14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Elliott dalga (EW) teorisi/analizi "teknik analiz" çöplüðündeki yerini çoktan aldý. EW teorisi Dow Jones endeksi için "1993'te 4,044 seviyesinde tarihi zirvesini yapacaðýný ve akabinde tam bir þelale olacaðýný, 500 yýlda 1 kez görülen türden devasa ve de mahvedici bir küresel krizin ortaya çýkacaðýný" öngörüyordu yani grand supercycle'ýn 5. dalgasý 1990'larýn baþýnda yaþanacak demiþti ve DJ endeksi için bir daha 4000 ler hayal diyordu. Bakýyoruz, Dow Jones 4,044'ten geri dönmek yerine 1990'larýn sonunda 10,000'e ulaþmýþ, þu anda ise 25,000 e yaklaþmýþ. EW teorisi kredibilitesini tam anlamýyla yitirmiþ bir teoridir, aynen GANN analizi gibi. Bob Prechter sadece 1987 Aðustosundaki borsa krizini öngörebildi bu EW sayesinde ama o da bir þans olayý imiþ iþte. Ondan bu yana ne dediyse tutmadý, EW'nin tahminleri hep ters tepti. Bana göre EW'ye dayanarak borsa oynamak, yazý tuðra atarak borsa oynamakla eþdeðerdir.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Son bir kaç yazýmda yeni sistemde etkili bir meclis çoðunluðuna sahip olamayan bir baþkanýn kim olduðunun hiç bir önemi olmadýðýný ýsrarla vurgulamaktayým...Görüyorum ki arkadaþlar iþin bu kýsmýný halâ atlýyor, görmezden geliyor ve adeta hayal dünyasýnda geziniyorlar...Muazzam yetkileri var gibi konuþulduðuna bakmayýn, en küçük bir þeyi bile meclisten geçirmeden yapamayacak ve yaptýðý en ufak bir yanlýþta (týrýþkadan bir ihaleye fesat karýþtýrmak suçlamasý gibi) salt çoðunlukla yargýlama yolu açýlabilecek siyasi bir figür var karþýmýzda an itibariyle...
Kaldý ki yeni düzenlemeyle hakkýnda soruþturma açýlmasýna karar verildiði anda Baþkan yeni bir seçim kararý dahi alamayacak ve o meclis adeta Demokles'in kýlýcý gibi (taki seçimlerin yenilenmesine karar erene kadar) an be an tehdit altýnda tutacak kendisini...Resmen ateþten gömlek durumu...Her zaman dediðim gibi hükümet etmek demek mevcut kaynaklarý toplumun çeþitli kesimlerine daðýtmak demek...Bizim gibi yapýsal sorunlarý bulunan ekonomiler için gayet meþakkatli iþler bunlar; kolay olsaydý KÝK'i 186 kez deðiþtirmeye gerek kalmazdý deðil mi ???
Gayet tabiki bu yeni konjonktür kýsa vadede ülkeye yeni bir koalisyon kültürü ve dahi toplumsal uzlaþma kanallarý açacaktýr ama maalesef Trump'ýn iþbaþýna gelmesiyle birlikte mavi küremiz bu tür uzlaþý, insan haklarý, özgürlükler vs. ekseninden çoktan ayrýlmýþ, bambaþka bir yörüngeye girmiþ durumda...
Silahlanmanýn, aleni tehditlerin ve ticari savaþlarýn kol gezdiði böylesi bir konjonktürde Aziz Milletim ve Devlet'im için en hayýrlýsý neyse o olsun...Önsezilerim, önümüzde hiç de kolay bir süreç olmadýðýný söylüyor bana...Umarým yanýlýrým...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
Bugun CNN INTERNATIONAL da bir haber vardi
Erdoganin oynadigi kumar ters tepebilir diye.
HDP yi baraj altinda birakmak tek secenekti ama HDP nin oylarini konsolide edecegi yetmemis gibi CHP den de emanet oylarin gitmesine sebebiyet verdi Erdogan.
Erdogan Ittifak yasasini getirmekled e buyuk hata yapti. Amaci MHP yi meclise sokmakti ama karsi tarafin boyle bir hamle yapacagini hic beklemiyordu. Simdi MHP 20 30 MV cikarirken IYI + SP 100 civari mv cikarabilecek.
Kisaca Erdogan bu kez oyunu iyi oynayamadi ve malzemeleri de tuketti.
Isi zor. Kazansa bile bence artik kaybetmistir.
Þunu kabul etmeliyiz ki, Ýnce'nin arkasýnda duracak olan meclis Erdoðan'ýn arkasýnda duracak olandan çok daha parçalý olacak...Koray Aydýn'la Pervin Buldan ayný yasa tasarýsýna imza atacaklar elemi ?...20 Haziran 2018-CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu: Muharrem Ýnce Cumhurbaþkaný seçilirse CHP’den istifa edecek.
21 Haziran 2018-CHP Cumhurbaþkaný adayý Muharrem Ýnce: Cumhurbaþkaný seçilirsem CHP’den istifa etmem, etmeyeceðim.
![]()
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
türkiye iki partiye düþünceye kadar meclise gelen her parti yönetime katýlacak.
seçilen baþkan ittifak partilerden ekibine adam alacak.
yoksa meclis ayrý baþkan ayrý olmaz.
türkiye de buna tek engel terör destekli partinin mevcut olmasý
ülkemizde terör destekli partilere destek verilmezse orta yol bulunur.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri