Ýlk üç ayda 34 milyon dolar yatýrým gözüküyor
Faaliyet raporunu da incelemekte fayda var
Net kardan daha fazla yatýrým yapýlmýþ karýn düþük olmasýnda bunu da dikkate almak lazým
Benim detayda gördüðüm noktalardan birisi de bu
Ama her þekilde daha fazlasýný bekliyordum kendi adýna
2018(24 milyon) ve 2019(274 milyon) ilk çeyreklerinde zarar yazan bir þirketten bu durumlara gelmiþ. Çokta moral bozmaya gerek yok.
Yalnýz bu meta ne zaman kâr yazacak? Külli yük olmuþ Vestel'e.
Yatýrýmlarýn þuana kadar pek bir getirisi olmamýþ. Savunma,batarya,nikel kobalt vs.
Bunlar kâr yazmaya baþlasa zaten iþin rengi çok deðiþecek.
Mesela 2019 da zarar yazarken de beyaz eþya üretim maliyeti fazla imiþ. Sonuçta sanayi þirketi ve biz dýþarýya çokta baðýmlýyýz. Bu senenin de ilk ceyreginde elektronikte üretim maliyeti çok artmýþ.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Þirketin özet finansal rakamlarý ile kârlýlýk ve mali durumuna iliþkin oranlarý aþaðýda yer almaktadýr.Çok da kötü gözükmüyor.
(Bin USD) ..........................31.03.2021......... 31.03.2020
Net Satýþlar........................... 840.605............ 644.829
Ýhracat/Satýþlar...................... %73.................. %74
Faaliyet Kârý /(Zararý)............. 21.022.............. 20.951
FAVÖK................................. 50.363............... 45.000
FAVÖK Marjý........................... %6..................... %7
Net Dönem Kârý*/(Zararý)...... 29.871............. 37.738
Ar-Ge Harcamasý/Satýþlar...... %1,9................ %1,5
Ortalama USD/TL kuru........... 7,3764............. 6,0959
Toplam Aktifler................... 3.517.214......... 3.116.538
Özkaynaklar........................ 975.709........... 620.979
Net Finansal Borç................. 725.825............. 908.001
Net Borç/Özkaynaklar............ %74................. %146
Dönem Sonu USD/TL kuru..... 8,3260.............. 6,5160
O iyi insanlar o güzel atlarýna binip gittiler...
Hemen hemen bende kötü bir durum görmüyorum ama burda asýl sýkýntý bu bilanço 37-38 liralardan alýnýr mýydý, sýkýntý ordan maliyeti olanlarý bekletecektir, yoksa 6fk durumda deðiþen bir þey yok, 6 lira net temettu deðiþen bir þey yok ama bugün güzel bilanço gelir diye atlayanlari yarýn zararýna satarken göreceðiz onlar adýna üzüldüm,kýsa vadeli yatýrým ne yazýk ki böyle ters köþe yaptýrýyor
OYAK Yatýrým
VESTL ilk çeyrekte geçen senenin %4 ve geçen çeyreðin %72 altýnda 220 mn TL net kâr açýkladý. Operasyonel kârlýlýkta beklentilerin üzerine çýkan Þirket, ticari iþlemlerden kaynaklanan yüksek tutarda gider sebebiyle net kâr tarafýnda beklentilerin altýnda kaldý.
VESTL Net satýþlar ve FAVÖK sýrasýyla geçen seneye göre %58 ve %46 büyüme kaydederken, önceki çeyreðe göre ise satýþlar %19, FAVÖK ise %26 olmak üzere bir miktar aþaðý yönde normalleþme gösterdi.
Son bir ayda BIST100'e göre %15 e yakýn negatif ayrýþma gördüðümüz #VESTL paylarýnda operasyonel sonuçlarýn beklentilerin üzerine çýkmasýndan ötürü yeniden yukarý ivmelenme görebileceðimizi düþünüyoruz. TL deðer kaybýnýn sürmesi döviz açýk pozisyondan ötürü risk oluþturabilir.
#VESTL Þirketin hisse baþýna 7.04TL brüt temettü ödemesini üç eþit taksitte Tem 21, Eyl 21 ve Kas 21 de gerçekleþtireceðini ve son kapanýþ fiyatýna göre %22 ye yakýn bir temettü verimi olduðunu hatýrlatmak isteriz.
Halk Yatýrým,
VESTL tavsiyesini 'al'dan 'tut'a indirdi, HF 37,00 TL
Vakýf Yatýrým, Vestel için 31,00 TL hedef fiyatla 'tut' tavsiyesini korudu #VESTL
Yer Ýmleri