Originally Posted by
TRENDHOUND
Dostum, Jeopolitika ve Realpolitik alanlarýnda müthiþ bir bilgi ve öngörüye sahipsin. Bu tür mevzularýn HALKB ile ilgili olmadýðýný düþünenler olabilir ancak doðrudan olmasa bile dolaylý yoldan hem HALKB ile hem BÝST ile ilintilidir bunlar. Jeopolitika mevzularý ülkenin karþý karþýya kaldýðý problemlerle bunlara uygulanabilecek çözümleri yansýtýyor, böylece de tüm ekonomiyi yakýndan ilgilendiren bir tablo ortaya çýkmýþ oluyor. Asker kökenli olduðunu biliyorum yetkisizcim, askeri istihbarat dairesi baþkanlýðý filan gibi görevlerde bulunmuþ olduðunu tahmin ediyorum. Bu arada, benim de TC Deniz Kuvvetleri Komutanlýðý ile bir iliþkim var ve zaman zaman toplantýlara çaðýrýrlar beni bazý özel konularda bilgilendirme yapmam için. Öte yandan Ýngiliz Rezerv Deniz Kuvvetleri'nde (Royal Navy Reserve) Binbaþý (Lieutenant Commander) rütbesinde bir yedek subayým. Benimkisi part-time olsa da ikimiz de askeriz gördüðün üzere.
Meslektaþ olduðumuza sevindim trendciðim...Ancak senin de bildiðin gibi ben emekli olalý 12 yýl oldu, yani artýk hürgeneralim abi...
Seninle bu forumda olmak ve yazdýklarýný okumak büyük keyif veriyor bana...Sonuçta yapmaya çalýþtýðýmýz þey yeni nesile "hiç bir þeyin göründüðü gibi olmadýðý, çok basit gibi görünen olaylarýn bile birbirleri ile gayet anlamlý iliþkilere sahip olduðu" konusunda bir ýþýk tutmak...Ýnancýma göre kiþinin sahip olduðu bilgiyi paylaþmasý farzdýr abi...Týpký sahip olduðu maddi varlýklarý (fitre, zekat, sadaka, kurban vs yoluyla) paylaþmasý gibi...Þurada 2 satýr bir þeyler karalamak bütün gün ibadet etmiþ gibi haz veriyor bana...
Saygý ve hürmetlerimle...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
Yer Ýmleri