Sn. Tokkan
Malum olduðunuz üzere %5 ve %10 pay sýnýrlarýna ulaþýnca SPK'ya bildirim zorunluluðu bulunmaktadýr.
Çarþamba günü Birol Mutlu 504146 lot Vestel hissesi alarak %10,01'e ulaþtý ve Kap'a bildirim düþtü.
Ertesi gün de 756289 adet hisse sattý ve tekrar %10 sýnýrýnýn altýna düþünce kapa bildirim geldi.
%10 bandýnýn sembolik hemen üzerinde gerçekleþen alým kapa haber düþmesi ve ertesi gün daha fazla satýþ yapýlmasý, üzülmesinler ama kafalarda soru iþareti býrakmýyor deðil.
Nedir bu sorular;
1) Neden %9,99'da býrakýlmadý da %10,01'de alým tamamlandý? Kap'a alým haberi düþsün diye mi?
2) Dün ucuz olan bugün pahalý mýydý alýnandan daha fazlasý satýldý?
2. soru yatýrým tercihidir, yeri geliyor ben de birkaç dakikada fikrimi deðiþtirip piyasa ile inatlaþmayý býrakabiliyorum.
ama birinci soru ile birleþince ky'yi üzdü.
Ýlgili SPK Metni Aþaðýdaki Gibidir
Ýhraççýnýn Sermaye Yapýsýna ve Yönetimin Kontrolüne Ýliþkin Deðiþiklikler ile Ýdari Sorumluluðu Bulunan Kiþilerin Sermaye Piyasasý Araçlarýna Ýliþkin Ýþlemlerinin Açýklanmasý
Açýklama yükümlülüðü;
Bir gerçek veya tüzel kiþinin ya da bu gerçek veya tüzel kiþi ile birlikte hareket eden diðer gerçek veya tüzel kiþilerin doðrudan veya dolaylý olarak paylarý borsada iþlem gören bir ihraççýnýn sermayesindeki payýnýn veya toplam oy haklarýnýn %5, %10, %15, %20, %25, %33, %50, %67 veya %95 ine ulaþmasý veya söz konusu oranlarýn altýna düþmesi halinde bu kiþiler tarafýndan yerine getirilir.
Yazdýðým yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
sur kardeþim açýklaman çok güzel. bu kiþiyi SPK ya þikayet etmek doðru davranýþ olur. ancak baþka birilerini suçlayarak sorumluluðu
reddetme eðiliminde olan çok insan var. konumuz borsa . borsada baþarýsýzlýðýný örtmek için sorumluluðu reddeder. çýkan sonuç
borsayla baþ etme yeteneðinin eksikliðine iþarettir. cevap verdiðim þahýs tipik örnektir..
sence yönetim temettü tarihini neden açýklamadý? Sayýn Ahmet Nazif Zorluya galiz küfürleri, hakaretleri, alaylarý okuyoruz.
bu hakaretleri borsayla baþ etme yeteneðinden yoksun kiþililer yapýyorlar. Sayýn Zorlu pazarlarda tekstil satarak çok büyük
baþarýlarý ulaþmýþ bir deðer. hala gece gündüz çalýþýyor( kýsa keselim) bu yýl vestel ve vestel beyaz eþyada toplam yaklaþýk 2 milyar yediyüz milyon liradýr. haddini bilmez insanlarýn hakaretlerine üzülüyorlar.. her neyse yazacak çok þey var. uzatmak istemiyorum..
Grafik Yorumcusu
daðýtýlan toplam net temettü ikimilyar yediyüz milyon lira olacak..
Grafik Yorumcusu
ToKKan Hocam bilmediðim için soruyorum trendin 24 ten geçtiði aþikar ama 24lü fiyatlar temettü sonrasý bu þirket için 3 civarý f/k ya denk geliyor sizce bunun mümkün olma ihtimali var mýdýr?Daha önce böyle bir sanayi þirketinin bu çarpanlardan deðerlendiði olmuþ mu?Böyle bir ihtimal sizce var mýdýr?
Teþekkür ederim
Ek olarak ihracatýn çoðu Avrupa'ya.Avrupa pandemi toparlanmasýnda geride kaldý olarak biliniyor.Bence pandemi sonrasý ihracatta bir miktar daha artýþ olacaktýr.
Ve tabi ülkemizdeki pandemi sonrasý bana göre patlayacak olan düðün sektörü de iç satýþlarý ciddi arttýracaktýr.
TOGG meselesi asýl kafamý kurcalayan konu bu giriþimin hisseye etkisi sizce nasýl olur?
Herkese iyi hafta sonlarý dilerim.
24 TL mi ???
Temettü vermeden mi fiyatlarýn 24 TL'ye geleceðini düþünüyorsunuz.
Bunun olabilmesi için Deutsche Bank'ýn elinde bulunan 15.5 milyon lotun tamamýný satmak istemesi gerekli.
Gerçekten 30-31 TL'den tekrar almak istiyordum ama yazýlanlarý görünce alýmdan vazgeçtim.
Korktum.
Þunu öðrendim ki bir hisseyi alýp unutmak gerekiyormuþ.
Forumlarý vs okuyunca insanýn morali bozuluyor.
Kendi adýma stratejim,
Elimdeki hisselere satmadan sene sonuna kadar bekleyeceðim.
Eðer ayný fiyatta kalýrsa %20 temettü aldým der faizle baþabaþ geldi der avunurum.
Ha çýkarsa da satar kurtulurum.
Herkese hoþçakalýn. Bir daha da forum morum okumam.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi stratejimdir.
Kendi adýma da 31.90 ya da 30.80 ya da en kötü siyasi bir gerginlik vs olmasý halinde 28.34 fiyatlarýnýn hisse için dip olduðunu düþünüyorum.
24 TL'ye kadar gelmesini Rusya-Ukrayna savaþý, S400 yaptýrýmlarý, erken seçim vs gibi anormal bir olay olmadýkça mümkün görmüyorum.
Yazýk, 39 TL gören hisse için 50TL fiyatlar konuþacaðýmýza ne fiyatlarý konuþur hale geldik.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri