th iyi parti de seçime girecek. bu siyaseten belirsizlik oluþturacak þimdi. halk bank nasýl etkilenir sence?
th iyi parti de seçime girecek. bu siyaseten belirsizlik oluþturacak þimdi. halk bank nasýl etkilenir sence?
TR için aynen Çin'in baþýna gelen durum söz konusu. Çin baktý eli ticari dengede sýkýþtý çünkü ABD ile devasa bir dýþ ticaret fazlasý var, iþte o zaman hemen taktik deðiþtiriverdi ve ABD'yi vurabileceði en nazik yerinden vurmaya baþladý yani para piyasalarýndan. TR'nin elinde ayni koz yok ama onun muadilleri diyebileceðimiz diðer güçlü kozlar var. Bana göre ilk etapta yapýlmasý gereken Ýncirlik ve Kürecik'ten bunlarýn kovulmasýdýr.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bence seçimlerin sonucu ne olursa olsun piyasa olumlu etkilenir ve bardaðý her 2 sonuçta da "yarý dolu olarak" görmeye çalýþýr piyasa. Nedeni de þu: Halihazýrda BÝST diðer GOP'larýn borsalarýna göre ciddi iskontolu iþlem görüyor yani riskler fiyatlanmýþ durumda. Ortalama 2018 F/K'sý 5.5 olan bir bankacýlýk sektörü TR haricinde baþka bir ülkede yoktur (Not: Halkbankýn 2018 F/K'sý 2.3 olup ortalamanýn %60 altýndadýr). Arkadaki büyük tabloya (küresel konjonktüre) bakýyoruz ve oradaki geliþmeleri de olumlu görüyoruz, GOP'lar GP'lara oranla daha hýzlý büyüyorlar ve TR'nin de içinde bulunduðu GOP'larýn getirisi daha yüksek. Mevcut küresel trend deðiþmedikçe, seçim sonucu ne çýkarsa çýksýn TR ekonomisi ve HALKB olumsuz etkilenmez. Öte yandan ben ÝYÝ Parti'nin potansiyelini oldukça yüksek görüyorum. Akþener, biri çok büyük diðeri ufak boyutlu 2 taahhütte bulunup CHP ve Saadet ile ittifak yaparsa onlarýn desteðini alýp Baþkanlýk seçimini kazanýr: 1) Parlamenter sisteme geri dönmeyi taahhüt edecek, 2) MV seçilme barajýný %10'dan %4 gibi makul bir seviyeye indirecek. Baþkanlýk sistemini sadece AKP destekliyor (kendi ipini çekip kendi kendini imha etmiþ olan MHP'yi saymýyorum), diðer tüm büyük partiler parlamenter düzenden yana. Þahsen ben de Baþkanlýk taraftarý deðilim ve TR için iyi bir yöntem olduðunu düþünmüyorum. Ýþte Akþener bu 2 taahhüdü verirse, hem RTE hem de AKP kaybeder. Bana göre iktidar deðiþikliði için yegane yol da budur.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
kayarlar diye itibar gelmiþ. o arkadaþa da teþekkür ediyorum. ben temkinli olma taraftarýyým. seçim sonuçlanýncaya kadar halk iþiyle kimsenin uðraþacaðýný sanmýyorum. yatýrým tavsiyesi deðildir.
'' TRENDLER olaylardan baðýmsýzdýr..'' ABD parasýnýn deðerini düþürecektir. Bakýnýz Trump ýn son söylemlerine... Çin ve Japonya parasýnýn deðerini düþürürken biz faiz artýrýyoruz dedi. Euro / Dolar paritesinin mayýs ayýndan sonra 1.29 lara doðru hareketleneceðini geliþmekte olan piyasalarýn bundan nasiplenerek yukarý bir trend baþlatacaðýný öngörmekteyim.
Halkbank yorumlarýný okudum. Ýnanýlmaz negatif yorumlar okudum. Zaten hepsi fiatlarýn içinde. Sadece Halk Bankasýnda deðil.
Yapý Krediye bakýn defter deðeri 0.5 - F/K 5 lerde buralar dolar bazlý tarihi seviyelerin biraz üstü. Vakýf keza öyle....Global trend tyukarý dönerse olaylar önemini kaybeder. FED in daha fazla faz artýramayacaðýný anlayan piyasa hýzla döner...Selamlar.
millete bakiyorum en az %50 yada %100 yapmis ve pirimlenmis hisselere girip kar etmek umudunda para kazanmayi hedefliyor.biz ise bir dava sonucu belirsizlik ve ceza baskisi altinda hedefinden 2. yuksek dip seviyesinden geri donen kagidi alsak mi almasakmi 5 liralara inermi zarar edermiyiz diye dusunup yorumlayip duruyoruz.bir kagidi zirvedemi almak yada dip ten mi almak bize kazanc getirir bunu siz yorumlayin artik.
Yer Ýmleri