http://ankaenstitusu.com/rosneft-bp-...in-isareti-mi/Btn bu gelimeler nda Rosneft-BP anlamasn basit bir ticari szlemeden te belki de tarihi olarak ngiltere ile Rusya mparatorluklar arasndaki ‘Byk Oyun’u sona erdiren ve taraflar arasnda stratejik ittifak tesis eden 18 Mart 1915 tarihli stanbul Anlamas’na benzetmek abart olmayacaktr. Szkonusu tarihi anlamann ierii ve lkemiz zerindeki sonular dikkate alndnda Rosneft-BP anlamasnn etkilerinin de ‘gn kurtarma’ odakl idare edilen Trkiye enerji sektr ve ilgili siyasi gelimeler asndan son derece mhim sonular olacan iddia etmek g deildir.
Bu corafyada gerekleen olaylara biraz daha uzaktan bakmak lazmdr...Skripal olay ile ilgili son gelimelere zellikle atf yapmamn sebebi de yukardaki analizin devam saylabilir mesela...Rusya'ya ynelik kapsam ve iddeti giderek artan ambargolar, Katar'n (Rosneft balants sebebiyle) keye sktrlmaya allmas, geenlerde Trump'n yapt "talya'nn borlarn stlenebiliriz" aklamalar, AB'nin sona erdirilmesi ile ilgili hamleler vs nin altndaki sebepler de bununla alakal...lk bakta bu olaylar birbirinden bamsz gibi gzkse de jeoekonomik anlamda tamamen ii ie ve Trump ABD'sinin temel stratejisi bu girift yapy (ite ben buna kresel ete diyorum) datmaya ynelik...
Bildiiniz gibi btn bu gelimeler karsnda T.C. olarak bizim Misak- Milli talebimiz en st perdeden herkese iletilmi vaziyette...unu unutmamak lazm: Bir lkenin C.Bakannn sk sk bunu dile getirmesi rastlantsal bir ey deildir ve Devlet-i Ali (bu terimi Osmanl Devleti olarak eviren ilk apal Murat Bardak denen aklaband, imdi herkes bunu byle sanyor ve ben buna inanamyorum; Devlet iin en st menfaati gzeten akl'dr asl kullanm maksad) karardr bu...Ayn zamanda kaderidir de...imdi gidip -tekrar- Msrolu'na balamazlar umarm bu yazdklarm...
Bu kadar cahillik...lkenin kurucusunun ne dediini bu kadar anlamamak !...A bak bakalm, ne demi, senden ne istemi, hedefledikleri nelermi ?...
Lan olum vasiyet budur ite, baka ne bekliyorsun, illa noter tasdikli mi olacak ???
Yok abi kzmyacam...Tamam...
Katm...![]()

Yer mleri