Geçen gün þirkete sorduðum sorulara gelen cevaplar;
1- Daha önce KAP'ta yayýnlanan ve þirketin "Zorlu Holding'den olan alacaðýnýn, Zorlu Grubu'nun piyasa koþullarý paralelinde belirlediði %7,5 faiz oraný dikkate alýnarak, 31.12.2020 tarihinde faiziyle birlikte tek seferde ödenmesine" (https://www.kap.org.tr/Bildirim/430905) iliþkin açýklamaya istinaden bu ödeme þirkete yapýlmýþ mýdýr?
“Zorlu Enerji’nin Zorlu Holding’ten olan finansman niteliðindeki alacaklarý, en son kamuya duyurulan finansal tablolarýnda da yer verildiði üzere, Þirketin gerçekleþtirdiði tahsilatlar sebebiyle azalmýþtýr. Þirketin alacaklarýnýn bir kýsmý, birebir yansýtma kredisi, bir kýsmý ise finansman niteliðindedir. Her raporlama döneminde, kýsa ve uzun vade ayrýmý yapýlýrken, sözkonusu kredi vadeleri dikkate alýnmaktadýr. Zorlu Enerji’nin finansman niteliðindeki alacaðýnýn vadesi, Yönetim Kurulu kararý ile 2025 yýlýnýn Ekim ayý olarak belirlenmiþtir. Þirketin 2020 yýl sonu finansal tablo dipnotlarýnda, 21.01.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararý ile sermaye tavan artýþýna iliþkin yapýlan en son KAP açýklamasý paralelinde, Zorlu Holding ile gerçekleþtirilen tüm iþlemlere iliþkin açýklamalara yer verilecektir.”
2- Medyada yer alan ve þirket CEO'su Sinan Ak'ýn belirttiði ikincil halka arz (Yenilebilir Enerji AÞ) ile ilgili 2021 yýlý içinde takvim belirlenmiþ midir? (https://www.bloomberght.com/zorlu-2258378)
Zorlu Yenilenebilir Enerji AÞ’nin halka arzýna iliþkin tarih henüz kesinleþmemiþ olup, halka arz tarihi piyasa koþullarýna göre belirlenecektir.
------
Merak edenler sorularýný SPK mevzuatý sýnýrlarý içerisinde þirkete sorabilir, ayný mevzuat dahilinde cevaplarýný alacaklardýr. Ayný gün içerisinde bana dönüþ yaptýlar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, olamaz...
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, yetkili kuruluþlar tarafýndan kiþilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alýnarak kiþiye özel sunulmaktadýr. Yatýrýmcýnýn mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
Yer Ýmleri