu,elyaf ,..vb ürünlerdir demiþlerdi..bilmiyorum burada paylaþmýþ mýydým ???
    Gerekirse bana verilen cevabýn hepsini müsait bir zamanda burada paylaþýrým...
    Yalnýz birbirlerinin yerine ikame edilen bir ürün pahalandiginda genelde diðer ürünler de pahalanir..bunu günlük hayatýmýzda da çok yaþarýz...eðer kýrmýzý et pahalanirsa ,tavuk ve balýk et fiyatlarý da pahalanir...
    Baþka bir örnek de þu olabilir...ayçiçek yaðý pahalandiginda ikame olarak kullanýlan katý ve zeytin yaðlarý da otomatikman pahalanir..

Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    Sayýn arka_tas dostum güzel paylaþýmlar yapmýþsýn..merak ettiðin þeyi daha önce ben þirkete e mail ile sormuþtum...bana hammaddemizin %30 u pamuktandir...diðerleri viskon,bambu,elyaf ,..vb ürünlerdir demiþlerdi..bilmiyorum burada paylaþmýþ mýydým ???
    Gerekirse bana verilen cevabýn hepsini müsait bir zamanda burada paylaþýrým...
    Yalnýz birbirlerinin yerine ikame edilen bir ürün pahalandiginda genelde diðer ürünler de pahalanir..bunu günlük hayatýmýzda da çok yaþarýz...eðer kýrmýzý et pahalanirsa ,tavuk ve balýk et fiyatlarý da pahalanir...
    Baþka bir örnek de þu olabilir...ayçiçek yaðý pahalandiginda ikame olarak kullanýlan katý ve zeytin yaðlarý da otomatikman pahalanir..

Avrupa yeþil mutabakatý / paris antlaþmasý / The Great Reset vizyonu vs,
    Bu küresel elitler bi yola baþ koymuþlar .

planlamýþ olduklarý '' sýnýrda karbon vergisi '' uygulamasý ile her þey deðiþecek .. Sanayide kartlar yeni deste ile yeni bi oyuna baþlýyacak ..
    Sera gazý emisyonlarýný minimuma düþürme vizyonlarý doðrultusunda , tüketiminin düþmesini hedefledikleri Doðalgaz , petrol , kömür vs gibi ürünlere ,
    cazibelerini kaybetmeleri açsýndan , bu ürünlerde inanýlmaz fiyat artýþlarý olabilir.. yukarý yönlü takla ata ata çýkan bi Brent Petrol görürsem þaþýrmam ..
    çünkü fiyatý ne kadar yükselirse , yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarý için bir çok ülkeler yatýrýmlarýna bu alanda hýz verecektir ..
    Mesela Almanya güneþ enerjisi için müthiþ yatýrýmlar yaptý ve yapmaya devam ediyor ..

onun içindir ki hedeflerinde olan pamukta da yukarý yönlü takla ata ata çýkýþ görebiliriz ..
    ama ayný sert çýkýþ pamuða alternatif diðer ürünlerde olmayacaktýr ..
    çünkü amaç pamuðun cazibesini yitirtip , diðer sürdürülebilinir alanlara ülke sanayilerini zorlamak ..

Yani bilinen küresel ezberlerin bozulduðu , yeni kurallar ile yeni ezberlerin oluþtuðu bi dönemede þahitlik edebiliriz ...
    sonuçta varsayýmda bulunuyorum ,
    yoksa günümüzdeki iþleyiþ þu an aynen sizinde belirtiðiniz gibi devam ediyor ..

eðer benim varsayýmým gerçekleþirse Sera gazý emisyonundan belli olduðu gibi Türkiyemizin durumu çok çok daha kötü olabilir..
    Yani bi fýrtýna geliyor ama bu fýrtýna gündeme pek giremiyor ..Ancak Türkiye'de þirket bazlý bu fýrtýnaya hazýrlýk yapanlar var ..
    Ancak tabana yayýlmadýðý sürece , genele ne kadar faydasý olur ki ..

Yok abi , yine olan bize olacak ,
    hayat pahalýlýðý karþýsýnda , giderek sertleþen bi apokaliptik yaþam sürmeye devam ederiz artýk ..
    Þahsen umudum pek kalmadý .. Bi alýþveriþe veya gezmeye çýkýyorsun , herkes birbirine geçirmeye çalýþýyor ..
    Fiyat sormadan adým atma dönemi artýk bitti..

.

Selamlar herkese,

Arka-Taþ hocam detaylý paylaþýmýnýz için teþekkürler.

Karsu Tekstil'in iplik ve kumaþ anlamýnda ar-ge faliyetlerine oldukça önem verdiði geçmiþ faliyet raporlarýnda paylaþýlmakta. Ayrýca müþteri odaklý çalýþma mantalitesiyle endüstriyel dönüþümlere uyum saðladýðý yine faaliyet raporunda paylaþýlmakta.

Yani iklim krizinin etkileri doðrultusunda, endüstriyel üretim ve satýþ anlamýnda ihtiyaca yönelik þirketin pozisyon alabileceði konusunda görüþ oluþmakta.

Size genel olarak katýlmakla birlikte, faliyet raporlarýnda veya baþka paylaþýlan verilerde ben þirketin satýþlarýnýn hangi kumaþtan ne kadar satýldýðý detayýnda bir veri görememekteyim. ( bu tarz bilgilere ulaþabileceðim bir dokuman var ise paydaþlardan bilgi rica ederim) Bununla birlikte stok malzeme detayý da görememekteyim. Tüm bunlarý bir araya getirince þirketin pamuk bazlý iplik ve kumaþan mý daha iyi satýþ gelirine sahip, yoksa yenilikçi ürünlerden mi daha fazla fayda saðlamakta açýkcasý ben göremedim. Bu sebeple Pamuk fiyatlarýnda yaþanan ani düþüþ hareketinin þirkete etkisi önem arz etmekte ve bir yatýrýmcý olarak merak uyandýrmakta.

Sizin yukarýda paylaþtýðýnýz aþaðýdaki kýsým için;

Karsu'nun vizyonu = Pamuða alternatif '' doða dostu '' ürünler ile yola devam etmek iken ,
    Düþünülmesi gereken ; KRTEK stoklarýnýn kaçta kaçý organik pamuk'tan oluþmakta ??

Çünkü ?

Stratejik iþbirlikleri ve sertifikalarý doðrultusunda KRTEK'in stoklarý organik pamuk ile mi doludur ?

naçizane benim düþüncem gelecek öngörüleri hakkýnda niyet okumak yerine þirkete bir yatýrýmcý olarak soru soran bir yatýrýmcýya yaþanan emtia dalgalanmalarý konusunda daha açýk bir þekilde bilgi paylaþmalarý. Major anlamda finansal etkileþimleri gördükten sonra detay bilgiler talep edilebilir tabiki.

Örneðin "mevcut satýþlarýmýzdaki pamuk bazlý ürünlerin oraný doðrultusunda þirketimiz karlýlýðýný ciddi oranda etkileyecek bir sorun görülmemektedir." þeklide bilgi paylaþým herhalde herkesi tatmin edecektir.

Sizin paylaþýmýnýz biraz soru sormayý öðretmek gibi bir algý oluþturmuþ ama sizi þahsen tanýmadýðým için öyle olduðunu sanmýyor ve düþünmüyorum.

Selamlar, saygýlar,

Selamlar herkese,

Karsu Tekstil'in iplik ve kumaþ anlamýnda ar-ge faliyetlerine oldukça önem verdiði geçmiþ faliyet raporlarýnda paylaþýlmakta. Ayrýca müþteri odaklý çalýþma mantalitesiyle endüstriyel dönüþümlere uyum saðladýðý yine faaliyet raporunda paylaþýlmakta.

Yani iklim krizinin etkileri doðrultusunda, endüstriyel üretim ve satýþ anlamýnda ihtiyaca yönelik þirketin pozisyon alabileceði konusunda görüþ oluþmakta.

Size genel olarak katýlmakla birlikte, faliyet raporlarýnda veya baþka paylaþýlan verilerde ben þirketin satýþlarýnýn hangi kumaþtan ne kadar satýldýðý detayýnda bir veri görememekteyim. ( bu tarz bilgilere ulaþabileceðim bir dokuman var ise paydaþlardan bilgi rica ederim) Bununla birlikte stok malzeme detayý da görememekteyim. Tüm bunlarý bir araya getirince þirketin pamuk bazlý iplik ve kumaþan mý daha iyi satýþ gelirine sahip, yoksa yenilikçi ürünlerden mi daha fazla fayda saðlamakta açýkcasý ben göremedim. Bu sebeple Pamuk fiyatlarýnda yaþanan ani düþüþ hareketinin þirkete etkisi önem arz etmekte ve bir yatýrýmcý olarak merak uyandýrmakta.

Çünkü ?

naçizane benim düþüncem gelecek öngörüleri hakkýnda niyet okumak yerine þirkete bir yatýrýmcý olarak soru soran bir yatýrýmcýya yaþanan emtia dalgalanmalarý konusunda daha açýk bir þekilde bilgi paylaþmalarý. Major anlamda finansal etkileþimleri gördükten sonra detay bilgiler talep edilebilir tabiki.

Örneðin "mevcut satýþlarýmýzdaki pamuk bazlý ürünlerin oraný doðrultusunda þirketimiz karlýlýðýný ciddi oranda etkileyecek bir sorun görülmemektedir." þeklide bilgi paylaþým herhalde herkesi tatmin edecektir.

Sizin paylaþýmýnýz biraz soru sormayý öðretmek gibi bir algý oluþturmuþ ama sizi þahsen tanýmadýðým için öyle olduðunu sanmýyor ve düþünmüyorum.

Selamlar, saygýlar,

Alýntý Originally Posted by PLANNER Yazýyý Oku
    Selamlar herkese,

Çünkü ?

Selamlar, saygýlar,
    Selam ..
    Soru sormayý öðretmek ne haddime ..
    Ýçimden geldiði gibi yazdým , o da yanlýþ anlaþýlmaya musait olmuþ , kusura bakmayýn ...
    Yoksa çok yerinde sorular soruyorsunuz..

************************************************** **

Avrupa Birliði ; Yeþil dönüþüm ile beraber '' bir çok sebepten ötürü '' dijital dönüþümüde istiyor.

Sebeblerden bir tanesi þeffaflýk..
    üretim/tüketim zincirinde hiç kimsenin sorusunun havada kalmamasý hedefleniyor ..
    Hal böyleyken , böylesine derinlemesine bi vizyonun içinde yer almaya çalýþýrken ,
    Krtek Türkiye'de Profesyonelleþmekten aciz bi görüntü cizmekten gocunmuyor ..
    Evet
    þu cevabý verebilmek o kadar aðýr geliyor ,
    "mevcut satýþlarýmýzdaki pamuk bazlý ürünlerin oraný doðrultusunda þirketimiz karlýlýðýný ciddi oranda etkileyecek bir sorun görülmemektedir."

Bu konuda yapacak bi þey ,
    dedektif misali , elimizde büyüteç ile bi þeyler bulabiliyorsak ne ala ..
    þirketlerdeki bu zihniyet zaten yatýrýmcýyý çok yoran / uzaklaþtýran veya çok mesafeli davranmaya iten bi olay ..
    Onun için dir ki , hangi þirket olursa olsun , her türlü pisliði beklerim malesef ..

Ne kadar dramatik , Dünyada yaratýlan vahþi sanayi ellerinde patlayýnca ,
    Döngüsel ekonomi ile Þeffaflýk / Güven gibi eþine NADÝR rastlanan güzellikleri , Tüm dünya genelinden herkesten talep etmek ..

Selamlar/Saygýlar

.

7. Türkiye'nin tekstil ve ham maddeleri sektörü, yýlýn 6 ayýnda 6,8 milyar dolarlýk ihracat gerçekleþtirdi.

Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) Baþkan Vekili ve Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Baþkaný Fikret Kileci, yazýlý açýklamasýnda, ülke genelinde haziranda 1,22 milyar dolarlýk ihracatla en yüksek haziran ayý rakamýna ulaþýldýðýný belirtti.

Bu yýl ocak-haziran döneminde yapýlan 6,8 milyar dolarlýk ihracatýn da en yüksek 6 aylýk ihracat olduðunu vurgulayan Kileci, þunlarý kaydetti:

"Ham madde tedarikinde yaþanan birtakým sýkýntýlar, fiyatlardaki dalgalanmalar ve piyasalardaki iniþ, çýkýþlar zaman zaman ihracatçýmýzý zorlasa da sektörümüzün büyük bir ivmeyle büyüdüðünü gözlemliyoruz. Sektör ihracatýmýzýn 2022 yýlý ilk 6 ayýnda yüzde 10 artmasý da bunu ispatlýyor. Mevcut sorunlarýn da geçici olduðu ve kýsa sürede iþ birliði ve bilgi paylaþýmýnýn daha yoðun yapýlarak aþýlacaðý kanaatindeyim."

https://www.borsagundem.com/haber/te...hracat/1678438

Alýntý Originally Posted by dark Yazýyý Oku
    Türkiye'nin tekstil ve ham maddeleri sektörü, yýlýn 6 ayýnda 6,8 milyar dolarlýk ihracat gerçekleþtirdi.

Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) Baþkan Vekili ve Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Baþkaný Fikret Kileci, yazýlý açýklamasýnda, ülke genelinde haziranda 1,22 milyar dolarlýk ihracatla en yüksek haziran ayý rakamýna ulaþýldýðýný belirtti.

Bu yýl ocak-haziran döneminde yapýlan 6,8 milyar dolarlýk ihracatýn da en yüksek 6 aylýk ihracat olduðunu vurgulayan Kileci, þunlarý kaydetti:

"Ham madde tedarikinde yaþanan birtakým sýkýntýlar, fiyatlardaki dalgalanmalar ve piyasalardaki iniþ, çýkýþlar zaman zaman ihracatçýmýzý zorlasa da sektörümüzün büyük bir ivmeyle büyüdüðünü gözlemliyoruz. Sektör ihracatýmýzýn 2022 yýlý ilk 6 ayýnda yüzde 10 artmasý da bunu ispatlýyor. Mevcut sorunlarýn da geçici olduðu ve kýsa sürede iþ birliði ve bilgi paylaþýmýnýn daha yoðun yapýlarak aþýlacaðý kanaatindeyim."

https://www.borsagundem.com/haber/te...hracat/1678438
    Selamlar hocam,

Çok güzel haber. Zaten TÝM verilerinden sektörün canlýlýðý takip edilebiliyor. Ancak bakalým bu performansý ikinci 6 ayda da devam ettirebilecek mi sektör, bence kritik konu burasý.

Sayfa 169/184 ÝlkÝlk ... 69119159167168169170171179 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •