1.8 milyon alis ve satista[emoji23]
SM-G955F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Gun sonu:
![]()
SAyýn TH.selamlar.
Bu akþam için þöyle bir soru soracaðým. Halk Bankasýnýn uzatmalý ceza mevzusundan dolayý tüm ülke banka sektörü de çok büyük baský altýnda. Bu baskýya örnek olarak Yapý Kredi Bankasýný vereyim. Bankanýn defter deðeri 0.55 - F/K 6 . Dolar bazýnda nerdeyse 2008 kriz seviyelerine yakýn iþlem görmekte. Ödenmiþ sermayesi 2.5 milyar. 2017 karý 3.65 milyar. Bu seneki ilk çeyrek bilançolarýnda geçen seneye göre en iyi performans gösterecek bankalar içinde 1. sýrada gösteriliyor. 1 milyara yakýn kar ve aktiflerinde düzelme var.
Tüpraþýn tüm iþlemleri bu banka üzerinden yürüyor. Koç grubunun diðer otomotiv sektöründe de önceliði burasý. Ancak geçmiþ performansý iyi deðil. Yeni yönetim deðiþikliði oldu. Þüpheli alacaklarýnýn çoðunu tasfiye etti. Bu gibi gerekçelerle Halk bankasýnda ki portföyümü Yapý Krediye geçiþ yaptým. Halk Bankasýndaki son 2 günlük yükseliþi fýrsat gördüm. Kendimi daha rahat hissettim. Baharýn geldiðinin farkýna vardým. Bulutlar daha güzeldi bugün. Evdekiler bile farketmiþ. Neden ? Her ne kadar kendime telkin verdim ise de þuur altýnda zararýn üzerinde oturmak ve gelecek haberlere dikkat kesilmek yormuþ. Adamýn biri kendini mýsýr tanesi zanediyormuþ, Tedaviye almýþlar, ikna etmiþler. Sonunda adam '' Tabi ben mýsýr tanesi olamam'' demiþ. Tahliye edilip giderken nefes nefese doktorun arkasýna sýðýnýp, doktor kurtar beni dýþarýda horoz var deyince doktor, hani sen mýsýr tanesi deðildin deyince adamcaðýz '' Tamam da doktor mýsýr tanesi olmadýðýmý ben biliyorum. Ama O horoz biliyor mu ? ''demiþ. Beynimizin Amigdalasý korku endeksi ile öyle oynuyorlar ki herbabayiðit dayamýyor.
Bu kararda en son ABD Dýþ Ýþleri Bakan yardýmcýsýnýn F- 400 lerin karþýlýðý olacaðýný ve yaptýrým UYGULANABÝLECEÐÝNÝ çok rahatlýkla söylemiþ olasý ve Trump ýn malum papaz hakkýnda attýðý tweetler etkili oldu. Yani ipin ucu puþtun elinde. Þimdiye kadar yaptýrým mevzuuna aykýrý hareket etmekten ABD vatandaþý olduðu halde hiç kimse hapis cezasý almamasýna raðmen Atillla beye yapýlan reva mý ? Hukuk mu bu? Roma hukuku ; güçlü olan haklýdýr.
Halk bankasý almasý muhtemel ceza ile defter deðerinin ve F/K larýnýn nereye savrulacaðýný hiç birimiz bilmiyoruz. Fakat Yapý Kredinin deðerlerinde hiçbir deðiþiklik olmayacak. Üstelik belirsizlik bittiði için önü açýlacak. Bankacýlýk sektörü hýzla defter deðerlerine doðru yol alacaklardýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Eline saðlýk 666, yüksek lisans tezi gibi olmuþ. Süper analiz. Senin yukarýdaki sonucuna ben de katýlýyorum. Aðustos aynýndan bu yana tahtada gerçekleþmiþ olan 5 milyar lotluk iþlem hacmi aslýnda olayý çok güzel özetliyor. 5 milyar lot alýnýp 5 milyar lot satýlmýþ, toplam ticaret hacmi 10 milyar lot oluyor. Tedavüldeki adet ise sadece 611 milyon lot. Tahtada benim nazarýmda 100 milyon lotluk "serseri" hisse var, sürekli olarak bir arazý kurumdan diðerine gidip gelen lotlar bunlar. Ýþte tahtadaki spekülasyona alet edilen ve anormal hareketlere neden olan lotlar bunlardýr. Banka temettü vermek yerine 3 aylýk kârýný hisse geri alýmýna ayrýþaydý bu serseri lotlar fazlasýyla tahtadan emilmiþ olurdu ve hisse gelmemesi gereken seviyelere de gelmezdi.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri