Türkiye' de 3 adet GSM operatörü vardýr ve bunlar farklý bantlar üzerinde yýllar önce lisanslanmýþ operatörlerdir.
Bilindiði gibi: AVEA(TT), TURKCELL ve VODAFONE.
Geri kalanlarý; örneðin BIMCELL, PTTCEL vb. ("haberden de anlaþýldýðý gibi VestelCELL de dahil!) türündeki yapýlanmalar, mevcut operatörlerin pazarlama aðýný geniþletme çabasýyla deðiþik daðýtým kanallarý ile yaptýðý anlaþmalardýr.
Katma deðeri Vestel A.Þ. büyüklüðünde bir þirket için devede kulak bile olamaz.
Sözgelimi bu türdeki en büyük yapýlanmalardan olan BIMCELL' in abone sayýsý 1.5M civarýna ulaþmýþ.
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...k/80000/80623/
Ancak takdir edersiniz ki, hemen her mahallede mevcut ve ucuzlukla özdeþleþmiþ market zinciri ile Vestel' in toplumdaki algýsý farklýdýr.
"Söz edilen servis hizmete konulur ise... Vestel açýsýndan en fazla Venus serisini tanýtma ve pazarlama için yeni bir parametre oluþturur" diye düþünüyorum ben.
Öte yandan grafikte bir fincan veya çanak görünümü oluþtuðu fikrine katýlýyorum.
Ancak buna da bir þerh koymak gerekir:
Grafikte görüldüðü gibi;
12.33 kanal üst bandý idi ve Cuma günü buradan döndü.
Kanal eðiminin +17-18 Kr/gün olduðu düþünülürse, yarýn için 17.50 ve sonraki her gün için +17/18 Kr eklemek gerekir.
Bu kanalý kýramazsa iþte o zaman "fincan-kulp" diye tabir edilen görüntünün oluþmasý olasý.
Velhasýlý elde varsa izlemek, yoksa kanal kýrýlýmýný beklemek mantýklý gibi gözüküyor benim gözümde.
Bol kazançlar.
Yer Ýmleri