teknik analizin temelini oluþturan grafikler fiyat hareketlerinin dününü ve bugününü açýk ve anlaþýlýr biçimde yansýtýrlar. kýsaca borsada oluþan her türlü verinin incelenmesidir.
teknik analizin temel felsefesine göre arz ve talep arasýnda oluþan fiyatlarý yalnýzca bilanço deðerlerine göre ölçmek anlamsýzdýr.
çünkü bilançolar daha açýklandýklarý gün eskimiþlerdir. temel analiz geleceði derken bilanço deðerlerini söylüyorsan yüzde 100 yanlýþtýr.
"BÝLANÇO GEÇMÝÞ DÖNEMÝN DEÐERLERÝNÝ YANSITIR" yakýn gelecekte vestelin bilançosu açýklanacak bu bilanço dikiz aynasý
gibi olacak ve geriyi gösterecektir.( ekim,kasým, aralýk 2020 aylarý) bilanço açýklandýðýnda yeni fiyat oluþumunu beklemek yanlýþ
olacaktýr. çünkü bu bilançodan mutlaka haberdar olanlar vardýr ve fiyatlarý zaten etkilemiþlerdir.( beklentiyi önceden satýn almýþlardýr)
eðer hisse seçim kararlarýný yalnýzca temel analiz yaparak alýrsan borsada hüsran yakýndýr. ya da iþin þansa kalýr ve çoðunlukla
yapýlan yatýrým verimli olmaz.
temel analiz, teknik analiz gibi bir ayrým olmaz.
dünyada profesyonel borsacýlarýn, fonlarýn v.s. uyguladýðý yöntem þudur.
( ben de bu yöntemi uyguluyorum)
hem temel analizi hem de teknik analizi birlikte uygularlar. temel analizle gelecek için yükselme potansiyeli taþýyan hisseleri
seçerler. bu hisselerin ise " alým zamanýný" teknik analiz ile belirlerler. borsada alým zamanlamasý(TEKNÝK ANALÝZ) yapamayanlarý tekrar söylüyorum
"hüsranlarý yakýndýr"
bugünlerde örnektir. temel verieri iyi olan bir çok hisse senedi aþýrý primli ve tepe yaptýlar. hadi al da kazan bakalým. mümkün deðil. ya da düþük
kazançlara razý olup verim alamazsýn. burada geleceði teknik analiz söyler. eðer yeterli teknik bilgin varsa dönüþü görürsün ve alým
için beklemeye geçersin..
bende de saygýlar..

saygýlar.
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri