Originally Posted by
pilavli
Bana sormamýþsýnýz ama ben de yorumlasam sorun olmaz herhalde.
Öncelikle zararý kabullenip satabildiðiniz için tebrik ederim. Çoðu ky bunu yapamaz, zor iþtir.
YKB'deki zayýflýk halkbank davasýyla ilgili deðil. Ortaðý unicredit ile ilgili sýkýntýlar vardý. Yýllardýr ykb zayýf durumda, ben 2015-2016 arasý bir sene taþýdým ucuz diye almýþtým bir yere gitmedi, sonra alsat yaparak kara geçince satýp çýktým. Ara ara girip kýsa vadeli kar aldým daha sonra da. Güçlü, karlý, büyük, iyi bir bankadýr ama borsa performansý hep zayýf, bir türlü iyileþemiyor. Ancak þu ara banka hissesi alacaksanýz halkbanktan sonraki en ucuz hissedir.
Ceza iþi çözülünce ykb nin halkb'dan daha iyi performans göstereceði beklentiniz var, iþ olumlu çözülürse muhtemelen tüm bankalar faydalanacak ancak halkb ilk sýrada olacaktýr. Benzer þekilde kötü þeyler olursa da halkb en çok etkilenecek ancak diðer bankalara da yansýyacaktýr. Yani kötü durumdan etkilenmeyip sadece iyi durumdan etkilenme olmaz. Sadece risk ve ödül halkbanka göre daha küçük olacaktýr.
Benim bir gözüm hep ykb'dedir, banka hisselerini çok severim, iþc diðer favorimdir, umarým yakýnda ykb'de de ortak oluruz.
Size iyi kazançlar diliyorum.
Hocam eline saðlýk. YKBNK'nin düþük kalmasýnýn ana nedeni yakýn geçmiþe kadar ana ortak UniCredit'in içinde bulunduðu darboðaz nedeniyle blok hisse satýþ yapma olasýlýðý idi ve bu olasýlýk oldukça yüksekti. Ama þimdi bu olasýlýk oldukça gerilemiþ bulunuyor zira UniCredit yaptýðý sermaye artýrýmýyla mali durumunu bir nebze düzeltti ama portföyündeki batýk kredi rasyosu hala çok yüksektir, durum böyle olunca YKBNK'de blok hisse satýþ yapma ihtimali zayýfladý, ayni zamanda Uni YKBNK'de planlanan sermaye artýrýmýna destek veriyor, bu durumda da blok hisse satýþ ihtimali hemen hemen ortadan kalktý denebilir ama tabii bu piyasada garanti diye bir þey yok, her an bir blok hisse satýþ açýklamasý yapýlabilir, ama YKBNK'deki en önemli negatif etken planlanan 1 milyar dolarlýk sermaye artýþýdýr ve bu da hisse baþýna 1 tl ye yakýn bir ödemeyi gerektirecek. Ýþte bu 2 faktör yüzünden hisse baský altýndadýr. Tabii 3. bir faktör de HALKB'nin OFAC'tan almasý muhtemel mali cezanýn tüm TR bankalarýný negatif yönde etkilemesi oluyor. O zaman ortada 3 faktör var demektir ancak bunlarýn arasýnda en önemlisi muhtemel 1 milyar dolarlýk bedelli olayýdýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri