Originally Posted by
bozoklu5
çok haklýsýnýz devlet ve hükümet ,hükümeti kuran siyasi organizasyon kendi ayaðýna kurþun sýkýyor.bunun bedelini seçimlerde ödeyecekleri inancýný taþýyorum.yazýk oluyor milletin malýna yazýk edenler utansýn!tabiiki utanacak yüzleri varsa.halka 8 dolardan arz et 2 dolara düþünce seyirci kal. böyle bir hükümet yeryüzüne gelmiþ deðil.bizler yatýrýmcýlar olarak batýk bir devlet bankasýna ucuz diye atlayan ve avlanan balýklara döndük.artýk bu hissenin 5-6 tl lere bile ineceðine inanmaya baþladým.
eleþtirileriniz çok yerinde, Halkbank gibi bir milli deðerin ana ortak TC tarafýndan sahiplenilmemesi gerçekten de üzücüdür, bakýn bugün ABD'de bir hisse geri alým programý daha açýklandý, Apple 100 (yüz) milyar dolarlýk hisse geri alýmý yapmaya karar verdi, þu ana kadar ABD þirketlerinin açýklayýp taahhüt ettiði hisse geri alým programlarýnýn toplam büyüklüðü 900 milyar dolarý aþmýþken þimdi bu rakam 1 trilyon dolarýn üzerine çýktý, ABD borsalarýnýn deðerinin %5 i yapar yani adamlar tek 1 senede borsada iþlem gören hisselerin 20 de 1 ini topluyor. Apple'ýn maddi gücü yerinde, elinde yüklü nakit var. Peki, HALKB'nin gücü yok mu? Tabii ki de var. 2018'de beklenen yýllýk konsolide net kâr þu anda tedavüldeki tüm hisseleri satýn alabiliyor: 611Mx8.27=5.05 milyar tl ediyor, iþte tedavüldeki hisselerin deðeri bu kadar, 1.2 milyar dolar ancak ediyor. Peki, Yönetim veya ana hissedar TVF bu cihete gider mi? Tahmin etmiyorum, en azýndan OFAC kararý açýklanana kadar onlar "tabana inmiþ" hisse fiyatýndan gayet memnunlar.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri