Sayýn TH. Bugün itibariyle borsaya girseniz. 4.17 den Yapý Kredi mi alýrdýnýz yoksa 7.83 den Halk Bankasýmý alýrdýnýz ? Niçin ? Yapý Kredide kaliteli kurumsallara döviz bazlý yüksek montanlý krediler kullandýrýlmýþ. Ülker yapýlandýrdý. Hakikaten güçlü kurum. En son Akenerjinin haberi düþtü . 1 milyar dolarlýk 2015 de aldýklarý krediyi yeniden yapýlandýrma istemiþler. Ak enerji 2001 krizine likit giren ve ülkenin 1 . büyük þirketi idi. Bilançosuna baktým. 3 aylýk 132 milyon zarar. Zararýn tabi kýsa vadeli dövizden zarar yiyor. Þirket doðalgaz dan elektrik üretiyor. Verimli deðil. Geçmiþ yýllarda zarar . Esas faaliyeti 10 milyon kar . Düþünebiliyor musunuz. Bu þirket bu borcu nasýl ödeyebilir ? 1 milyar dolarlýk borç yapýlandýrmasýndan bahs ettiler. Acaba bunlardan alacaklarýný kalemþerinde kar mý yazýyor banka ? Dövizde ki son hamle ile zararþarý katlanmaz mý ? Yani beklentiller ne kadar kötüleþti sektörde.
Bu açýdan bakýldýðýnda Halk bankasýnýn döviz bazlý kullandýramadýðý ve tabana yayýlmýþ aktifleri daha saðlýþýý olmuyor mu? Hele ki Telekomun garanti ve Akbanktaki borcunun yapýsýna bakar mýsýnýz ? Hisselerin alýmý söz konusu oldu ,teminat olarak alýnan. Sektör hakkýnda genek bir yorum istesem sizi yormuþ olur muyum ?. Ne yapalým kitap gibi adamsýnýz. Kitap yazsanýz da yeridir yani.
Teþekkürler.
Son düzenleme : Ayan; 26-05-2018 saat: 00:28. Sebep: eke
Sn. Ayan madem özel mesajla deðil de foruma yazarak soruyorsunuz ben de önerimi yazayým. Mutlaka birini ya da diðerini seçmek zorunda deðilsiniz, yarý yarýya (ya da kendinize göre uygun göreceðiniz baþka bir oranda) ikisinden de alýn.
Misal ben bu 0.98 faizli kredi iþine çok bozuldum ve uzun uzun düþündükten sonra halkbanktaki pozisyonumun %20'sini bozup garantiye geçirdim geçen hafta. Garantiyi seçmek için özel bir sebebim yok, endeksi temsil ediyor diye seçtim. Halkbankýn yukarý gitme potansiyeli daha yüksek biliyorum ama böyle karar verdim ve kendimi daha rahat hissediyorum þimdi, potansiyel kaybý kabul ettim. Ýleride gerekirse yine bu yüzdeyi deðiþtiririm.
Yani borsa pozisyonu kiþisel bir mesele, siz kendinizi nasýl rahat hissediyorsanýz öyle yapýn.
Doðrusunu da bilen yok maalesef, yanýlmak bu iþin doðasýnda var. Bakýn TH da hissenin bugün burada olacaðýný bilse aylar önce o fiyattan almazdý bugünü beklerdi. Ben de ayný þekilde, ben ondan da önce daha da yukarýdan aldým üstelik.
Bu arada hissenin hareketleri sakinleþti dava sonucundan sonra ama yabancýlar da aktifler, anladýðým kadarýyla hisseyi de seviyorlar sallama iþlerini de beceriyorlar buldular sahipsiz malý. Seçime/OFAC kararýna kadar hissede yine hareketlenme bekliyorum, saðabildikleri kadar saðacaklar.
Twitter da BAE den fonlanan ve (klise kacacak ama) cogu Yahudi bazi think-tankerlar, FETOCULAR (kripto ve ifsa olmus) ve Tayyibe olan ofkesinden memleket yansa sacini orecek tippler bu dedikodulari sistematik olarak yayiyor...
Halkbank yonetimi uyumayi birakip siperden kafasini ciakran yurtici ve yurtdisindaki bu yaratiklara TAZMINAT DAVASI ACMALIDIR!!! Yeter uyudular bir ise yarasinlar!!
BAE bir zaman kankasiydi Cumhurbaskanimizin. Heyet heyet giderdi. O da mi FETOcu cikti? Yahudi diyorsun da, 1994'e kadar Mcdonalds'in bile acilmasina izin verilmiyordu BAE'de sahipleri yahudi diye.
Banka nereye ne tazminati acacak. Tepesindekiler balya balya para caldi. Hirsizbasi bile korkuyordu yanindan gecmeye, yandas duzenbaza "Her gittigimizde para istiyor, sunun imzasini taklit edelim" demisti.
Bence banka devlete onu soydugu icin ve bize buna seyirci kladigimiz icin dava acsin.
Maalesef bunu bilemem. Hisse yerinde sayarken küçük-büyük kimse para kazanamýyor. Bu hisse de köpekbalýklarýnýn gözdesi, fazla hareketsiz tutamazlar demek istedim. Tahmin isterseniz artýk mal vermek istediklerini sanmýyorum ilim arkadaþýmýzýn paylaþtýðý takaslara bakarsak yabancý mal toplamýþ geçen hafta, ben artýk yön yukarýdýr derim. Ama ani iniþ çýkýþlar, baþdöndürmeler bekliyorum. Ortalýða yalan haberler salýp oynatýp dururlar yapabildikleri kadar, geçen haftaki 49 milyar dolar ceza kesilmiþ haberi gibi.
ZTE'de dip 2 ay surmus. Sonra %20 yukari cekip orda beklemisler 3 ay cezanin dusmesini.
Son bir sene acayip borsa. Butun hisselerde, sirkete bir etkisi olsun olmasin, haberleri bir sekilde kullaniyorlar. Hicbir haber bos gitmiyor.
THY ve Pegi %7 yedi MahanAir'den dolayi. Ikisiyle de alakasi olmayan bir haber. Ertesi gun cikti ayni sekilde.
Petkim %14 yapti bedelsiz haberi ile. Bedelsiz aciklanali zaten 2 ay olmustu (hadi cok dustu, tepki icin kullandilar onu diyelim).
Burda sirkete etkisi olmayacak haberlere %15 yaptilar kac kere.
Eskiden boyle degildi bu. Son perdeye mi geliyoruz artik nedir.
Yer Ýmleri