75 ten yarýsýný sattým RSI aþýrý alýmda...
80 ni bekleyemedim.
Buralarda dinlenebilir...
Bayrak ya da kulp formasyonu oluþabilir.
75 in 2 gün üstünde kalýr ise tekrar alýcý olurum.
80 lere kadar tutarým.
Beni dinleyip iþlem yapmayýn ltf.
YTD
Kývranacaklar Vestel mobiliteyi halka arz edene kadar kývrýlacaklar
Wester mobiliteyi ayrý þirket olarak ayýrmaktan vazgeçmiþler sýrma saçlý ne planlýyor sizce
Zorlu Holding'teki Ramazan tebriði krizinin sebebi CEO egosu ve narsizmi
Bana bugün kimin yerinde olmak istemezdin diye sorsanýz hiç þüphesiz, "Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'nun yerinde olmak istemezdim" yanýtýný verirdim. Çünkü, tesadüfe bakýn ki, bir 28 Þubat akþamý CEO'lar arasý Ramazan tebrik krizi tüm ülke gündeminin 1.maddesi olacaktý.
Düþünsenize, 60'ýn üzerinde þirketi, 32 bini aþkýn çalýþaný, 2,5 milyar dolar ihracattan olmak üzere 6.1 milyar dolar cirosu olan bir grubun patronusunuz...
Ve sosyal medyaya þöyle bir haber düþüyor:
"Vestel CEO'su Ergün Güler'in paylaþtýðý Ramazan tebriðine þirketin baðlý olduðu Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, tüm þirket çalýþanlarýnýn göreceði þekilde tepki gösterdi: "Bu grubun 70 yýllýk tarihinde Ramazan ayý kutlamasý yok. Dinden baðýmsýz bir duruþumuz var"
28 ÞUBAT TESADÜFÝ
Bir anda o haber kartopu gibi büyüyor.
Medya, sosyal medyadaki o bilgileri teyit edip de haberleri girmeye baþladýðýnda kriz daha da derinleþiyor.
Artýk ülke gündeminin 1 numaralý maddesi haline gelmiþsiniz, hatta ürünlerinize boykot çaðrýsý yapýlýyor.
Ne acý tesadüf ki, tüm bunlar Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Þubat tarihine denk geliyor.
Tüm bunlarýn yaþandýðý gün, Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'nun yerinde olmak ister miydiniz?
Açýkçasý ben hiç istemezdim.
TÜM ÇALIÞANLARIN ORTASINDA TEPKÝ
Þimdi ufak bir hatýrlatma yaparak olaylarýn bu aþamaya nasýl geldiðini bilmeyen okurlarýmýza anlatalým.
Zorlu Holding bünyesinde bulunan Vestel'in CEO'su Ergün Güler, Ramazan ayý dolayýsýyla çalýþanlara bir mesaj gönderdi. Ergün Güler, mesajýnda çalýþanlarýn Ramazan ayýný tebrik etti.
Ýþte ne olduysa bundan sonra oldu.
Zorlu Holding'in CEO'su Cem Köksal, Ergün Güler'e paylaþtýðý bu mesaj dolayýsýyla tepki gösterdi.
CEO Cem Köksal tüm çalýþanlarýn göreceði þu mesajý attý:
"Ergün, bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayý yer almýyor. Dini günlerden Þeker ve Kurban bayramlarý yer alýyor. Bunlar dýþýndaki dini günleri kurumsal olarak kutlamamýz doðru deðil. Bu grubun 70 yýllýk tarihinde de Ramazan ayý kutlamasý yer almadý. Þirket olarak dinden baðýmsýz bir duruþumuz var. Çok uluslu bir þirket olmaya çalýþýrken, her dinden ve milletten de çalýþanlarýmýz olmasýný bekliyoruz. Dolayýsýyla bu gibi bir kutlamayý kurumsal olarak yapmamýzý hiç doðru bulmuyorum. Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmýþtým. Lütfen bunu hiçbir þekilde tekrarý olmasýn. Bu uyarýmý da ciddiye almaný özellikle rica ediyorum."
Ýþte bu mesajlaþma trafiði sosyal medyaya düþtü ve nur topu gibi bir krizimiz daha oldu.
EZDÝ, RENCÝDE ETTÝ, HINCINI ALDI
Zorlu Holding'in CEO'su Cem Köksal'ýn mesajýnýn son satýrlarýna baktýðýmýzda "Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmýþtým." cümlesi dikkatimi çekti.
Demek ki, geçmiþte de benzer bir kriz yaþanmýþ ve bu krizde Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, Vestel CEO'su Ergün Güler'i telefonla veya yüz yüze uyarmýþ.
Okuduðumdan anladýðým bu...
Ve/fakat...
Bu kez, bu uyarýsýný tüm çalýþanlarýn bulunduðu ortak mail grubundan adeta Ergün Güler'i ezmek ve tüm çalýþanlarýn içinde rencide etmek istercesine yapmýþ, hýncýný almýþ.
PATRON BENÝM
O da mesajýnýn son satýrlarýna çok net yansýmýþ: "Lütfen bunu hiçbir þekilde tekrarý olmasýn. Bu uyarýmý da ciddiye almaný özellikle rica ediyorum"
Bu cümlenin özeti þudur: "Buralarda patron benim. Ayaðýný denk al"
CEO'LARIN EGO SAVAÞI PATRONA PAHALIYA PATLAYACAK
Tekrar baþa dönüyorum,
Düþünsenize 60'ýn üzerinde þirketi, 32 bini aþkýn çalýþaný, 2,5 milyar dolar ihracattan olmak üzere 6.1 milyar dolar cirosu olan bir grubun patronusunuz ve CEO'larýnýzýn ego savaþýndan ötürü kendinizi bir cenderenin içinde buluyorsunuz.
Eyvah ki eyvah...
CEO EGOSU VE NARSÝZMÝ
Maalesef güç zehirlenmesi ve CEO egosu, narsizmi bence þirketlerin en büyük problemleri arasýnda geliyor.
Onun için de milyarlarca dolarlýk cirolarý, yatýrýmlarý olan ve global olduðunu düþünen Türk þirketler son derece amatörce yönetiliyor.
En nihayetinde de bu þekilde patlayan krizlerle büyük emekler, marka imajý yerle yeksan oluyor.
ZORLU HOLDÝNG'TE KURUMSAL ÝLETÝÞÝM ZAFÝYETÝ
Ýþin bir vahim noktasý ise Zorlu Holding'in aradan geçen 12 saate raðmen kurumsal olarak reaksiyon vermemiþ olmasý, iletiþim konusundaki zafiyeti.
Suskunluk da bir iletiþim yöntemi midir?
Kimi þartlarda evet.
Ama bugün yaþanan kriz için: Hayýr...
Reaksiyonlarýn hýzla artacaðý hatta siyasi tartýþmalarý bile beraberinde getireceði belli olan bu ortamda "susmak" geçen 12 saat içinde reaksiyon göstermemek ve aksiyon almamak bence Zorlu Holding Kurumsal Ýletiþimi için de kocaman bir eksidir.
CEO EGO VE NARSÝZMÝ KONUSUNDAKÝ ARAÞTIRMALAR
Þimdi meseleyi CEO Egosu ve CEO narsizmi bakýmýndan inceleyelim.
Karýnca kararýnca ülkedeki þirketlere de bu konuda belki yol gösterici oluruz.
Bana göre bu yaþananlarýn temelinde CEO Egosu ve narsizmi yatýyor.
Dünyada bu konuyu inceleyen çok da rapor yayýnlanmýþ durumda...
Stanford'dan David Larcker ve arkadaþlarýna göre CEO'larýn yüzde 18'i narsist kapsamýna giriyor.
Marks Group'tan Gene Marks'ýn araþtýrmasýna göre, CEO'lar dahil üst düzey yöneticilerde "narsist" oraný yüzde 21'e ulaþýyor.
HR Magazine göre ise CEO'lardaki narsist oraný yüzde 5 seviyelerinde...
CEO HASTALIKLARI
Zaman zaman medyada da tartýþýlan "CEO hastalýklarý" bence de þirketler açýsýndan büyük problem.
Prestij körlüðü, güç zehirlenmesi, egosantrik kiþilik, her þeyi ben bilirim vb. CEO hastalýklarý holdinglerin, þirketlerin sýnavý.
Zorlu Holding'te yaþananlar da bunun açýk görüntüsü...
Bakalým bu kriz nasýl sonuçlanacak.
Þirketler ve iletiþim dünyasý bu krizden kendilerine nasýl dersler çýkartacak?
Toygun ATÝLLA
patronlardunyasi.com
Evet sonuç nedir emin hocam peruklunun býrakma zamaný mý geldi
Tapatalk kullanarak iPad aracılıÄŸıyla gönderildi
Patronun da müslümanlıkla alakası olduğunu düşünmüyorum,Ceo denen şahıs da patronundan yüz bulup bu şekilde dine saldırmış olabilir.
Müslüman insan kul hakkı yemez, patronun halka açık bir şirkette yaptıklarını görünce bu kanaate varıyor insan.
Aç bak , Arçelik ile Vestel i borsada karşılaştır. Patron,müslüman gibi yaşasa bu fark oluşur muydu?
2312CRAD3C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer Ýmleri