Bugün ayný yemek istemedik deðiþik bir þey istedik, Aþcý bize portakallý Pekin ördeði yaptý. Adý Pekin ama sanýrým Aþcý Kars kazý kesti. 😀 istediðimiz farklýlýk heyecan getirecektir.
Th nerdesin
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yukaridaki Surec TAM GAZ ilerliyor. simdi olacaklar ilgili Senaryo sunlar :
HAlkbank Mahkemeye gittigine gore 3 yol var
1-BEn Sucluyum ama Antlasmak istiyorum diyip Savcilik ve Mahkemenin uzerinde uzlastigi cezaya razi gelecek -->%5
2-Neither Accept Nor Deny diyip, Ne kabul ediyorum ne de reddiyorum diyip Antlasmali cezaya razi olacak ---> %5.
Yukaridaki iki maddeye sunu da eklemek isterim. Halkbank tamam kabul etti diyelim ama Savcilik ve Bermanin da yargilama yapmamayi kabul etmesi lazim. Adamlariin su durumda kabul edeceklerini hic zannetmiyorum,.
3-Yargilanmayi kabul ediyorum. Ben Yargilayin. O zmn olacak olanlar sunlar. A) Oncelikle Hakimden su talepleri isteyecek. HAlkbankin ABD de subesi varligi vesaire yok. Yargilamayi dusurun. Iki tarafa BERman 2 ser hafta verecek ve Cevaplarini alacak. SOnra 1 hafta icinde de kendi kararini alacak. 1 AY lik bir sure. Onumuzdeki haftaki gorusmelerde buna sahit olabilir B) Daha sonra Reddi Hakim talebinde bulunacak. Berman Tekrar her tarafa iki hafta sure ve Verilen cevaba itiraz icin 1 hafta verecek. DAha sonra bunu da reddecek. 1 Aylik ekstra sure. C) Esasa girmeden once Jurili mi olsun Jurisiz mi olsun. Tekrar dan bunun icin taraflara sure verilecek 1 Aylik Ekstra sure. D) Yargilamak icin ESAS in nasil oldugu konusulacak ve yargilamaya gecilecek. King and Spalding ekstra sure isteyecek, 3-4 ay kadar savunma yapmak icin E) Yargilama tahminne bir 6 ay sonra baslar ve 2 aylik sure icerisinde son bulur.
Ekstra gelismeler olmazsa yargilama en erken 1 yil icerisinde son bulur.
Halkbankin sunacaklari ise bunlar olacak :
-Bir audit run ettik ve milyonlarca swift mesaji izledi bisey bulamadilar. Bu auditi yapan. King and spalding hukuk firmasi. Mahkeme dikkate almayacaktir. Veya kendi bilirkisileri olan eski OFAC cilari atayabilirler. Bu sureci daha da uzatir.
-Biz Yaptirimi delmedik, Yaptirimi zarrap deldi. Biz de magduruz. Mahkemenin bunu da kabul etmeyecegi belli
PEki King and Spalding neden bunlari yapacak ? Temyize delil goturmek icin.
Sonuc uzun yillar bekleme, MAhkeme sureci nedeniyle demoklesin kilicinin Banka uzerinde devam etmesi.
Umarim bir sekilde anlasilir ve 3 numarali yola gidilmez.
Ýki sorum var iþi koz olarak uzatmak isteseler neden 3 marta gün verirler. Ýkincisi ise iþi bitirmek isteyen niye davaya devam der masaya oturmaz. Açýlýþ bize en iyi tiyo olacak.
Bence onlarda bu isi bir an once bitirmek istiyorlar. Birde Amerikida Hukuk, Turkiyedekine gore hizla ilerliyor. Bizde bir gun verilince bir dahaki durusma 6 ay sonra oluyor. Orada oyle deil. Hizlica sonuc aliniyor. Hakan Atillayi seri yargiladilar dikkatini cekerse. Bunlar ilk gorusmeler bu arada. Daha ESASA gecilmedi.
Ikincisi daha temyizi vesairesi var. KOz hala ellerinde. Bu yargi sureci. Halkbankin OFAC ve SYDN surecleri ise sadece durduruldu.
günaydýn herkese, daha önce kaleci örneði vermiþtik, penaltý atýþlarýnda kaleci %50 þansýný kullanmak için bir yöne topdan önce hareket eder. Çünkü kale çok geniþ ve top hýzlý. Biz her iki yönü düþünüyoruz bu yanlýþ. Bir yöne odaklanmak gerekir, her iki yön kafalarý karýþtýrýr. O yüzden bir anlaþma ihtimali olduðunu %50 kabul etmeliyiz. Trump mahkemeye çýkmadan bu iþ çözülmez dedi. Halkbank kabul etti. Bu mahkeme olay ilk olduðu gün olsaydý, acaba nasýl bir sonuç ve sürec olacak diye sorabilirdik. Þimdi sormaya gerek yok bence. Soru uzlaþý nasýl yapýlacak. Belirsizlikler elbette bitmedi. 25 þubat, hemen sonra 3 mart gibi yakýn tarihler var.
Yer Ýmleri