aynen ustad þu saatten sonra zaten bist ivmelenirse bankalarla olacak ilk adim ve hepsi aþþa yukari paralel cýkýyor yada dusuyor...varsin %2/4 eksik ilerlesin adam gibi kagit tasiriz...artik magazin forevir oldu halkb mevzu...yok o bunu dedi bu yemegi yedi bu telefonu etti yok bu bunu yazdi...salla gitsin halkb yukselicekse eger zaten diger bankalarda duracak degil...hic olmassa siyasi riski tasimayiz varlik fonunun sahiplendigi bankada daha cok su goturur bu mevzular...bakiniz isC geri alim yapcam dedi 2 aydir adam gibi aliyorlar...tabiki takibimdeydi kararimi cuma ogleden sora verdim...ginede ayni gemideyiz bankacilik nede olsa; onu gectim ülkemiz; aslinda hemserim bahceli kizdi ama bence macron hakliydi milliyetcilik vatanseverlige ihanettir demisti macronyani gemi bizim gemi ha halkb ha iþC
biz vatanseveriz...
hicvettim affiniza siginarak...bol sans...
...Biraz zaman geçsin herþeyi unutacaksýn; biraz zaman geçsin herþey seni unutacaK...(Bendememiþmiydim çabasý beyhude, bilmedigini bilmek bakÝ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSÝYEM OLAMAZ...
Peki simdi problem nedir ki? OFAC'tan ziyade bir de Zarrab > Atilla > Halkbank uzantisinda dava acilmasi mi?
Sayýn TH. üstadým, Halk Bankasý hissesinde sabitlenmek yerine, sizde ki kývrak zekanýn; nasýl canlý bir organizma gibi olan finas piyasalarýnda,baþlangýçta alýnan hatalý ve zararlý (bugüne göre) pozisyonunuzu devam ettirdiðinizi davamlý takip ediyorum. Finansal bilgileri, sizin kadar olmayan þahsým Vakýf Bankasýndaki daha profesyonel yönetimin sürdürülebilir karlýlýðýný gördüm ve burada yazdým. Nitekim bu hisse gördüðü dibe göre 2.86 - 4.05 lere ataðýný izledik. Vakýfbank,geçen hafta Morrgan Stanley endeksinden çýkýnca, yüzde 3.5 satýþ yedi ve þu an 3.67 de. Bakar mýsýnýz; þu anda ki F/K ýna 2.27 defter deðeri ise 0.34 --Halk Bankasýnda F/K kaç oldu? 3.06 D/D 0.32...Her iki bankada gördüðü dipten hayli yukarda þimdi. Tekrar ikili dip görme ihtimali Halk bankasýnda daha fazla . Vakýf Bankasýnýn tekrar 2.86 lara gelmesi demek F/K ýnýn 1 lere gelmesi demek ki imkansýz kýsa vadede.
Gelelim, Ýþ Bankasýna; malum CHP hisselerinin hazineye devr belirsizliði ile satýþ yedi ve emsalleri olan Garanti ve Akbankdan çok gerilere düþtü. Gördüðü dip olan 3.9 dan 4.07 kadar ne kadar az bir yüzdesi var deðil mi ? Banka aðustosta hisse geri alým açýkladý ve dün, aldýðý yekun miktarlarý GAP a bildirdi. Bankanýn aldýðý fiatlarýn ortalamasý 4.03 civarý ve geri alýmýn yarýsýna bile varmadý bu oran. Ýþ Bankasýnýn özkaynaðý 52 milyar TL. ve F/K ý 3.17 D/D ise 0.39... Ýþ Bankasý ile Halk Bankasýnýn F/K larý ne oldu ? Eþitlendi.
Ýþtiraklere ve temettü verimliliðine bakalým þimdi. Ýþ Bankasý piyasa deðeri nedir ? 3.433 milyar dolar . Þiþe Camýn piyasa deðeri 2.155 milyar dolar. Yüzde 65 i kimin ? Ýþ Bankasýnýn . Anadolucam, Trakya Cam, Soda, Paþabahçe arazisi, Ýþ Gayrimenkul, Anadolu Siporta TSKB.vs vs. Ýþtirakleri ne kadar yýllýk kar açýklýyor ? 5 milyar TL. . Ýþ Bankasýnýn 9 aylýk karý nedir ? 4.5 milyar TL. Ýþtirakler temettüleri ile Ýþ Bankasýna destek veriyor. Ýþ Bankasý aslýnda bir Koç gibi, Türkiyenin en büyük Holdingleri. Þayet Ýþ Bankasý Holdingleþirse devleþir. Þimdi hissede satýþ baskýsý nedeni nedir ? CHP hisseleri hazineye geçecek! Geçsin efendim. Yüzde 28.i. Bu takdirde hazine çoðunluðu saðlamak için yüzde 32 ye de alým yapmaz mý ? Yapar- yapmaz. Sandýk hisseleri yüzde 40/muamma. Maalesef, içeriden - dýþarýya farklý algý yapýyorlar. Tamam ..Halk Bankasý eli kolu baðlý bankacýlýk yaptýðý için karlýlýk eridi. Dýþ borçlanma yapamadý vs vs. Vakýfbank örneði nedir ? Fevkalade iyidir. Tebrik etmek lazým. Gelelim Telekoma ; devletin hiç bir zararý yok. Devlet alacaðýný tahsil etmiþ. Bakýn özel bankalara; kim vermiþ krediyi hemde 2023 e kadar özelleþtirilen (hisse devri) Oger telekoma?
Ak Bankasý 1.7 milyar , Garanti 1 milyar dolar ve Ýþ Bankasýnýn 500 milyon dolar. Kredi dönmeyince hisseleri geri aldýlar. 2023 de telekom hisselerini geri devlete verecekler. Þu anda piyasa deðeri 2,914 milyar dolar olan Sabancý Holdingin, Ak Bankasýnýn sahip ailesi þu andaki piyasa deðeri kadar bir krediyi verebilmiþ. Yani Özel sektör Bankacýlýðý da hata yapabilir. Aslýnda telekom fevkalade operasyonel karlýlýðý olan bir þirket , Esas faaliyetinden 9 aylýk 3 milyar TL kar varken, finansman giderlerinden 9 aylýk, 7 milyar zararla birlikte, faaliyet giderinden 9 aylýk 3.6 milyar TL. zarar yazdý.
Gelelim tekrar Ýþ Bankasý özeline; ciðer yemiþ kedi gibi iþtirakleri ile ! Ýþ Bankasýnýn piyasa deðeri; iþtiraklerinin piyasa deðeri kadar. 3.4 milyar dolara þiþe cam( Anadolu cam, Trakya cam),TSKB, Soda ve sigorta ve gayrimenkullerini satýn alabilir misiniz veya yeniden kurabilir misiniz ? Ne dersiniz ? Son kararýnýz mý ? ( Þuan atv kanalýnda kim milyoner olmak istiyor var ve sunucu soruyor; son kararýnýz mý? )
Son düzenleme : Ayan; 17-11-2018 saat: 23:17.
Bu guzel bilgiler icin cok tesekkurler sn. Ayan. Is Bankasini biz de takip ediyoruz. Herseyden once borcumuz var. Ulke batarken paramizi koyacak yer bulamazken icimiz rahat bir sekilde orada tuttuk. Bankaya saldiri varken de paramla destek olmak isterim.
Birde gayrimenkul þirketlerinde çoðu patron hissesi olan , D/D lerini ucuz bularak pozisyon almýþ arkadaþlarýn sayfalarýnda zarar üzerinde oturarak sitemli yazdýklarýný gördüm . Üzüldüm.
Þurasý kesinki ; ülkenin ödemeler dengesinin aþýrý bozulmasýndan dolayý (Rahmetli Özal derdi ki: Biz her 10-15 yýlda bir ödemeler dengesi krizine gireriz, çünkü kendi tasarruflarýmýzla büyüyen bir ülke deðiliz !) girdiði döviz/faiz/enflasyon kýskacýndan ilk etkilenen finans kesimi oldu. 2018 nin tamamýný sanayi ile endeksi diri tutan piyasa yapýcýlar; son çeyrekde sanayide de satýþa geçerek 100 bin üste BÝST e müsaade etmediler. BÝST e taze para sokmayarak ; sanayide ki satýþlarýndan hasýl olan parayý da bir müddet tahvilde (yüzde 25-26) tutmayý arzu ederler ve geliþmeleri görüp yeniden pozisyonlarýný deðerlendirirler. Sanki þu an bankalara hafif hafif geçiyorlar gibi gibi. Þayet enflasyon önümüzde ki ay beklenenden düþük gelirse ki (çarþý-pazarda bunu gözlemliyorum) faizler iniþe geçer. (Yeni bir hata yapýlmazsa). Tahvil faizleri düþünce yukardan yüksek faizle aldýklarý tahvilleri, çifte kavrulmuþ lokum gibi çok daha düþük faizlerle yeni alýcýlara devrederken ; hangi sektörü tercih ederler ? Ýlk terk ettiklerini! Yani bankacýlýðý. Düþen faizler banka karlýlýðýný artýrýr. Ellerinde ki tahvillerin yekunu bu sefer kara dönüþür. Bu ters bir döngü !
Düþen faizler gayrimenkul piyasasýný canlandýrýr . Stoklarýný satarlar ve '' Nerde kalmýþtýk '' diyerek, yeni projeler için heyecanlanýrlar. Bu döngülerin zamanýný tutturanlar için kar vardýr. Akýllý para böyle yapar.
Yer Ýmleri