Çözülmesi sanýrým bu saatten sonra varislere baðlý. Býraktý ise varislerine 31 milyon lotu ister satarlar ister beklerler.
Hukuki olarak ortada varis yoksa hisselerin akýbeti ne olur bilemem pek tabii.
Þirket oyle böyle 913 milyon net kâr yazdý iki çeyrekte. Vesbe tarafýnda ise 827 milyon net kâr. Ýkisi toplamda 2,5 milyarý geçer rahatlýkla sene sonunda. Hatta 3 milyarý bulabilir. Gerçi önceki yýllarda çeyreðin birinde kâr diðerinde zarar çok yazmýþ ama þuan için karlýlýðýný bozacak bir durum yok gibi.
Bu durumda vesbe den Vestel e ne kadar aktarým olur. Bu aktarým artý Vestel in kendi kârý ile yine bir yüksek temettü gelir mi?
Bilmiyoruz.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Sen ben çeyrekten çeyreðe þirketin gidiþatý hakkýnda o da sýnýrlý bilgi alýyoruz. Bu adam (patron) ise her güne bir önceki günün satýþ ve sipariþ raporlarý ile baþlýyor. Þirketin uzmanlarý 2-3 çeyrek ötesinin satýþ raporlarýný hazýrlayýp önüne koyuyor. Þimdi bu adam satýyorsa bir durup düþünmek gerek. Bu þirketi bundan daha iyi bilen yok, sen ben kimiz ki.
Belli ki Zorlu Holding çok borçlu ama yine de eðer Vestel'e deðer verseydi baþka satacak bir þey bulurdu veya borsada üçe beþe satacaðýna verirdi bir yatýrým bankasýna yetki satar çýkardý Vestel'i iyi fiyattan. Neden malýný ezdirsin yoksa. Ha borsada satýyorsan fiyata bakmadan o zaman ben þüphelenirim.
Amatör bir yatýrýmcýyým, yatýrým tavisyesi deðildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaþýyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Arkadaþlar
Satýyor toplu olarak özel Emire satýyor piyasa bozucu olarak tahtada satmýyor.
Okadar lotu adam o fiyattan alýyor
Elbette biraz ucuz alacak.
Vestel beyazda zamanýnda piyasadan azmi lot aldý patron.
Biraz eleþtiri yaparken insaflý olalým
Borsada birçok þirket battý birçoðu batma durumunda Vestel süper kar açýklýyor ama yatýrýmcý memnun deðil.
Elbette 39 dan alan zararlý su an ama herkesin kazanmasý mümkün deðil elbette.hisseyi zaman ve fiyat zamanlamasý alanýn düzgün þirkette yatýrýmcý olan kazanýr.
Sagliklar
Bedelliyi kýsa vadeli borçlarýný kapatmak için yapacaksa iyi olur, güzel olur.
Diðer türlü yapacaðý bedelli iyi olmaz biz yatýrýmcýlar adýna.
Tabii ben bedelli yapacaðýný zannetmiyorum.
Zorlu grupta 219 milyon lot var.
Dediðim sekildeki bedelliyi keþke yapsa.
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
Yapýlan satýþ özel emir ile yapýlmýþtýr. Yani müþteri bulunmuþ ve toptan ona satýlmýþ demektir bu. Ayrýca yapýlan satýþ 2015 yýlýnda yapýlan geri alýmlar ile edinilen hisselerdir. Sanýrým 2015 yýlýnda %15i kadar geri alým yapýlmýþ idi. Bu satýþ ile o zaman yapýlan geri alýmlarýn tamamý satýlmýþ oldu. Bence bundan sonra daha güzel günler vesteli bekliyor. çünkü hem borç miktarý azalýyor hem de özsermaye miktarý artýþý devam ediyor
Yer Ýmleri