Bence o bahsi geçen çeviri "kumpası" doğru abi...O tercümanı bulmak lazım ya da O'nu oraya kim görevlendirdi bakmak lazım...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
sürekli olan şeyler bunlar.
büyük adamlar sever böyle ince işleri.
diplomasi jesti derler
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Yannız Trend tatile gidiyorum ayağına kayboldu, geri falan da dönmeyecek bence
Ters Indikatör Trend varken evlenmemek lazımdı bu kağıtla, ah eşşek kafam![]()
Trend'e haksizlik olmus biraz hocam. Her ne kadar cuvalladiysa da, olay finansaldan cikip full politik oldu ta ne zamandan beri. ayrica secim, dolar, vs.. konjektur cok degisti. Tehsisi dogru koyabilmek gerekli. Borsa bir sabit degil.
Kac kere hatalarimi duzeltti, bilgi istedigimizde verdi. Forumun amaci da bu zaten. Yoksa kim neyi dogru ongorebiliyor piyasada. Kendimiz bile ongoremiyoruz arkadaki oyunlardan, o yuzden portfoy cesnisi, vs. yapip hatalarimizdan en hafif zararla cikmayi hedefliyoruz.
Halkb lagimindan beni kurtardigi icin ben her zaman ona tesekkuru borc bilirim.
Kurtardi derken hocam ?
Bu arada Trend Hound REIS :
Dolar BAzli zarari dev gibi, 10.2/3.88=2.62 $
TL Bazli Zararin : 10.2-6.42 = %42
Dolar Bazli 5 86/6.11 Guncel Dolar kuru = 0.95 $
2.62-0.95= 1.67 $ 1.67/2.62 = %63.7
erimis TRENDHOUND reis TL ve Doviz BAzli.
Dedikleri bence suana kadar pek tutmadi. DOlar Tahmini, Secim tahmini, Halkbank TAhmini,
Bu arada suc kendisinde deil, cunku bu ulkeyi yonetenleriin bu kadar manyakca haraketler yapacaklarina, PAPAZ a, OFAC in karari hala neden bu kadar aciklamayamadigina
o bile sasti.
Kendisini takdir ediyorum. Ama al/sat a karsi olusu, Alttan maliyet dusurmeye karsi olusu da takdir edilesi. Cunku sonradan alan hep iceri girdi.
Simdi Trend Hound REis Kasim 2017 de maliyet yapti ama.
Halkbanka 3-5 senedir yatirim yapanlarin durumu daha beter.
2015 secimlerinden once giren KITLELER var.
Bende bu arada TREND HOUND kadar maliyetliyim. Euro Kazanip, HAlkbanka koyduk parayi. Bizde hata ettik ama olaylarin buraya gelecegini tahmin edemedim,
Trend HOund un dolar bazli maliyetine gelmesi icni, Dolar hic artmasa bile hissenin %162 artmasi lazim. Sizce bu mumkun mu ?
Kurtardi darken.. . Ben orda 6 ay aci cektim. Sacma sapan troller; hayatta hicbir yere gelmemis, internetten kendinden daha embesil olanlari kullaranarak haci hoca pozlarinda olanlar; ideolojik banka ile alakasi olmayan hiyarlar, vs.. Yani bana hicbir faydasi olmayan bir yerdi. Orda aci cekiyordum.
Daha nasil anlatabilirim. Bazen 8-10 sayfa boyle gidiyordu tek bir mesaj okuyamadan.
Trend yeni bir konu acilmayi kabu etmeseydi, burasi da olmazdi, arkadaslar gelip yazmazdi. O yuzden beni ordan kurtardi diyorum, buna da her zaman tesekkur ederim.
Onun ongoruleri tutmadi. Kiminki tuttu ki, banka ve ulke baska bir boyuta gecti. Borsa bir sabit degil. Tutacak diye birsey de yok. Borsada bilgileri suzgecinden gecirmezsen, baskainin yoluna gidersen kaybetmeye mahkumsundur. Burda yazanlar bunun olgunluguna erismis insanlar.
Sorunun cevabina gelince. Benim gorusum evet. Ama trade yapmiyorsan isin cok zor. Bu hisse (ve diger bankalar) yatirimdan batirim olali oldukca uzun zaman gecti.
al sat, alttan alıp maliyet düşürme neden yapılmazmış bana bir tane üstad söylesin, benim borsa maceram gençliğimden beri geliyor, enteresan üstadlar var. herkesin kendi fikridir bunlar. bir şirkete güveniyorsan,bu batmaz, şirket kapanıp hisseler elimde patlamaz diyorsan alır alttan maliyet düşürürsün. bir insan nasıl alttan alınmaz diyebilir benişm mantığıma ters... elinde nakit varsa belli noktalarda maliyet düşürülür. aksi diyalektiğe aykırı, bir hisse yükselecek inancıyla alırsın, şirkete güvenmiyorsan alırsın
Yer İmleri