0.98 konut kredisi haberi dünden beri beni çok rahatsýz ediyor.
CB faizleri indireceðiz yakýnda önemli adýmlar atacaðýz derken kamu bankalarýna ucuz kredi kullandýrtmayý kastediyormuþ anladýðým kadarýyla. Zaten bankalar çok kar ediyor feragat etmeliler diye de söylemiþti önceden.
Özel bankalara müdahale edemiyorlar þimdilik ama kamu bankalarýndan baþladýlar.
Benim korkum þimdilik konut kredileri indi, ardýndan tüketici/ticari kredileri de indirirlerse ne olacak?
Bu arada derdim kredi faizlerinin düþmesi deðil, bankalara zararýna kredi kullandýrtmalarý. %14-15'le para toplayýp %12 ile satmalarý her kredide zarar etmeleri demek. Bu durumda yýlsonuna 4-5 milyar lira kar beklentisi hayal olur. Hatta sýfýr veya sýfýra yakýn kar, belki de zarar bile açýklanabilir.
Biz þimdi hissenin deðerlemesini diðer bankalarla F/K ve PD/DD deðerlerini karþýlaþtýrarak yapýyoruz ya, bu durumda bu hesaplar ve göreceli ucuzluk rafa kalkýyor, yeniden deðerleme yapmak gerekiyor.
Bugün bankalar satýþ yedi ama halkbank fazladan düþmedi, bu kredi iþi fiyatlanmadý. Piyasanýn iþine gelmeyince olumsuz haberleri umursamadýðýný biliyoruz, bence büyükler de bu habere hazýrlýksýz yakalandý ve hisse zaten periþan olduðundan çýkmak istemediler. Yalnýz yýlsonuna kalmadan bu durum da fiyatlanabilir.
Tek kurtuluþ bu kredi oranlarýnýn seçim yatýrým olmasý ve kýsa süre sonra piyasaya uygun seviyeye geri çekilmesi. Yok devam edecekse mevduat faizlerinin de buna göre düþmesi lazým ki banka zarar etmesin, bu da ancak enflasyon düþüþüyle mümkün o da düþeceðe benzemiyor henüz.
Kýsaca iyi olmadý, çok tadým kaçtý, fýrsat verirlerse halkbanktaki pozisyonumu azaltmak istiyorum, en azýndan diðer (özel) bankalar þimdilik daha güvenli.
Sayýn Pilavlý hocam; gönlünü rahat tut, çok deðil 2-3 ay sonra dolar 3.50 faizler 11 civarý olacak. Nereden biliyorum? Günde memleketin her köþesinden gelen en az 50 kiþiyle muhattap oluyorum. Ýnan bana insanlar býkmýþlar, deðiþime huzura açlar. Siz bakmayýn kiralýk anket firmalarýna, halkýn en az yarýsý kin kusuyor ve bunlarýn üçte ikisi daha önce desteklediklerini ve piþman olduklarýný haykýrýyor. Dün bir adamcaðýz aðlamaklý oldu konuþurken iflas etmiþ, 15 kiþi istihdam ediyordum battým diyor, cebimdeki 20 lirayý aldýlar hocam diyor, zavallý kalp hastasý olmuþ. Bugün baþý örtülü bir çocuk doktoru haným geldi CV sini uzattý, aklým çýktý en az 30 tane yurt dýþý yayýný var. Birisi iftira attý kamudan ihraç edildim diyor. Mahkemeye gidiyorum ohal var reddediliyorum binlerce insan maðdur diyor. Türk halkýnýn ferasetine güveniyorum. Memlekete huzur ve adalet gelecek kutuplaþmalar ortadan kalkacak. Hem Suriye, Mýsýr vb ülkelerle hem de batý ile iliþkilerimiz düzelecek. Güzel günler göreceðiz az sabýr...
SON 3 GGÜNDÜR
YÜKSELME ÇABALARI na
HACÝM EÞLÝK ETMÝYOR....
AZALIYOR
geçmiþte bu tür durumlarda ne olduðuna bakýnýz
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post2147668
Haftalýk Hisse yarýþmamýza
kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarýþalým
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri