Originally Posted by
esramarka
Sayýn TH, izninizle size bir soru sormak istiyorum, ben de az biraz hisse alarak bekleyen KY kervanýna katýlmýþ birisiyim ve önünde sonunda orta ya da uzun vadede bu hissenin beklememize deðecek bir kazanç saðlayacaðýný düþünüyorum ancak merak ettiðim husus, ben hisse düþtükçe aþaðýdan kademe kademe alýp -az da olsa- ortalamamý düþürmeye çabalarken siz imzanýzda 10.22 ortalama %50 nakit yazmýþsýnýz. Siz neden ortalama düþürmek için alttan alým yapmýyorsunuz? Daha da dip düþünceniz mi var? Varsa biz de son bir-iki kuruþumuzu bu seviyelerden tüketmeyelim.
Prensip olarak maliyet düþürmem, özetlersem "halihazýrda zararda olan bir pozisyona asla ekleme yapmam". Bunun nedenlerini geçmiþte pek çok kez açýkladým, tekrarlamaya gerek duymuyorum. Ama yine de çok kýsa bir açýklama yapmam gerekirse þöyle derim: GSRAY TSPOR HDFGS KERVN vb gibi hisselerde çok uzun yýllardýr hapis kalmýþ olanlara baktýðýnýzda nedenini anlarsýnýz. Zararda olan mevcut pozisyona daha düþük seviyeden ekleme yaparak maliyet düþürmek, mevcut zarardaki pozisyonun bir kýsmýyla al-sat yaparak maliyeti düþürmeye çalýþmak genellikle amatörlerle tecrübesiz KY'larýn uyguladýðý bir yöntemdir. Böyle bir strateji uygulayan birisinin böyle yapmak yerine tamamen "doldur-boþalt" türü al-satlara dönmesi daha uygundur. Ya birini yapacaksýn ya da ötekini. Karma yapmaya kalkarsan veya zarardaki pozisyona eklemeler yaparak maliyet düþürmeye devam edersen; iþler ters gittiðinde varlýðýnýn tamamýný verimsiz bir yatýrýma çok uzun bir süre boyunca baðlama riski ile karþý karþýya kalýrsýn, uzun yýllar boyunca dandik bir hissede hapiste kalabilirsin.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri