Ýlginç!....
Gruplar arasýndaki makas kapandý.
D grubu A grubunun üzerinde seyrediyor.
Otomatiðe baðlanmýþ gibi. Ýpleri robot yazýlýma vermiþler herhalde...
Sanki D grubundakilere, A grubuna geçmek için cazibe oluþturuyorlar gibi bir görüntü var.![]()
Ýlginç!....
Gruplar arasýndaki makas kapandý.
D grubu A grubunun üzerinde seyrediyor.
Otomatiðe baðlanmýþ gibi. Ýpleri robot yazýlýma vermiþler herhalde...
Sanki D grubundakilere, A grubuna geçmek için cazibe oluþturuyorlar gibi bir görüntü var.![]()
Daha önce D grubunun A grubunu fiyat açýsýndan geçtiðini görmüþtüm ama, D grubunun B grubu ile arasýndaki fiyat makasýnýn kapandýðýný görmemiþtim.
Ekran görüntüsü alýp arþivlik olsun diye buraya atatayým dedim.
![]()
Þimdi Kardemir'de fiyat açýsýndan D grubu B grubunu da geçti. Herhalde Kardemir geçmiþinde ilk defa böyle bir durum oluþtu...
Dgrubu büyük abi, lider oldu.
Herhalde Kardemir geçmiþinde ilk defa böyle bir durum oluþtu...
Bu durumu da arþivleyelim.
![]()
Genel Kurul öncesi yapýlan takasta B karþýlýðýnda A ve D devredilmiþti.
Bu duruma itiraz edildiðini hatýrlýyorum.
Takas iade olacaksa A ve D leri geri almak için güncel fiyattan daha fazla B vermek gerekecek.
Çapraz olarak B ucuzladý. %10 B daha fazla vermek gerekebilir.
Bu yönde sýkýþtýrma amaçlý bir hareket olabilir mi?
Yatýrým tavsiyesi içermez.
O zaman genel kurul ne olacak? Yönetim kurulu belirlemelerindeki ve genel kuruldaki oy kullanýmlarý sakata düþmez mi?
Seçimlerde o takas pozisyonuna göre oy kullanýldý yada kullanýlmadý (baðlý kuruluþlarýn elindeki hisselerin oy hakký bloke oluyor)....
O hisse devirlerinin iptalini gerektirecek bir durum olsaydý, SPK genel kurulu ertelerdi diye düþünüyorum...
A ve B gruplarý sahipli diye biliyoruz.
Yönetim kurulu adayý belirlemede A ve B gruplarýnýn aðýrlýðý var.
Ancak son yönetim kurulu seçimlerinde A ve B grubu sahipliðinin þirket üzerinde tam bir hakimiyet kurmaya yetmediði görüldü. Yani yönetim kurulu baþkanlýðýna baðýmsýz aday oturdu...
Eðer ki bir aile yada grup genel kurulda çoðunluðu saðlamýþ olsaydý, seçimler daha bir baþka olurdu...
Genel kurulda çoðunluðu saðlamak için de D grubundan geçiyor. Zira þirketin %68,44'ü D grubundan oluþuyor.
A, B, D gruplarýnýn genel kurulda oy haklarý eþit.
A ve B gruplarýnýn sadece daha fazla yönetim kurulu adayý belirleme imtiyazý var. Onlarýn belirlediði adaylar da genel kurulda oylanýyor. Yani o adaylar genel kurulda D grubunun da onayýný almak zorundalar...
Acaba diyorum þirkette tam hakimiyet yarýþý baþlarsa, D grubu kýymete binmeye mi baþlayacak?
Sermaye yapýsýný hatýrlarsak;
A grubu 240.303.646,13 lot hisse %21,08
B grubu 119.470.352,23 lot hisse %10,48
D grubu 780.226.001,64 lot hisse %68,44
Sermaye yapýsýna göre þirketin %50'sini ele geçirmek için D grubu toplamak lazým..
Genel kurulu ele geçiren þirketi genel kuruldan yönetir bence....
Þirketi ele geçirme amaçlý bir hareket mi var acaba?
Gerçekten ilginç durum oluþtu....
Bakalým n'olcak?
Gedikli cumhurbaþkanlýðý baþdanýþmanlýðýndan ayrýlmýþ...
https://twitter.com/BuGedikli/status/941303068980858881
Tahtadaki görüntü insaný "D grubu hisselerini sat, A grubu veya B grubu hisse al. Bi daha bulamazsýn bak!" diye tahrik ediyor.
Yoksa bana mý öyle geliyor?
Bilerek mi fiyatlarý öyle ayarlýyorlar acaba?
Yer Ýmleri