Artýk yatýrýmcý 7 yýl sürünmez. 2-3 yýla robotlar ucuzlar, duygusallýktan uzak yatýrým baþlar. Þirketini kötü yöneten patron, hisse senetlerini kendi alýr. Firmasýný satmak istediðinde de son 90 veya son 180 günden daha fazla para vermezler. Ani bir þekilde yukarý çekip, bilanço ile desteklenmeyen iþ yapmaya kalktýðýnda robotlar küçük yatýrýmcýya para kazandýrýp hisseleri sahibine geri verir. Artýk 12den geldi çok ucuzladý laflarýný küçük yatýrýmcýnýn robotu da yemez. Bataryayý beceremeyecekseniz firmayý bir yabancýya satýn da, memleketin döviz açýðýna katkýsý olsun. Alan þirketin iþçi kýyýmý yapmamasý koþuluyla tabi ki
Bu faiz oranlarýyla 6tl 2029da 48tl (3,5 yýlda 25% ile tl iki kat deðer kaybetmiþ olur, faiz demiyorum çünkü ortada reel faiz yok, enflasyondan daha düþük) olur, ama bu borçlulukla vestel ortada olur mu bilmem. 80 olacaksa grafiðe göre, firma demek ki hiç büyümeyecek. Zirve 12nin eþdeðeri 96tl 2029da
BU þirketin satýlma hikayesi nedir anlamadým? Öyle bir þey mümkün mü?. Akýl var mantýk var; Devlet bu kadar teþvik vermiþ sen þirketi satacaksýn adamý s. ler, garip garip yorumlar yapýp birbirinize katýlmayýn.
may the force be with you
Harekat ertelenmiþ pazartesi gideriz artik
Mi A2 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de satýlma vs olacaðýný düþünmüyorum. Ama devlet teþvik verdi mi satýlmaz mý? Mühim olan devlet için istihdamdýr. Memleket için stratejik ürün mü üretiyor? Çoðu zaman yabancý yatýrýmcý 5 yýl vergi muafiyeti bile alýr. Yeter ki Türk bankalarýndan hisseleri rehin gösterip kredi kullanarak satýn almasýn.
Yer Ýmleri