-
Bu zorlu neyin peşinde Vestel dururken Alfa solar enerji ile ortak şirket kurmuşlar güneş paneli hücresi üretimi için
-
Sen zaten sıfıra yakın bir yere kadar düşmüştün ******, daha nereye düşeceksin?
-
hırsızın taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................AHLAKsız SERMAYE ve SİYASET
-

Originally Posted by
Şakir
Hisseye gelince verirmi verir 3.30 lara deger veya 2.90 a uzatir . Yani yapack birsey yok. Oda firmanin kendi degeri.
Acikca zoryeni temizleyip bilancolarini duzgun hale getiriyorz demisler zaten .
Dunde yazdim jeotermal icin 600 m usd yatirim yapmis . Osmangazi ihalesi 2017 den beri 21 milyar para harcamis ort 1.5 milyar dolar.
Yani az gozunun onune bakarsa duzelir finansal tablo
3.30 ve 2.90 ort 3.15 lerden döndü . Kime ne faydasi oldu . Sacma sapan hareketler . Alan almistir umarım
-
Ptf tavanları 3400 e yukseldi . Elektrık zammı geldi , bunlar direk ciroya etki edecektir . En son 2022 de gorduk 3000 uzerı ptf leri. Yılın ikinci yarısı bir zam daha olabilir .
Usd böyle kaldıkca gelen zamlarla ptf tavanlarının yukselmesiyle işler iyi olacaktır.
Dorad nekdra satıldı gorecegiz . Endeks 15 20 binlere gelince zoryeni sürebilirler.
Şuan hersey mukemmel hisse 450 milyon usd.
Gecen sene bugun hisse 850 m usd den herkes bedava alın yetişin diye koşuyormuş onlar toz oldu tabiki . Suan baska elektrklern ırzına gecıyor 45 senelık arkadaş.
1.1 milyarlık eurobond olayı bambaska bir olay zaten.
Kısacası 450 m usd olmaz. 9 cent.
-
Ayrıca akkuyu nukleer devreye girecek 12.3 cent alım garantisi verilmişti . Gelen zamla evlere şuan 6 cent elektrk fıyatı olustu.
245 kwh gecınce 10 cent yazıyor kwh ı .
Mutlaka usd bazında %40 daha zam gelecektir diye düşünüyorum . Ptf tavanlarıyla beraber.
Artık kabuk degiştirmesi lazım. Daha öncede yazmıştım borcun bir önemi yok . 2023 de 80 milyardı 2024 de 60 milyar oldu.
2025 de satıslarla 40 45 milyara cekilir brut. Netde beklentim 25 30 civarı.
Zoryenide sıkıstırırsa brutde 25 milyara kdr iner netde 5 10 milyar kalır.
Para kazanmayı sürdürmeli. 2. Çeyrek bilancosunu cok iyi olacaktır. 1.çeyrek geldikten sonra satın alabilir.
-

Originally Posted by
loruhlano
(Günlük takip edilmeden, sadece sabredilecek.....)Şayet bu hissenin hakkı 4.-TL ise diğer enerji hisselerinin borsa işlem fiyatları 1.-TL, -2.-TL., 3.-TL arasında değişmeli, demek ki 15-20-80-100 TL olan enerji hisselerinin spekülatörleriyle, bu hissenin spekülatörü arasında tuhaf bir problem var ve bu problemin zaman içinde çözülmesi beklenecek.... ..
Bu herif alayinizi yedi burda . Ustat diye pesinde kostunuz . Simdide alarkı bitirecek. Ustat olan 45 senedir borsaciyin diyen adam su yorumu yaparmı ???
Hepiniz taklaya geldiniz.
Neyse kotu gunler geride kaldı.
Araplarin yenilebilir enerji sevdasini bilen bilir . Neden cunku petrol 250 usd olack bence . Ön aliyorlar.
Petrol boyle olunca enflasyonda tetikleneck ve yerini elektrk alacak . Petrole dayali kimyasallar pet siseler vs yok olacak boylece cevreci temiz bir dunya dogacak.
Ilk ayagi bu olack ikinci ayagi tarım hayvancilik.
Burası fazla beklerse artık kendine eziyet eder . Akkuyununda devreye girmesiyle petrol artisiyla bambaska elektrk fiyatlari gorecegiz.
Arap yada çinli ortak bulup batarya isinide cozebilir . Zoryenide halka arz edebilir . Hatta istiraklerinde zes i gormedim zes vardi . Zoryenin icinemi attilar acaba . Yada baktigim yerde goremedim.
Neyse zes in de halka arz olacagini dusunuyorum 3 4 sene sonra. Once zoryen
-
Kısacası bugune kadar yaptigi yatirimlarin yaklasik 2.5 3 milyar dolar hesabima gore. Bunlarin geri donusumunu alması lazim artik.
450 milyon usd olacak is degil . Cok lot var bunları geri cekebilir. Yedeklerle alım yapabilir . Yaptigi alimlari kurumsala yada kendine devredip aciklik % sini dusurebilir .
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri