Türkiye Bankalar Birliði (TBB) Eylül 2018 dönemi Türkiye' de Bankacýlýk Sistemi Banka, Çalýþan ve Þube Bilgilerini yayýnladý.
Banka Sayýsý
Bankacýlýk sisteminde Eylül 2018 itibariyle faaliyet gösteren banka sayýsý 52' dir. Mevduat bankalarý sayýsý 34, kalkýnma ve yatýrým bankalarý sayýsý 13, katýlým bankalarý sayýsý 5' dir.
Çalýþan Sayýsý
Eylül 2018 itibariyle mevduat bankalarý ile kalkýnma ve yatýrým bankalarýnda toplam çalýþan sayýsý 193.343 kiþi olmuþtur
Çalýþan sayýsý bir önceki yýlýn ayný ayýna göre 1.721 kiþi (yüzde 1 oranýnda), bir önceki çeyreðe göre ise 472 kiþi azalmýþtýr.
Mevduat bankasý baþýna çalýþan sayýsý 5.227' dir
Cinsiyet ve Eðitim Durumuna Göre Çalýþan Sayýsý
Kadýn çalýþan oraný yüzde 51, erkek çalýþan oraný ise yüzde 49' dur.
Eylül 2018 dönemi itibariyle, çalýþanlarýn yüzde 79' u yüksek öðretim kurumlarý mezunu, yüzde 8' i ise yüksek lisans ve doktora yapmýþ olanlardan oluþmaktadýr. Bu oran orta öðretim için yüzde 13' dür.
Þube Sayýsý
Eylül 2018 itibariyle mevduat bankalarý ile kalkýnma ve yatýrým bankalarýnýn toplam þube sayýsý 10.505' tir.
Þube sayýsý, bir önceki yýlýn ayný ayýna göre 153 adet, bir önceki çeyreðe göre ise 31 adet azalmýþtýr.
Eylül 2018 dönemi itibariyle mevduat bankalarýnda banka baþýna ortalama þube sayýsý 307 olmuþtur.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
Yer Ýmleri