Evet aynen. Hiç birimiz geleceği doğru şekilde önceden öngöremiyoruz. Bu yüzden de "beklentilerimiz dahilinde" risk almak zorundayız. İşte bu aşamada "bilgi, tecrübe, risk iştahı, getiri hedefi, vade, strateji ve en önemlisi de psikoloji" devreye giriyor. Borsada para kazanmak zordur, sürdürülebilir bazda para kazanmak ondan daha zordur, kazandığını korumak da en zorudur. Borsayı hafife alanlar derslerini çabucak alır zaten. Borsa öyle bir ortamdır ki burada batanlar bir şekilde bir yerlerden yeniden para bulup masaya tekrar otururlar. Bunu yapamayanların yerini de yeni "borsa kerizleri" doldurur. Sonuçta da borsadaki "keriz rasyosu" pek değişmez. Zaten meşhur bir İngilizce deyim vardır: "Bir keriz ile onun cebindeki paranın birlikteliği uzun sürmez" diye yani kerizlerin cebindeki para borsa ortamında er veya geç boşaltılır.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Portföyümün %50 si 10.22 maliyet ile HALKB'de, geriye kalan %50 ise nakitte olup fırsat bekliyor. Fırsat gördüğüm anda başka hisseyi veya hisseleri alacağım. Örneğin 47.40 dan 24 lere düşmüş olan ASELS yakın takibimdedir. BJKAS son derece spekülatif olmasına rağmen yakın takibimdedir çünkü piyasa değeri yıllık cironun çok altına inmiş durumda, öte yandan GSRAY yıllık cari cironun 3 katından işlem görüyor. Şampiyonluk durumunda GSRAY daha da pompalanacağından harika açığa satış fırsatları ortaya çıkacaktır treyderlerin açısından. Başka takip ettiğim hisseler de var. Borsada fırsatlar asla tükenmez, yeter ki fırsat ortaya çıktığında elinizde nakidiniz olsun.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
47.40 dan 24 lere düşmüş olmasına rağmen temel rasyoları hala pahalı olduğunu söylüyor. Cirosuna oranla piyasa değeri, F/K sı, PD'ye oranla yıllık net kârı, net kâr marjı vs BİST ortalamasına göre büyük farklılıklar gösteriyor. Öte yandan pazar payını sürekli büyüten, büyüme oranı ortalamanın üzerinde bir şirket yani geleceği parlak. 9 tl den başlayıp 47 tl lerde sona eren o mega çıkışın hazmedilmesi süreci yaşanıyor şu anda, artı borsadaki genel satışlar, ülkenin makro ve mikro dengelerinin olumsuz doğru değişmesi, ikincil halka arz süreci vs gibi etkenler hisseyi olumsuz yönde etkiledi. Bu etkenlerin şiddeti zamanla sönümlenecektir. İşte ben de bunu bekliyorum. Acelem yok, sabırlıyım. Ne zaman kafamdaki seviyelere gelirse, işte o zaman alım zamanlamamı mercek altına alıırm.
Yer İmleri