Yatýrýmcýsýný koruyan gözeten, malýna sahip çýkan þirketler geri alým yapýyor, bu þirkette ise mal satýlýyor.
Borsaya yeni açýlmýþ, trafo üreten bir firma yakýn zamanda 65 milyar piyasa deðerine ulaþtý, yýllarýn þirketi bu þirket ise 16 milyar piyasa deðerlerinde geziniyor. Sadece iþtirakleri 20 milyar civarý deðere sahip. Olacak iþ deðil. Ben, perukalý olsam utanýr, yerin dibine girerdim.
Son zamanlarda, takip ettiðim, kurumsala satýþ yapmýþ iki þirket var.
Önce, iyi örnek; Pegasus : 315 lerden satýþ yaptý. Hisse fiyatý 400 lerden 330 lara kadar düþtü. Satýþ iþlem ve fiyatý açýklandýktan sonra fiyat boþluðu býrakarak yükselmeye devam etti, 560 lara kadar geldi. Hissenin yaklaþýk % 7'si satýldý.
Bu da kötü örnek; Kront : (Þahsi görüþüm; yatýrýmcýnýn kafasýný karýþtýrmaya yönelik, tepe fiyattan yapýlmýþ olan satýþlarýn yerine konulmasý amaçlý satýþ iþleminin alavere-dalavere satýþ olma ihtimali çok yüksek) Satýþý þirket deðil, þirket sahibi geçmiþte topladýðý hisseleri kendi hesabýndan, hesap kitap bilmeyen bir kurumsala yaptý. Satýþ fiyatý 36,56 TL., satýlan miktar %4 civarý. Þimdiki hisse fiyatý : 19,41 TL.
Birde tesadüf ki, Kront adlý þirketin sahibi, geçmiþ yýllarda bu Vestel'de çalýþmýþ. Bu adamýn bir þekilde yolu düþmüþ 3 þirket de þu anda sürünüyor. Diðeri ise Alcatel.
Þimdi Vestel deki bu kurumsala satýþtan sonra, hisse, Pegasus hareketi mi yoksa Kront hareketi mi yapar merakla bekleyeceðiz. Perukalý çok düþündürüyor beni.
Al, Sat yada Tut Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri