Originally Posted by
emekli2
ben vestelden 2000 yýlýnda dev bir kazýk yedim. o zamandan beri vestelin adam gibi düzenli temettü verdiðini de görmedim. Zorlular asla dürüst degil. Zaten dürüst olasalardý bürol 5tl lerden beri vesteli toplamazdý. Bürol þu an temettüyü cebe indirdiðinde ortalama maliyeti 1-2 tl lere düþecek.bugün iþtirakinde görülen þirketlerin bir sabah kalkarsýnýz buharlaþtýgýna þaþýrmayýn. 2000 yýlýnda vestel elektronik beyaz eþya yatýmýna giriyor diye duyuru yaptýlar. hisseler 5 tl den 250 tlye gitti. sonra ortaya çýktýki vestel beyaz diye bir þirket kurulmuþ. bu þirketin %15i vestele ait. Siz þimdi bakmayýn vestel beyazýn %90 nýn vestele ait olduguna. Yani vesteli taþýyorsanýz. öyle temettü amaçlý, yatýrým amaçlý taþýmayacaksýnýz ve sürekli uyanýk olacaksýnýz.hisse 500tlye de gidebilir 5 tl ye düþebilir. bunun bilincinde olun. Yani zorlunun þirketlerinden froto olmaz demek istiyorum
Ben çok çok yeniyim Vestel de ama þuan gerçekten çok ucuz.
Net kâr bu kadar güzel artmýþ iken ve de devamý gelecek gibi dururken temettüyü alayým diyorum. Sonra bilanço bilanço ilerleriz.
Sahibi olduðu þirketler, ortaklýk yaptýðý meta, ayesaþ, Vestel savunma ve togg (togg'dan pek bir beklentim yok) ile çok ucuz bence.
Tabii bu kadar ucuz kalmasýnýn sebebi de þuanki hali deðilde geçmiþidir.
Geçmiþi temel analiz çöplüðüne dönmüþ.
Hissenin geçmiþi güven vermiþ olsa idi fk en az 10 fiyatta 52 olur, herkes almak için sýraya girerdi.
Þimdi o güveni verirse diye ben yatýrým yapýyorum. Sonuçta yatýrým yapmak risk.
Bakalým umarým yanilmayiz. En azýndan temettüsü sigorta olarak kenarda duruyor.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri