Geride D.Akdeniz havsasýyla ilgili bilgilendirmeler yapmýþtýk, ki boru hattýnýn birleþmesine 100 km.den bile az bir mesafe kalmýþtý...Konu bütünlüðü bozulmasýn diye tekrar edelim...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...98#post2557698
Ýþbu hattý Ýdlib-Afrin üzerinden baðlama çalýþmalarý gibi görüyorum yaþanan son geliþmeleri...Çünkü jeolojik olarak en kolay yol bu...Diðer kýsýmlar coðrafi yönden sýkýntýlý, engebelerle dolu...Ama dediðim gibi emin deðilim...Zoru görünce Afrin'i bize emanet etmek zorunda kalanlar ayný zamanda bu hesabý da yapmýþtýr abi...Dikkat edin 'zoru görünce" dedim özellikle...Çünkü Zeytin Dalý Harekâtý'nýn dönüm noktasý, girilemez denilen Burseya Daðý'ndaki beton koruganlarýn güdüm kiti ilave edilmiþ nüfuz edici bombalarla vurulduðunun tüm Dünya'ya gösterildiði andýr...O koruganlarý yaptýran da Fransa'dýr...Ve son tahlilde zor haritayý da bozar abi...Nitekim, minik KGBli Putin dostumuz (!) bile tahmin etmiyordu Afrin merkezine bu kadar sürede girileceðini...Trendciðimin dediði gibi, bu memleketi fazla da hafife almamak lazým...Manyak milletiz sonuçta, ne yapacaðýmýz belli olmaz...Merkel, Putin, Erdoðan görüþmesinden sonra biraz biraz netleþir mevzular...
Sonuçta Almanya demek küresel çete demek...Son dönemde baþta enerji ihaleleri olmak üzere TR pastasýndan en büyük payý alan ülkeden bahsediyoruz...Demiryollarýna iliþkin mevzu da bu kapsamda geliþmeler...Ýslahiye-Afrin hattýndan geçip Halep'e ve oradan da tüm Suriye'ye yayýlan demiryolu hattýný ele geçirdik bu son harekât ile...Yoksa Afrin'den bize ne ?...
Bu stratejiyi kuran Devlet-i Alî'ye bir kez daha þapka çýkarýyorum abi...

Yer Ýmleri