Þirketin hedge dahil 3,870.833.000 TL döviz borcu var. Olumlu diyen arkadaþlarý finansal okuryazarlýða davet ediyorum. Twitter a döndürmeyelim lütfen burayý.
Þirketin hedge dahil 3,870.833.000 TL döviz borcu var. Olumlu diyen arkadaþlarý finansal okuryazarlýða davet ediyorum. Twitter a döndürmeyelim lütfen burayý.
Bu borç TL bazlý sabit mi kalýyor hedge edildiði icin yoksa dolarýn arttýðý ölçüde TL bazlý artýyor mu?
Bir de böyle bir haber var.
https://twitter.com/BilalDo25666610/...UbTay8kFA&s=19
"politikada hiçbir þey kazayla olmaz. olmuþsa, öyle planlanmýþtýr."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
2 Aralýkta hisse baþýna net 1,99 lira temettü daðýtacak ama tahta sahipleri sanki bedelli sermaye artýracak þirket hissesi gibi aþaðýya çekme eðiliminde. Beklemeye devam...
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Kardeþim ben international finance okudum üstünede usa da derivatives masterý yaptým ya sen?
Aðýrlýklý olarak dýþarýya mal ihraç eden þirketler için dovizin yükselmesi veya düþmesi pek bir þey ifade etmiyor. Çünkü ürün fiyatlarýnda dolar veya euro bazýnda bir deðiþiklik yok. Yurtiçine sattýklarý ürünlerde ise kur üzerinden ayarlama yaparak piyasaya zam yansýtýyorlar.
Olan biz vatandaþa ve yatýrýmcýlara oldu. Dolar kurundaki yükselme þirket hisselerine maalesef yansýmýyor. Bütün þirketlerin hisseleri kur üzerinden baktýðýmýzda deðer kaybetti. Ne yazýk ki kaybeden biz yatýrýmcýlarýz. Bence yorumlarýmýzý bu yönde yapmamýzda fayda var. Türkiye geçmiþte ne devalüasyonlar gördü. Büyük þirketler daha da büyürken bizim lira bazýndaki birikimlerimiz eridi.
Örneðin SASA gibi hissesinin ve yatýrýmcýsýnýn arkasýnda duran bazý þirketler, hisse geri alým programýný hayata geçirerek hisselerinin dolar bazýnda deðer kaybetmesinin önüne geçti.
Ýnþallah önümüzdeki zaman içerisinde vestel'den de böyle bir atak görürüz
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Yer Ýmleri